Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ματώνω πέγκυ ζήνα

Σε μια από τις πιο παράδοξες πολιτικές ομιλίες που μπορεί κανείς να θυμηθεί στη Βρετανία, ο λόγος της Μέι την Τετάρτη στο ετήσιο συνέδριό της καταστράφηκε από κρίσεις βήχα, έναν κωμικό που της επέδωσε έγγραφο τερματισμού απασχόλησης και τα γράμματα που έπεφταν από τα συνθήματα στο σκηνικό που υπήρχε πίσω της.


Το κύρος της Μέι είχε ήδη δεχθεί πλήγμα από την απόφασή της να προκηρύξει τον Ιούνιο πρόωρες εκλογές, στις οποίες το κόμμα της έχασε την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο μερικές ημέρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταδίδει το Reuters.


πρατηριο ψωμιου

Υπό τον τίτλο «Η Τερέζα Μέι θα παραμείνει στην πρωθυπουργία και θα κάνει τη δουλειά», η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ έγραψε στην εφημερίδα The Telegraph ότι η Μέι «θα πρέπει να παραμείνει». Ο ντε φάκτο υπαρχηγός της Μέι, ο Ντάμιαν Γκριν, δήλωσε επίσης ότι η πρωθυπουργός θα συνεχίσει.


ματώνω πέγκυ ζήνα

εισηγμενες επιχειρησεις

Όμως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Γκραντ Σαπς υποστήριξε πως η ηγεσία της Μέι θα πρέπει τώρα να αμφισβητηθεί.


«Πιστεύω ότι θα πρέπει να προκηρύξει εκλογές για την ηγεσία», δήλωσε ο Σαπς στο Radio 5 του BBC. Μετά τις αποτυχημένες εκλογές που έκανε, την αποτυχία της να ενώσει το υπουργικό συμβούλιο και ένα κακό κομματικό συνέδριο, «τα πράγματα είναι προφανή», δήλωσε.


Ο Σαπς, ο οποίος προήδρευσε του κόμματος από το 2012 έως το 2015, δήλωσε πως έως 30 συντηρητικοί βουλευτές υποστηρίζουν την αποπομπή της Μέι, μεταξύ των οποίων πέντε πρώην υπουργοί. Δήλωσε πως δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει αρκετή υποστήριξη για την ανατροπή της και πως το σχετικό σχέδιο είχε διαμορφωθεί πριν από το συνέδριο του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου