Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

καφες στον ονειροκριτη

Ο Πριγκόζιν είναι Ρώσος ολιγάρχης. Το 2002 πρόσφερε χαβιάρι στον πρόεδρο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ στην διάρκεια γεύματος σε διάσκεψη στην Αγία Πετρούπολη. Πριν από αυτό, ο Πριγκόζιν είχε ανακαινίσει ένα πλοιάριο που έγινε το πιο ακριβό εστιατόριο στην πόλη, ενώ η επιχειρηματική αυτοκρατορία του επεκτάθηκε πολύ περισσότερο, ξεπερνώντας τους στενούς χώρους μιας κουζίνας.


μηχανή συσκευασίας vacuum

Στις ΗΠΑ, όσοι διερευνούν την υπόθεση της πιθανής εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, εκτιμούν ότι ήταν η εταιρία του Πριγκόζιν που χρηματοδότησε την ρωσική «επιχείρηση τρολαρίσματος» που χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την διάδοση κατασκευασμένων ειδήσεων. Ένα τμήμα της επιχείρησης αυτής είχε ενδιαφέρουσα ονομασία, αλλά και αποστολή ως «Διεύθυνση Προβοκάτσιας», με στόχο την διάδοση ψευδών ειδήσεων, αλλά και την παρουσίαση των κοινωνικών διαχωρισμών και διαιρέσεων της Δύσης, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας, τα οποία έχει στην κατοχή του, το CNNi.


Ο Πριγκόζιν ανήκει στους ανθρώπους του εσωτερικού κύκλου του Κρεμλίνου, ενώ η εταιρία του εκτιμάται ότι είναι ο βασικός υποστηρικτής της υπηρεσίας για την έρευνα στο διαδίκτυο (Internet Research Agency - IRA) που έχει την έδρα της, στην Αγία Πετρούπολη. Πρόκειται για μυστική εταιρία τεχνολογίας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά και τα έγγραφα που κατέχει το CNNi.


καφες στον ονειροκριτη

μελισσοχορτο σπορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου