Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

πρασινη καρεκλα σκρουτζ

Μετανάστευση


Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ τάσσονται υπέρ μίας περισσότερο περιοριστικής μεταναστευτικής πολιτικής. Έπειτα από μακρά διαμάχη, οι Χριστιανοδημοκράτες της CDU και οι Χριστιανοκοινωνιστές της CSU συμφώνησαν τελικά για τον υπό όρους περιορισμό του αριθμού των αιτούντων άσυλο στους 200.000 ετησίως. Όμως οι Πράσινοι και το FDP είναι επιφυλακτικοί ως προς τον στόχο αυτόν.


πρασινη καρεκλα σκρουτζ

Το θέμα της επανένωσης των οικογενειών θα απασχολήσει ιδιαίτερα τις διαπραγματεύσεις. Οι συντηρητικοί δεν θέλουν παρά την μερική εφαρμογή της επανένωσης των οικογενειών, ενώ οι Πράσινοι τάσσονται υπέρ για λόγους κοινωνικής ενσωμάτωσης.


χρηματοδοτηση για νεους αγροτες

Οι φιλελεύθεροι επιδιώκουν τον περιορισμό των δικαιωμάτων διαμονής των προσφύγων που έχουν φύγει από εμπόλεμες χώρες. Άλλη πηγή διαφωνιών θα είναι το θέμα των μαροκινών, αλγερινών και τυνήσιων αιτούντων άσυλο. Οι Πράσινοι είναι αντίθετοι με τον χαρακτηρισμό «ασφαλείς χώρες» για τα κράτη του Μάγκρεμπ, όπως είναι η πρόθεση των συντηρητικών.


αρχαιος θεος προστατης του γαμου

Περιβάλλον


Η περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική αποτελεί σημαντικό διακύβευμα για τους Πράσινους, οι οποίοι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν πρόοδο πάση θυσία. Ζητούν το άμεσο κλείσιμο των 20 πιο ρυπογόνων σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα και την πλήρη κατάργησή τους μέχρι το 2030.


Οι συντηρητικοί και οι φιλελεύθεροι θεωρούν αδύνατη την πλήρη κατάργηση της παραγωγής ενέργειας με ορυκτά καύσιμα και προειδοποιούν για τις επιπτώσεις που ένα τέτοιο μέτρο θα είχε για τις επιχειρήσεις του τομέα.


Το μέλλον του ντίζελ σε μία χώρα που συγκλονίζεται από ένα τεράστιο σκάνδαλο παραποίησης κινητήρων της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι επίσης ακανθώδες θέμα των διαπραγματεύσεων, την ώρα που το FDP έχει προειδοποιήσει ότι ένα «κυνήγι μαγισσών» κατά του ντίζελ πρέπει να αποφευχθεί.


Η Άγκελα Μέρκελ έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων κατά των αυτοκινητοβιομηχανιών, που αποτελούν τους πυλώνες της γερμανικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου