Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

το παιζει δυσκολη

Η «μάχη» των Σοσιαλδημοκράτων (SPO) και του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων για τη δεύτερη θέση στις εκλογές της Αυστρίας θα κριθεί από τις επιστολικές ψήφους που θα έχουν καταμετρηθεί έως την Πέμπτη. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Σεμπάστιαν Κουρτς να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους ακροδεξιούς.


το παιζει δυσκολη

Η ακροδεξιά στην κυβέρνηση


Το, όχι και τόσο μακρινό, 1999 ο Γεργκ Χάιντερ συμμετείχε στην κυβέρνηση συνασπισμού μαζί με το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα. Στις εκλογές που διεξήχθησαν το 1999, το κόμμα του Χάιντερ κατάφερε να συγκεντρώσει το καλύτερο αποτέλεσμα από κάθε άλλη εκλογική διαδικασία. Συγκέντρωσε το 26,9% των ψήφων, ξεπερνώντας το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα.


ρωσική επανάσταση

haider 1009868c


μελινα κανα θεσσαλονικη 2015

(Πηγή: Reuters)


Έτσι δημιουργήθηκε κυβέρνηση αποτελούμενη από τα δύο αυτά κόμματα, η θητεία της οποία όμως έληξε… άδοξα. Το Κόμμα Ελευθερίας προκάλεσε τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας, με αποτέλεσμα να υποστεί κατακόρυφη μείωση των ποσοστών του στο 10%.


Τριβές όμως προκλήθηκαν και στο εσωτερικό του ακροδεξιού κόμματος που οδήγησαν στην αποχώρηση του Χάιντερ, ο οποίος δημιούργησε το κόμμα «Συμμαχία για το Μέλλον της Αυστρίας» που αντικατέστησε το Κόμμα Ελευθερίας στην κυβέρνηση συνεργασίας με το Λαϊκό Κόμμα.


GettyImages 81494614


(Πηγή: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)


Κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου