Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ολοσωμο μαγιο για κολυμβητηριο

Η γνωστή ως γενιά της Γουίντρας (Windrush generation) – καθώς οι πρώτοι που κατέφτασαν, ήρθαν με εμπορική πτήση της Empire Windrush τον Ιούνιο του 1984- ήταν η πρώτη μεγάλη ομάδα μεταναστών από την Καραϊβική που πάτησε το πόδι της στο Ηνωμένο Βασίλειο.


ολοσωμο μαγιο για κολυμβητηριο

τσιγαρα για αρχαριους

Συμβολίζουν τις ραγδαίες δημογραφικές αλλαγές που έλαβαν χώρα στην μεταπολεμική Βρετανία, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έφταναν στο Ηνωμένο Βασίλειο από πρώην βρετανικές αποικίες, γνωστές ως Κοινοπολιτεία.


Αλλά τα τελευταία χρόνια, οι βρετανικές κυβερνήσεις διαδοχικά εμφανίζονταν σκληρές απέναντι στην παράνομη μετανάστευση και οι απόγονοί τους πασχίζουν τώρα να αποδείξουν την υπηκοότητά τους, η οποία στο παρελθόν θεωρείτο δεδομένη. Στην πράξη, τα παιδιά της γενιάς της Γουίντρας ενημερώνονται ότι μπορεί να μην είναι τελικά Βρετανοί.


πόθεν έσχες κύπρος

Παρόλα αυτά, η γενιά της Γουίντρας δεν είναι παράνομοι μετανάστες. Έως ότου τέθηκε σε ισχύ ένας καινούριος νόμος για την μετανάστευση το 1973, οι πολίτες της Κοινοπολιτείας και τα παιδιά τους είχαν αυτομάτως το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς να χρειάζονται πρόσθετα έγγραφα.


Εχθρικό περιβάλλον


Ως υπουργός Εσωτερικών στην προηγούμενη κυβέρνηση του Ντέιβιντ Καμερον, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εισήγαγε κανονισμούς, με τους οποίους επέβαλε σε εργοδότες, ενοικιαστές και παρόχους υγείας, να απαιτούν αποδείξεις νόμιμης μεταναστευτικής κατάστασης. Το 2012, η Μέι περιέγραψε τα μέτρα ως σχεδιασμένα να δημιουργήσουν ένα εχθρικό περιβάλλον για τους ανθρώπους που ήταν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Πολλά από τα παιδιά της Γουίντρας δεν έχουν τα απιτούμενα δικαιολογητικά. Ως αποτέλεσμα, μερικοί έχασαν τη δουλειά τους, σε άλλους έκαναν έξωση από τα σπίτια τους, ενώ υπήρξαν αναφορές ότι μερικοί απειλήθηκαν ακόμα και με απέλαση.


Η διαμάχη εξελίχτηκε σε τεράστιο σκάνδαλο το περασμένο σαββατοκύριακο, που κατέληξε στην παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Άμπερ Ραντ. Για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια, η Βρετανία θα φιλοξενήσει τη Συνάντηση Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας, μια διετή σύνοδο κορυφής των ηγετών των εθνών της Κοινοπολιτείας. Αντιπροσωπεία της ζήτησε συνάντηση με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για να συζητήσουν το ζήτημα της γενιάς Γουίντρας, κάτι το οποίο η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου