Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ροδο βικιλεξικο

Οι επιστήμονες επισήμαναν πως το Πρόγραμμα ΒιοΓονιδιώματος της Γης (Earth BioGenome Project, EBP) αποτελεί «για τη βιολογία την επόμενη εκτόξευση για τη Σελήνη» μετά το Πρόγραμμα Ανθρώπινου Γονιδιώματος, ένα εγχείρημα 3 δισεκ. δολαρίων για τη χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA που διήρκεσε 13 χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2003.


ροδο βικιλεξικο

Το EBP αναμένεται να κοστίσει 4,7 δισεκ. δολάρια και «θα δημιουργήσει τελικά ένα νέο θεμέλιο για τη βιολογία ώστε να δοθεί ώθηση σε λύσεις για τη διαφύλαξη της βιοποικιλίας και για βιώσιμες ανθρώπινες κοινωνίες», δήλωσε ο Χάρις Λιούιν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ και πρόεδρος του EBP.


«Το να έχουμε τον οδικό χάρτη, τα σχέδια ... θα είναι μια καταπληκτική πηγή για νέες ανακαλύψεις, για να κατανοήσουμε τους κανόνες της ζωής, πώς λειτουργεί η εξέλιξη, νέες προσεγγίσεις για τη διαφύλαξη σπάνιων ειδών που κινδυνεύουν να εξαφανισθούν και ... νέους πόρους για ερευνητές στους τομείς της γεωργίας και της ιατρικής», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στο Λονδίνο.


βασεις 2017 εκτιμησεις επαλ

τριτο δεκαημερο παρθενου

Το σχέδιο αυτό θα συμπεριλάβει μείζονες ερευνητικές προσπάθειες σ' όλον τον κόσμο, περιλαμβανομένου του αμερικανικού προγράμματος με στόχο την εύρεση της ακολουθίας του γενετικού κώδικα και των 66.000 σπονδυλωτών, ενός κινεζικού προγράμματος για την εύρεση της ακολουθίας 10.000 γονιδιωμάτων φυτών και της Global Ant Genomes Alliance, που έχει στόχο να βρει την ακολουθία περίπου 200 γονιδιωμάτων μυρμηγκιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου