Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

βιβλιο φυσικης στ δημοτικου βιβλιο μαθητη

Εκλογές «ψήφος εμπιστοσύνης»


Η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία που διεξάγεται εν τω μέσω της θητείας ενός προέδρου, έχει την τάση να λειτουργεί σαν ψήφος εμπιστοσύνης για τον εκάστοτε ένοικο του Λευκού Οίκου, το κόμμα του οποίου, στην πλειονότητα των περιστάσεων, παρουσιάζει σοβαρές απώλειες – δείγμα της λαϊκής δυσαρέσκειας και της φθοράς που έχει υποστεί η εκάστοτε κυβέρνηση στο μέσον της θητείας της. Ενδεικτικό της τάσης αυτής το γεγονός πως από τις 21 ενδιάμεσες εκλογές που έχουν διενεργηθεί από το 1934, το κόμμα του προέδρου έχει επιτύχει νίκη μόλις τρεις φορές στη Βουλή των Αντιπροσώπων και πέντε στη Γερουσία.


βιβλιο φυσικης στ δημοτικου βιβλιο μαθητη

κρουτόν από ψωμί του τοστ

«Μάχη» για τον έλεγχο των δύο σωμάτων του Κογκρέσου


Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μέλη του Κογκρέσου – 35 Γερουσιαστές και το σύνολο των 435 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων – καθώς και 36 κυβερνήτες πολιτειών και δεκάδες τοπικούς νομοθέτες.


παο αστερας τριπολης τα γκολ

Οι εκλογές αυτές μόνο ασήμαντες δεν είναι. Στην παρούσα φάση, αμφότερα τα σώματα του Κογκρέσου ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικανούς. Αν οι Δημοκρατικοί επανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα περιορίσουν σε σοβαρό βαθμό τις νομοθετικές δυνατότητες του προέδρου, ίσως ακόμη και να πυροδοτήσουν έρευνα για διάφορα κακώς κείμενα της διοίκησής του, αναγκάζοντάς τον σε κάθε περίπτωση να επανακαθορίσει την πολιτική του για το υπόλοιπο της θητείας του.


Δεν είναι λίγοι δε, όσοι εκτιμούν πως ενδεχόμενη ανάκτηση του ελέγχου της Βουλής από τους Δημοκρατικούς, θα εντείνει τις πιέσεις για άσκηση δίωξης κατά του Τραμπ, αν και η εκκίνηση της διαδικασίας αποπομπής του απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων της Γερουσίας και ιστορικά δε συνηθίζεται στις ΗΠΑ (για την ιστορία, μόλις δύο πρόεδροι έχουν παραπεμφθεί, οι Άντριου Τζόνσον και Μπιλ Κλίντον και αμφότεροι απαλλάχθηκαν μετά από δίκη στη Γερουσία. Ο Ρίτσαρντ Νίξον παραιτήθηκε, προτού του ασκηθεί δίωξη, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Watergate).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου