Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

τσουρεκια νηστησιμα

Τα φετινά θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με τον όγκο των ζητουμένων, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις από μαθηματικούς σχετικά με τις οδηγίες βαθμολόγησης. «Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ενδεικτικά κακών επιδόσεων, καθώς τα ποσοστά αποτυχίας είναι εντυπωσιακά σε σχέση με τις άλλες χρονιές», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας.


1ο πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών


τσουρεκια νηστησιμα

«Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις αναμένονται οι βάσεις στις ανθρωπιστικές σπουδές» αναφέρει ο κ. Χατζητέγας. Κανένα μάθημα, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αποβεί μοιραίο για μεγάλο ποσοστό υποψηφίων, επομένως αναμένεται σταθερότητα στις βάσεις με μικρές αυξομειώσεις. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του 1ου Επιστημονικού Πεδίου είναι οι ελάχιστες θέσεις που διαθέτει σε αναλογία με την υψηλή ζήτηση. Πέρσι, 13.000 υποψήφιοι έμειναν εκτός, εξαιτίας της ελλιπούς διαθεσιμότητας θέσεων και σχολών.


για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε lyrics

mandarino εταιρεια

2ο πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών


Καθολική πτώση στο σύνολο των σχολών που περιλαμβάνονται στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται φέτος, μιας και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης θα οδηγήσουν σε βαθμολογική σφαγή. Η πτώση εκτιμάται μεγάλη και οριζόντια καλύπτοντας από τις δημοφιλείς πολυτεχνικές σχολές μέχρι τμήματα με μεσαίες βαθμολογίες. Το «ατού» του εν λόγω πεδίου, βέβαια, είναι ότι σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων του θα εισαχθεί σε μία σχολή, καθώς η ζήτηση είναι ανάλογη της προσφοράς θέσεων. Το ζητούμενο βέβαια είναι ότι οι υποψήφιοι ίσως δυσκολευτούν να εισαχθούν στη σχολή που πραγματικά θέλουν.


4152172


(Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου