Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ανθ οτου

Πολλοί από τους μετανάστες αυτούς παραμένουν παγιδευμένοι για πάνω από πέντε μήνες στο κέντρο αυτό στη Ζουάρα, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, όπου ορισμένοι είχαν φθάσει ήδη υποσιτισμένοι καθώς κρατούνταν από δίκτυα διακινητών και εμπορίας ανθρώπων, τόνισε η MSF.


«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», τόνισε η Καρολίνε Κλάιερ, επικεφαλής της διεύθυνσης της MSF για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πολλά κέντρα κράτησης που θεωρητικά βρίσκονται υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, η οποία εδρεύει στην Τρίπολη. Σε αυτά οδηγούνται πρόσφυγες και μετανάστες που συλλαμβάνονται στους δρόμους ή επιβαίνουν σε πλεούμενα που αναχαιτίζονται από το υποστηριζόμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση λιμενικό σώμα καθώς προσπαθούν να φθάσουν στην Ιταλία.


ανθ οτου

δοντια ζωγραφικη

κρεμες με βαση το ελαιολαδο

Στα κέντρα κρατείται μόνο ένα μικρό μέρος των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη Λιβύη. Οι περισσότεροι ζουν σε κοινότητες της χώρας ή κρατούνται από δίκτυα διακίνησης και ενίοτε εμπορίας ανθρώπων.


Αρκετά από τα κέντρα κράτησης έκλεισαν τους τελευταίους μήνες, καθώς πολλοί μετανάστες επαναπατρίστηκαν χάρη σε ένα πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ή με απευθείας πτήσεις που οργάνωσαν οι κυβερνήσεις των χωρών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου