Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

υλικα για χενα

Αφορμή αυτή τη φορά αποτελεί η ολοκλήρωση της διετούς θητείας των τριών αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΑΓΕ) στις 15 Ιανουαρίου και η απόφαση που θα πρέπει να ληφθεί στη συνέχεια για το εάν θα αντικατασταθούν ή η θητεία τους θα παραταθεί για ένα ακόμα έτος.


ταράτσες μοναστηράκι

άψογος στα αγγλικά

Ο κ. Κωσταράκος με ανάρτησή του στο facebook επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Καμμένος «τελεί υπό προθεσμία» και «έχει αυτοβούλως απεμπολήσει το ηθικό δικαίωμα του να διενεργήσει τις κρίσεις της ηγεσίας των Κλάδων» και ζητά παρέμβαση του πρωθυπουργού.


Ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρει, επίσης ότι «είναι ανεπίτρεπτο, μη ηθικό και κυρίως αναξιοπρεπές και αντιδεοντολογικό να αποφασίσει για κάτι τέτοιο κάποιος που έχει εργαλειοποιήσει την πολύ σοβαρή δημόσια θέση του και που απειλεί διαρκώς να την εγκαταλείψει. Και μάλιστα να το πράξει ενώ γνωρίζει ότι διάγει τις τελευταίες ημέρες (ή ώρες) της θητείας του».


υλικα για χενα

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Κωσταράκου:


«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι Κρίσεις των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.


Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα κληθεί στο άμεσο μέλλον να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση είναι οι κρίσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΑΓΕ). Όπως είναι γνωστό οι τρείς Αρχηγοί συμπληρώνουν την νομοθετικά προβλεπόμενη διετή θητεία τους στις 15 Ιανουαρίου και πρέπει να αποφασισθεί από το ΚΥΣΕΑ (βάση σχετικής εισήγησης του κ. ΥΕΘΑ) εάν θα αντικατασταθούν ή εάν η θητεία τους (όλων ή κάποιων) θα παραταθεί για ένα ακόμα έτος. Η ημερομηνία 15/01 είναι ελάχιστα ελαστική και πλησιάζει ταχύτατα.


Η όποια απόφαση προκύπτει ως αποτέλεσμα μίας συγκεκριμένης, θεσμοθετημένης διαδικασίας, στο τέλος της οποίας ο κ. Πρωθυπουργός, δια του ΚΥΣΕΑ, αποφασίζει για την τύχη της ηγεσίας. Στη πραγματικότητα εγκρίνει και νομιμοποιεί την εισήγηση του κ. ΥΕΘΑ, ο οποίος έχει τον πρώτο λόγο στο θέμα αυτό ως φυσικός πολιτικός προϊστάμενος, μέσω του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, των Αρχηγών των τριών Κλάδων. Η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη από το νόμο και συνταγματικά κατοχυρωμένη.


Αυτήν την φορά όμως βιώνουμε μία ιδιάζουσα κατάσταση. Ο αρμόδιος για την εισήγηση προς το ΚΥΣΕΑ, κ. ΥΕΘΑ τελεί υπό προθεσμία. Εδώ και μήνες συναρτά την παραμονή στην θέση του με την έλευση της Συμφωνίας των Πρεσπών για κύρωση στην ελληνική Βουλή. Αναλόγως της ημέρας δηλώνει ότι θα παραιτηθεί (ή ότι «μπορεί» να παραιτηθεί), ότι θα «ρίξει» (ή ότι δεν θα «ρίξει») την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα περιέρχεται την χώρα «αποχαιρετώντας» δυνητικά (όχι όμως και σίγουρα) τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Ο ίδιος έχει θέσει τον εαυτό του υπό προθεσμία και μόνος του έχει δώσει στη θητεία του πιθανή ημερομηνία λήξεως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου