«Θέλουμε να είμαστε ο ισχυρός πόλος. Δεν επιθυμούμε απλά την ενίσχυση των δυνάμεων μας. Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Θα επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη, πάνω σε τρεις άξονες: αναδιάρθωση χρέους - μείωση πλεονασμάτων - πρόγραμμα Ελλάδα για τις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές τομές και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου», σημείωσε.
σκοπελος φωτογραφιες παραλιες
youtube να κοιμηθω στο πατωμα
Η κ. Γεννηματά κλιμάκωσε την κριτική της προς τη κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «προχώρησε σε μια συμφωνία με όρους παράδοσης ηττημένου. Σε συνθηκολόγηση με 4 δυσβάσταχτους για την Ελλάδα και τους Έλληνες όρους: Την προνομοθέτηση νέων επώδυνων μέτρων για τους οικονομικά ασθενέστερους, με την περικοπή των κύριων συντάξεων, και τη μείωση του αφορολόγητου. Καμία ουσιαστική ρύθμιση για το χρέος, με μοναδική πια ελπίδα μήπως και αποδώσει κάτι η πίεση που θα ασκήσει το ΔΝΤ στην Ε. Ε. Δέσμευση για πολλά χρόνια σε στόχους για απαράδεκτα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ), που θα αλυσοδέσουν τη χώρα στο απαράδεκτο δίλημμα "Grexit ή Διαρκής λιτότητα"».
φιλοζωικη αγριων πτηνων
Επίσης, υποστήριξε ότι οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι πραγματικά θλιβερές κι έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δισ. ευρώ και αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις και το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Δεν μπορείτε να πανηγυρίζετε κ. Τσίπρα για την υπερφορολόγηση των πολιτών της μεσαίας τάξης και των πιο αδύνατων», υπογράμμισε.
Έστρεψε τα βέλη της στη ΝΔ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μας λένε γιατί δεν "ζητάτε εκλογές;". Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν μπορεί να τις επιβάλλεις. Και μάλλον είναι γραφική η εικόνα Κομμάτων που ήδη εδώ και ένα χρόνο ασχολούνται μόνο με το να ζητούν μονότονα εκλογές, και όχι με τις εναλλακτικές λύσεις διακυβέρνησης που χρειάζεται η χώρα».
Επέμεινε στη γραμμή της Εθνικής Συνεννόησης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η αλλαγή των συσχετισμών με την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα την επιβάλει. «Οι εκλογές αργά ή γρήγορα θα γίνουν πριν τη λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης, γιατί η λαϊκή πίεση και το βάρος της αποτυχίας τους θα την αναγκάσουν. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα και τους πολίτες. Όμως αυτό δεν αρκεί. Η επανάληψη παλαιών συντηρητικών συνταγών δεν αποτελεί λύση για τη χώρα. Αυτό απαιτεί τον διακριτό ρόλο μας απέναντι στην Νέα Δημοκρατία, στην ελληνική δεξιά. Απαιτεί, όμως, και αναμέτρηση με τον λαϊκισμό, είτε όπως αυτός εκφράζεται από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, είτε με όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις και συμπεριφορές στον δημόσιο βίο. Η δημιουργία του νέου προοδευτικού πλειοψηφικού ρεύματος στην πολιτική ζωή, αυτού που εμείς εκφράζουμε, και η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί την προϋπόθεση για το στόχο μας αυτό. Και είμαστε αποφασισμένοι να τον κάνουμε πράξη. Τώρα το δίλημμα είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή;», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου