Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

στο μυαλο του σιλα 450

Επιπλέον, περίπου 600.000 Σαουδάραβες αναμένονται επίσης στη Μέκκα. Για πολλούς μουσουλμάνους πιστούς, αυτό είναι ενα ταξίδι ζωής.


Τι είναι το Χατζ;


Κάθε πιστός μουσουλμάνος, άνδρας ή γυναίκα, πρέπει να εκπληρώνει πέντε θρησκευτικά καθήκοντα. Εκτός από τις καθημερινές προσευχές, τη νηστεία στον μήνα του Ραμαζανιού, το θρήσκευμα και το δώρο των ελεημοσύνης, το Χατζ είναι ένα από τα θρησκευτικά καθήκοντα που πρέπει να κάνει ένας μουσουλμάνος τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.


βαση καμερας οπλου

Όσοι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά και να μην έχουν υγειονομικούς περιορισμούς που καθιστούν αδύνατη την πολυήμερη διαδρομή, πρέπει να κάνουν το προσκύνημα - κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια του μήνα προσκυνημάτων Ντουλ Χιουάχ. Μόνο τότε το ταξίδι μετράει ως Χατζ - "Μεγάλο Προσκύνημα". Εκτός των καθορισμένων αυτών ημερών υπάρχει και το «Μικρό Προσκύνημα», η Ουμρα.


στο μυαλο του σιλα 450

αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας

Συμφωνα με την ισλαμική παράδοση, ο προφήτης Μωάμεθ γεννήθηκε στη Μέκκα. Η ιστορία του Χατζ είναι όμως παλαιότερη. Ήδη στις προ-ισλαμικές εποχές η Μέκκα ήταν τόπος προσκυνήματος. Ωστόσο, ο Μωάμεθ άλλαξε τις τελετουργίες κατά τη διάρκεια του Χατζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου