Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

μαριοσ φραγκουλησ λαρνακα

Στην Πορτογαλία «οι άνεμοι περιορίστηκαν και πλέον δεν έχουμε ενεργό μέτωπο και η κατάσταση είναι πλέον σταθερή σε όλο το μέτωπο, όμως θα παραμείνουμε σε εγρήγορση διότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός την Παρασκευή», δήλωσε χθες το βράδυ η Πατρίσια Γκάσπαρ εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.


μαριοσ φραγκουλησ λαρνακα

κεικ λεμονιου με γλασο

Αεροσκάφη και ελικόπτερα συνέχισαν χθες το βράδυ να ρίχνουν νερό στην περιοχή Αλγκάρβε προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά η οποία έχει καταστρέψει ήδη 270.000 στρέμματα.


Το απόγευμα οι κάτοικοι της περιοχής μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τα καταλύματα που είχαν δημιουργηθεί σε σχολεία και γυμναστήρια αλλά και τα κέντρα υποδοχής στα οποία είχαν καταφύγει και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


αδρά μεταφραση στα αγγλικα

Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί είχαν χρειαστεί να απομακρύνουν εκτάκτως τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη τους κατοίκους των χωριών κοντά στην Σίλβες, την πόλη προς την οποία κατευθυνόταν η πυρκαγιά.


Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει τον τραυματισμό 39 ανθρώπων, εκ των οποίων ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση. «Είκοσι ένας εξ αυτών είναι πυροσβέστες», διευκρίνισε η Γκάσπαρ. Εκατοντάδες κάτοικοι και παραθεριστές απομακρύνθηκαν από την τουριστική περιοχή Μοντσίκε, η οποία έχει 6.000 μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται 164 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου