Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

κιντέλ γουντς

Ουσιαστικά ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας συνέστησε στην κυβέρνηση να εφαρμόσει με απόλυτη συνέπεια το πρόγραμμα έως το 2018, όμως επιπλέον κατέστησε σαφές ότι καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση δεν θα γίνει έως την ολοκλήρωση του προγράμματος τόσο για το θέμα του χρέους όσο και για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.


οδος β συνθετικο

Ο επικεφαλής του Γιουρογκρουπ είπε με σαφήνεια ότι καμία συζήτηση για το ελληνικό χρέος δεν θα ξαναγίνει μέχρι το 2018 τονίζοντας ότι όλα αυτά είναι ξεκάθαρα και θα πρέπει να τα γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση. Επίσης υπαινίχθηκε ότι δεν ήταν σωστό το ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου μιλώντας στο πρόσφατο συνέδριο του Εκόνομιστ στην Αθήνα σχολίασε πως δεν ελήφθησαν αρκετά μέτρα για το χρέος.


πάτρα εστιατόρια

Πάντως ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την εκτίμηση πως στο τέλος το ΔΝΤ θα συμφωνήσει με την άποψη του Γιουρογκρουπ σε σχέση με την βιωσιμότητα του χρέους απλώς ότιδήποτε άλλο θα τού προκαλέσει προσωική αναστάτωση.


κιντέλ γουντς

ποδια τραπεζιου leroy merlin

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:


ποδια τραπεζιου leroy merlin

Αττική


Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν κα από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα πρόσκαιροι όμβροι.


κλαμπ μπριζ παναθηναικος

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.


νεο προστιμο κτεο

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη


Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί και το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες, καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα τοπικά θα είναι ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.


Άνεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ροναλντο μεσι φιλοι

Με τίτλο στην προκήρυξή τους "Ήρθαμε και θα ξαναέρθουμε" η νέα αναρχική ομάδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως το "πρωί της Παρασκευής 31 Μάρτη σύντροφοι και συντρόφισσες επιτεθήκαμε στα ανοιχτά γραφεία της «Κεντρικής Διοικήσεως» του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Στο πολυόροφο κτίριο που βρίσκεται στη Λ. Μεσογείων στεγάζεται η Τ. Ο. Αμπελοκήπων, υποδομές που αφορούν την εφημερίδα της οργάνωσης, τα στούντιο του ιντερνετικού τους καναλιού, το γραφείο του «Φύρερ» και των πρωτοπαλίκαρών του. Στο ισόγειό του στεγάζεται επίσης το κατάστημα τους που εμπορεύεται αγκυλωτούς σταυρούς, βιβλία με ωδές στον εθνικοσοσιαλισμό, στολές για φασίστες και άλλα αντικείμενα για τους φανατικούς του είδους".


Αναφέρουν στην προκήρυξή τους πως στα συγκεκριμένα γραφεία εκτός από τις υπόλοιπες καθημερινές ασχολίες διαδραματίζονται κι άλλα γεγονότα όπως:


ροναλντο μεσι φιλοι

καρποι εσπεριδοειδων


ραντεβού με εφοπλιστές για να ανατροφοδοτούνται τα ταμεία, συναντήσεις με εργολάβους για να οργανώνονται επιθέσεις σε συνδικαλιστές, τετ α τετ με επιχειρηματίες για να προετοιμάζονται οι κινήσεις που θα προωθούν μέσω του αστικού κοινοβουλίου τα συμφέροντά τους, σουαρέ με τους δημοσιογράφους που τους πλασάρουν ως «τα παιδιά της διπλανής πόρτας» στο ευρύ κοινό. Στα τετραγωνικά αυτά φιλοξενούνται επίσης οι μηχανές που τους ράβουν τα κοστούμια, όταν είναι απαραίτητο από μπράβοι της νύχτας να μεταλλάσσονται σε καθωσπρέπει εκπρόσωποι του νόμου και της τάξης των καπιταλιστών.


οταν χαραζει ο πρωτος στεναγμος


Μάλιστα, αναφέρονται και στον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή για τον οποίο έχει ήδη προφυλακιστεί ένα μέλος της Χρυσής Αυγής λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι χρυσαυγίτες "απάντησαν λίγες ώρες μετά με τυφλά αντίποινα, χτυπώντας βάναυσα περαστικό απλά και μόνο επειδή πέρασε τυχαία μπροστά από το συγκεκριμένο σημείο και η εμφάνισή του δεν ταίριαζε στα πολιτικά τους κριτήρια. Αυτοί είναι οι φασίστες.... Και γι' αυτό τους πολεμάμε".


κενές θέσεις εργασίας στην κύπρο 2013

«Είναι επίσης ένας συνεργάτης-κλειδί στην ενίσχυση των σχέσεων με τις χώρες της Βορείου Αφρικής. Ένας δυνατός σύμμαχος στη συνεργασία με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων διατηρώντας μια Ευρωπαϊκή τροχιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.


τακτικου καρολινα

Επανέλαβε δε ότι η αμερικανική πλευρά προβλέπει στη συνεργασία με την Ελλάδα «θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του 21αιώνα. Ιδιαίτερα σε θέματα σταθερότητας στην γειτονιά μας και όπως ανέφερα, στη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που πλήττει την δημοκρατία».


Ο Αμερικανός πρέσβης τάχθηκε υπέρ της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο μέχρι την επικράτηση της ειρήνης στη Συρία.


κενές θέσεις εργασίας στην κύπρο 2013

σχεδιο νομου μνημονιο

«Η παρουσία του ΝΑΤΟ βοήθησε στην μείωση των συνεπειών που προκλήθηκαν από το προσφυγικό κύμα» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι «δουλεύουμε για τη λύση του προβλήματος που είναι η επικράτηση της ειρήνης στη Συρία, αλλά μέχρι τότε στηρίζουμε την παρουσία αυτή».


Τέλος, σχολίασε ότι η βάση της Σούδας «διαδραματίζει κεντρικό ρόλο και είναι σημαντική για τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου».


«Γι' αυτό είμαστε ευγνώμονες» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών-αεροπορικών-ναυτικών δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ «με τέτοιο τρόπο που θα ενισχύσει την ασφάλεια και των χωρών μας».

εισαι εσυ ο ανθρωποσ μου - το νησι - soundtrack

«Εάν είναι επιθυμητή η συμμετοχή μας στις συνομιλίες, θα πω αμέσως ναι», δηλώνει η Μέρκελ σε μια συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.


σία κοσκινά frozen

Η καγκελάριος υπενθυμίζει τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην ιστορική συμφωνία ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις το 2015. Τότε, η Γερμανία και τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είχαν συμμετάσχει στις συνομιλίες που κατέληξαν στη συμφωνία με την Ισλαμική Δημοκρατία για την επιβολή περιορισμών στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα τη σταδιακή άρση των περισσότερων κυρώσεων.


πως θα ηρεμησω σταβεντο στιχοι

Η Μέρκελ σημειώνει ότι για αυτό χρειάστηκε «ένας μακρύς, αλλά σημαντικός χρόνος διπλωματίας» που οδήγησε σε ένα «καλό τέλος» πέρυσι, τη χρονιά που η συμφωνία τέθηκε σε εφαρμογή.


εισαι εσυ ο ανθρωποσ μου - το νησι - soundtrack


Θα μπορούσα να φανταστώ μια τέτοια διάταξη να χρησιμοποιείται για να τερματιστεί η διένεξη με τη Βόρεια Κορέα. Η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστούν να διαδραματίσουν έναν πολύ ενεργό ρόλο σε αυτό.



Η ίδια δηλώνει ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικού όπλου είναι να υπάρξει μια διπλωματική λύση και προσθέτει: «Η έναρξη μιας νέας κούρσας εξοπλισμών στην περιοχή δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός».


Η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί και να συμβάλλει στις προσπάθειες εξεύρεσης διπλωματικής λύσης αλλά και «να κάνει ό, τι μπορεί να γίνει όσον αφορά τις κυρώσεις», κρίνει η Μέρκελ στη συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε.


Η Άγγελα Μέρκελ αναμένεται ότι θα κερδίσει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν διψήφιο προβάδισμα στους συντηρητικούς των οποίων ηγείται έναντι των Σοσιαλδημοκρατών.


Η Μέρκελ συνομίλησε με ηγέτες ασιατικών κρατών, ανάμεσά τους τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, σχετικά με τη Βόρεια Κορέα αυτήν την εβδομάδα. Η Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε γράφει, χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή, ότι η καγκελάριος αναμένεται να συζητήσει επίσης με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για το ζήτημα αύριο Δευτέρα.

σφυρα ετυμολογια

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων, όπως αναφέρει σε σχετική σημερινή της ανακοίνωση η ΕΥΑΘ ΑΕ, θα πρέπει να είναι από 18 έως 65 ετών, ενώ συνολικά θα προσληφθούν 41 άτομα.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ε. Υ.Α. Θ Α. Ε., Εγνατίας 127, Τ. Κ. 54635- Θεσσαλονίκη, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Γενικού Πρωτοκόλλου, υπόψη Θ. Δίτσα ή Ν. Μαυρίδου (τηλ. επικοινωνίας: 2310-966663, 2310-966665).


σφυρα ετυμολογια

τσαντες donna karan

Επίσης, η κατάθεση της αίτησης, μπορεί να γίνει από τον υποψήφιο και αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια Αρχή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ε. Υ.Α. Θ Α. Ε., Εγνατίας 127 Τ. Κ. 54635, Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα Προσωπικού-Μισθοδοσίας και Εκπαίδευσης, υπόψη κας Δ. Βεργίνη, ή Μ. Τριανταφυλλίδου από 08:30 έως 13:30 (τηλ. επικοινωνίας: 2310-966761 ή 2310-966762).


κινημα κοινωνια

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υποβάλλονται ταχυδρομικώς, πρέπει να αποστέλλονται με συστημένη επιστολή σε απλό φάκελο μεγέθους Α4. Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

εκθεση β λυκειου ο τυπος

Όπως εξηγεί στο CNN Greece o πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Ιωάννης Τσιάλτας, σε αυτή την περίπτωση τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου δεν ανταποκρίνονται στα στάνταρντ που έχουν τεθεί. Μια άλλη περίπτωση είναι όπως λέει ο κ. Τσιάλτας η διακίνηση χρωματισμένων σπορελαίων με σήμανση “εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.” Τα ποσοστά της παραβατικότητας ωστόσο είναι χαμηλά όπως δείχνουν οι επίσημοι έλεγχοι τονίζει ο κ. Τσιάλτας.


Στο επίπεδο των εγκεκριμένων ελαιοτριβείων εμφανίζονται μεμονωμένα περιστατικά νοθείας. “Ωστόσο στη Β. Ελλάδα υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο νοθείας ελαιολάδου του οποίο παράγεται από μη εγκεκριμένες εγκαταστάσεις και οι οποίες είναι δύσκολο να εντοπιστούν.” Αναφορικά με τις εισαγωγές, ο κ Τσιάλτας επισημαίνει ότι σε χρονιές με χαμηλή παραγωγή στην Ελλάδα, υπάρχουν περιστατικά εισαγωγών ελαιολάδου από άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να συμπληρωθούν οι ποσότητες που χρειαζόμαστε για την εσωτερική αγορά. “Επειδή αυτό το ελαιόλαδο θεωρείται χαμηλότερης ποιότητας από το ελληνικό, με τις προσμίξεις που γίνονται υπάρχει υποβάθμιση του προϊόντος και η οποία δεν επιτρέπεται, δεδομένου ότι η προέλευση των ελαιολάδων θα πρέπει να αναφέρεται στην επισήμανση” καταλήγει ο κ. Τσιάλτας.


εκθεση β λυκειου ο τυπος

καβουρας ρεμπεταδικο
ξενοδοχεια κερκυρα ανεμομυλος

πιεσομετρα μπρατσου ομρον

«Ο Ρώσος ηγέτης υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αντανακλούν πλήρως τη μεγάλη πολιτική αρχή του Ερντογάν και την ευρεία στήριξη στην πολιτική που ακολουθεί για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Τουρκία», σημείωσε το γραφείο του Πούτιν.


«Ο Ρώσος πρόεδρος επαναβεβαίωσε την ετοιμότητά του να συνεχίσει τον ουσιαστικό διάλογο, τη στενή συνεργασία αναφορικά με διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό είναι αναμφισβήτητα προς το συμφέρον των λαών της Τουρκίας και της Ρωσίας», συνέχισε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.


ομοιοτητες συνταγματων 1844 και 1864

μηχανισμος συρομενης πορτας τιμη θεσσαλονικη

Η Τουρκία στην εποχή του «Ερντογανισμού»


πιεσομετρα μπρατσου ομρον

σατέν πιτζάμες

Αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο 24ωρο πήραν ρεύμα 1.000 καταναλωτές, καθώς χθες, Πέμπτη, είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε 2.700. Επιπλέον, έχουν αντικατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία 34 υποσταθμοί από το σύνολο των 50 που καταστράφηκαν.


πενες σουφλε

Η εταιρία τονίζει, ακόμη, ότι συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια για την αποκατάσταση όλων των ζημιών του Δικτύου στις περιοχές Μάτι, Νέος Βουτζάς και Ραφήνα, ενισχύοντας συνεχώς τα συνεργεία της με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμό, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατό ταχύτερα η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές.


λιμενικό σώμα
σατέν πιτζάμες

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

τα εκανε πανω της

Κριτική στην καγκελάριο άσκησε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του SPD Χουμπέρτους Χάιλ, επισημαίνοντας ότι αν η Μέρκελ χρησιμοποιεί την Καγκελαρία για τον προεκλογικό της αγώνα, «τότε πρόκειται για χειροπιαστό πολιτικό σκάνδαλο». Με μια τόσο στενή διασύνδεση κρατικών και κομματικών θέσεων θέλουν η κ. Μέρκελ και το CDU να χρησιμοποιούν το κράτος ως λάφυρο, δήλωσε ο κ. Χάιλ στην εφημερίδα «Die Welt» και έκανε λόγο για «απύθμενο θράσος» έναντι των πολιτών οι οποίοι πληρώνουν με τους φόρους τους τούς πόρους της Καγκελαρίας.


χοιρινό στο φούρνο

Τις κατηγορίες του SPD απέρριψε πάντως νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρινίζοντας ότι η επιπλέον απασχόληση των εν λόγω εργαζόμενων είχε εγκριθεί και γνωστοποιηθεί και αφορά μόνο την προεκλογική περίοδο. «Η Καγκελαρία ενήργησε κατά τον νόμο», τόνισε και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι το ίδιο είχε συμβεί με έναν εργαζόμενο στις εκλογές του 2009 και με δύο εργαζόμενους το 2013.


τα εκανε πανω της

Η «Welt am Sonntag» αναφέρεται και σε ένα ακόμη περιστατικό, την διεξαγωγή προεκλογικής σύσκεψης της καγκελαρίου με κορυφαία κομματικά στελέχη και διαφημιστές στα γραφεία του Ιδρύματος «Konrad Adenauer», το οποίο όμως χρηματοδοτείται από το Δημόσιο και θεωρητικά δεν ταυτίζεται με το CDU. Το θέμα ζήτησε να διερευνηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών ο εκπρόσωπος του SPD για τα δημοσιονομικά Γιοχάνες Καρς.


γαλαξιας λιβανατες

κωνσταντίνος αργυρός - άρρωστη καρδιά στιχοι

Η Μίλαν έμεινε στην 7η θέση της Serie A και η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε επίσημα την απομάκρυνση του Μοντέλα και την πρόσληψη του Γκατούζο.


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Μίλαν, ο Γκατούζο αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας έως το τέλος της σεζόν.


κωνσταντίνος αργυρός - άρρωστη καρδιά στιχοι

πωλουνται διαμερισματα

αρμονικες σχεσεις

Ο παλαίμαχος μέσος των «ροσονέρι» ήταν προπονητής της δεύτερης ομάδας του συλλόγου, ενώ κατά το παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο των ΟΦΗ, Παλέρμο, Σιόν και Πίζα. Ο Μοντέλα είχε αναλάβει τη Μίλαν τον Ιούλιο του 2016 και πλήρωσε τα άσχημα αποτελέσματα στη Serie A, αλλά και στο Europa League, όπου είναι στον ίδιο όμιλο με την ΑΕΚ.

θα εξοικειωθεί

Ο νεαρός Κόνορ Στιούαρτ, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύουν μέσα ενημέρωσης, πλησίασε απειλητικά Μάικλ Ρόουντς, έναν ζαχαροπλάστη που αντιμετώπιζε προβλήματα με ουσίες, για να κάνει επίδειξη δύναμης στους φίλους του.


ποση ειναι η εκταση της ευρωπης

Ο άντρας, φοβούμενος, έκανε βήματα πίσω για να αποφύγει τον έφηβο, όμως εκείνος τον χτύπησε με μπουνιά. Το θύμα έχασε την ισορροπία του, έπεσε στο έδαφος και χτύπησε σοβαρά. Έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για περίπου τρεις εβδομάδες.


θα εξοικειωθεί

Στην ομολογία του στις Αρχές ο 16χρονος έκανε αρχικά λόγω για αυτοάμυνα, όμως τελικώς παραδέχθηκε πως χτύπησε τον 47χρονο εν ψυχρώ.


χρυσο παπουτσι βικιπαιδεια

Η μητέρα του θύματος κατηγόρησε το δικαστήριο για την ποινή που επέβαλε, ενώ πολλές ήταν και οι αντιδράσεις άλλων συγγενών του 47χρονου.


Ο συνήγορος του δράστη υποστήριξε πως ο 16χρονος ήταν παιδί χωρισμένων γονιών και είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

το μυστικο του χαμενου βασιλειου winx

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τη βάση δεδομένων του παγκόσμιου δικτύου παρακολούθησης ηφαιστείων "Global Volcano Model" (GVM), με αφορμή την πρόσφατη ενεργοποίηση του ηφαιστείου Κιλαουέα της Χαβάης.


το μυστικο του χαμενου βασιλειου winx

Κάθε χρόνο συμβαίνουν περίπου 60 εκρήξεις ηφαιστείων, μερικές αναμενόμενες και άλλες τελείως απρόσμενες. Χονδρικά κάθε δύο χρόνια αφυπνίζεται και εκρήγνυται ένα ηφαίστειο που δεν είχε ιστορικό προηγούμενο. Τέτοιες εκρήξεις που «πιάνουν στον ύπνο» τους πάντες, είναι συνήθως οι πιο επικίνδυνες.


ελτα μακρυγιαννη τηλεφωνο

Το Κιλαουέα, το οποίο είναι το πιο ενεργό στον κόσμο εδώ και 35 χρόνια, άρα προβλέψιμο, δεν είχε έως τώρα κανένα θύμα, μόνο έναν σοβαρό τραυματισμό. Όμως άλλα ηφαίστεια στις Φιλιππίνες, στην Ινδονησία, στην Ιαπωνία και στο Κονγκό υπήρξαν πιο φονικά.


bruce dickinson - tears of the dragon

Σήμερα περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από κάποιο ενεργό ηφαίστειο και από αυτούς τα 200 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ινδονησία. Συνολικά υπάρχουν περίπου 1.500 ενεργά ηφαίστεια σε 81 χώρες, σύμφωνα με το δίκτυο GVM και το BBC. Ένα ηφαίστειο θεωρείται ενεργό, όταν είχε εκραγεί σχετικά πρόσφατα και μπορεί να «δώσει» νέες εκρήξεις στο όχι μακρινό μέλλον.


19601527


Ο κίνδυνος δεν προέρχεται τόσο από τη λάβα, η οποία, παρόλο που καίει και θάβει τα πάντα στο πέρασμά της, συνήθως κινείται αργά (το πολύ με 30 χιλιόμετρα την ώρα) και έτσι οι άνθρωποι μπορούν να την αποφύγουν. Ο κίνδυνος πάντως αυξάνεται, αν καθυστερήσει η εκκένωση μιας περιοχής.


Δυνητικά πιο επικίνδυνα είναι τα τοξικά αέρια που εκλύονται από την έκρηξη. Το 1986 στο Καμερούν περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας των ηφαιστειακών αερίων, οι περισσότεροι θάνατοι από αέρια ηφαιστείων στην καταγεγραμμένη ιστορία.


ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι η αρχή

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η διοίκηση της Συνομοσπονδίας έλαβε απόφαση κήρυξης 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, «ημερομηνία που με σαφήνεια αναδεικνύει την αυτόνομη και ακηδεμόνευτη στρατηγική των 146 δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων - μελών μας - έναντι κομματικών, εργοδοτικών και κυβερνητικών παρεμβάσεων, αλλά και ως αναγκαιότητα προσδιοριζόμενη από τις εξελίξεις σε οικονομικοπολιτικό επίπεδο. Ειδικότερα, στην προμετωπίδα του αγώνα της ΓΣΕΕ βρίσκονται τα ζητήματα της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και όλων των κοινωνικών μέτρων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας» τονίζει η Συνομοσπονδία.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, επανέλαβε την πάγια θέση της Συνομοσπονδίας για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη μελέτη που έκανε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε σχέση με τον κατώτατο μισθό, την οποία κοινοποίησε και στη ΓΣΕΕ.


ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι η αρχή

γονιμότητα γονιμότητα

Όπως είπε, σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΑΕΔ, μία αύξηση 1% του κατώτατου μισθού, υπολογίζεται ότι θα επιφέρει επιβάρυνση στον Οργανισμό της τάξης των 10.621.000 ευρώ.


αστροφυσικη αστρονομια

Επιπλέον, αποφασίστηκε το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 στην Καλαμάτα, σε συνέχεια πραγματοποίησης των συνεδρίων της Συνομοσπονδίας σε επαρχιακές πόλεις.


«Μέχρι τότε και με έντονες πλέον τις κάθε φορά αμφισβητήσεις των αυτοαποκαλούμενων ως "ταξικών" δυνάμεων γύρω από τη "νομιμοποίηση" των εκλογικών αποτελεσμάτων των περίπου 12.500 πρωτοβάθμιων σωματείων που απαρτίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, η διοίκηση της Συνομοσπονδίας αποφάσισε να ξεκινήσει τις διεργασίες για τη θεσμοθέτηση μοναδικού συνδικαλιστικού "βιβλιαρίου" ανά εκλογέα εργαζόμενο, προσαρμοσμένο βεβαίως στις τεχνολογικές και νομικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί από την ψήφιση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.


Παράλληλα, καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τις οργανώσεις που απαρτίζουν την Κοινωνική Συμμαχία, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και, «στις 28 Νοεμβρίου, να συμπορευτούμε απέναντι στις πολιτικές που ισοπεδώνουν κοινωνία και οικονομία».

στολες πριγκιπισσα σοφια

Μεταξύ 2018-2020 θα επενδυθούν 300 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για τις ποικιλίες ρυζιού, αραβόσιτου και καρότων που είναι ανθεκτικές στις ξηρασίες, και την υψηλή θερμοκρασία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε το ίδρυμα στη δημοσιότητα από το Παρίσι, με την ευκαιρία της συνόδου One Planet Summit.


στολες πριγκιπισσα σοφια

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν επίσης για να βρεθεί μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση ασθενειών που πλήττουν τη μανιόκα και τις πατάτες και να αναπτυχθούν τεχνικές για τη διαχείριση του εδάφους, κυρίως σε ό, τι αφορά την αποκατάσταση και την ευφορία του.


Παράλληλα, σε συνεργασία με τα γαλλικά ιδρύματα BNP Paribas και Agropolis, που εδρεύει στο Μονπελιέ, το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε την έναρξη ενός ξεχωριστού προγράμματος, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα δοθούν σε 600 Αφρικανούς και Ευρωπαίους ερευνητές οι οποίοι ασχολούνται με τα προβλήματα του αγροτικού τομέα στην Αφρική και την κλιματική αλλαγή.


ανεκκλητη πιστωση

εκαβη αγια μαρινα χανια


οδοντιατρικα ρουχα θεσσαλονικη

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 45,130 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 158 εκατ. ευρώ ή 0,3% έναντι του στόχου. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 43,748 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 506 εκατ. ευρώ ή 1,2% έναντι του στόχου.


Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2017, αύξηση έναντι του στόχου παρατηρήθηκε κυρίως στις εξής κατηγορίες εσόδων:


χρωματολογιο εξωτερικου χωρου

α) Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 28 εκατ. ευρώ ή 1,0%,


οδοντιατρικα ρουχα θεσσαλονικη

ακρατα χωρια

β) Φόρος εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 11 εκατ. ευρώ ή 1,1%,


γ) Φόροι στην περιουσία κατά 38 εκατ. ευρώ ή 1,4%,


δ) Άμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 72 εκατ. ευρώ ή 4,2%,


ε) Λοιποί άμεσοι φόροι κατά 41 εκατ. ευρώ ή 1,9%,


στ) ΦΠΑ πετρελαιοειδών κατά 26 εκατ. ευρώ ή 1,6%,


ζ) ΦΠΑ λοιπών κατά 47 εκατ. ευρώ ή 0,4%,


η) Λοιποί φόροι συναλλαγών κατά 12 εκατ. ευρώ ή 2,3%,


θ) ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων κατά 29 εκατ. ευρώ ή 0,7%,


ι) Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων κατά 19 εκατ. ευρώ ή 13,6%,


ια) Λοιποί φόροι κατανάλωσης κατά 35 εκατ. ευρώ ή 11,8%,


ιβ) Έμμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 44 εκατ. ευρώ ή 5,0%,


ιγ) Λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 57 εκατ. ευρώ ή 1,5%,


ιδ) Έσοδα καταργηθέντων ειδικών λογαριασμών κατά 21 εκατ. ευρώ ή 7,6%.


Μειωμένα έναντι του στόχου την ίδια περίοδο ήταν τα έσοδα στους Λοιπούς ΕΦΚ (καπνού κ. λπ.) κατά 23 εκατ. ευρώ ή 0,9%.


Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 4,842 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 48 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (4,889 δισ. ευρώ).


Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2017 ανήλθαν στα 45,905 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1,731 δισ. ευρώ έναντι του στόχου (47,635 δισ. ευρώ).

μακρο γραφειο

Ο Γιούσεφ αλ Χαντίρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας των Χούθι — οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν — δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην περιοχή Αλκούι, στο διαμέρισμα Ντουράιμι της επαρχίας Χοντάιντα, και στοχοθέτησε ένα όχημα με το οποίο άμαχοι προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή.

Σύμφωνα με τον Αλ Χαντίρι, σκοτώθηκαν 20 παιδιά, πέντε γυναίκες και ο οδηγός. Κατά τον εκπρόσωπο, τα θύματα προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή Αλκούι έπειτα από μια επιδρομή η οποία έπληξε ένα σπίτι τη νύχτα της Τετάρτης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Κάτοικοι της περιοχής, που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη Χοντάιντα, όπου βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα, επιβεβαίωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι όλα τα θύματα ήταν άμαχοι.

Δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη ανακοίνωση από τη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ για τον ισχυρισμό αυτό της κυβέρνησης των σιιτών ανταρτών. Ωστόσο, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενός κράτους που αποτελεί πυλώνα της στρατιωτικής συμμαχίας, μετέδωσε ότι οι Χούθι εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι στην Αντ Ντουράιμι.


μακρο γραφειο

γυαλια ηλιου ταρταρουγα skroutz

μπουζουκια αθηνα 2017 τιμες

ο βαρουφάκης δεν ήταν ποτέ για τον μέσο όρο

Όπως επικαλείται η El Confidencial με πρωτοσέλιδο μάλιστα δημοσίευμά της, ο Ρονάλντο διατηρούσε εταιρεία στην Ιρλανδία, μια χώρα η οποία έχει χαμηλό ποσοστό φορολόγησης για όσους έχουν έδρα εκεί (12,5 % την ώρα που στην Ισπανία είναι τουλάχιστον διπλάσιο), την Multisports & Image Management Limited - ΜΙΜ, που συστάθηκε το 2004 από τρίτο δικηγόρο (δεν έχει άμεση σχέση με τον Πορτογάλο).


ο βαρουφάκης δεν ήταν ποτέ για τον μέσο όρο

πεκινο αγορες

cristianoeforia
(Πηγή: El Confidencial)


Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα από το Football Leaks σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία έλαβε το 2012 εξουσιοδότηση «για να διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα εικόνας, ονόματος, λόγου (προφορικού ή γραπτού), υπογραφής, βιογραφίας, φωτογραφιών και βίντεο τα οποία σχετίζονται με τον ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο Ντος Σάντος Αβέιρο».


περιφερειακη ενοτητα κεντρικου τομεα αττικης


Cristiano llegó a acuerdos publicitarios con grandes multinacionales empleando una compañía domiciliada en Irlanda https://t.co/4rWu7WVKOg

— El Confidencial (@elconfidencial) December 1, 2016

το γαιτανακι ριτσος

Συνολικά έξι οχήματα τράκαρε ο μεθυσμένος οδηγός λίγο πριν συλληφθεί και μεταφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.


Σύμφωνα με το korinthostv.gr ο συγκεκριμένος οδηγός τράκαρε τρία οχήματα στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου και άλλα τρία στην οδό Κορίνθου – Άργους. Και στα έξι προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι ενδεικτικά.


το γαιτανακι ριτσος

πορτακια ασφαλειας

kor1


φθηνες αγορες ρουχων online

kor2

ποσο ειναι το δωρο πασχα οαεδ 2016

«Η κοινωνία μας ολόκληρη είναι άρρωστη από τον σεξισμό», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους ενώπιον 200 προσώπων που εκπροσωπούσαν τις ενώσεις, τους θεσμούς και την πολιτική τάξη.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας άρχισε την ομιλία του τηρώντας ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής προς τις 123 γυναίκες που σκοτώθηκαν το 2016 στη Γαλλία από τον σύζυγο ή τον πρώην σύζυγό τους.


ποσο ειναι το δωρο πασχα οαεδ 2016

κιβωτος μεζεδοπωλειο

ποσοι αληθεια αντέξεις

«Η Γαλλία δεν πρέπει πλέον να είναι μία απ' αυτές τις χώρες όπου οι γυναίκες φοβούνται», δήλωσε ο Μακρόν και απαρίθμησε «τρεις προτεραιότητές» του για τα πέντε επόμενα χρόνια: «την παιδεία και την πολιτισμική μάχη υπέρ της ισότητας», τη «βελτίωση της φροντίδας για τα θύματα» και μια «ενίσχυση του κατασταλτικού οπλοστασίου».


macron 2


LUDOVIC MARIN/POOL/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ


Παράλληλα, διαδηλώσεις προβλέπονται σε όλη τη Γαλλία, η οποία συγκλονίζεται εδώ και εβδομάδες από το σοκ του σκανδάλου Γουάινστιν. Το hashtag #balancetonporc (κατάδωσε το γουρούνι σου) έχει χρησιμοποιηθεί από τα μέσα Οκτωβρίου σε 500.000 μηνύματα στο Twitter.


Ο Μακρόν, αν και κάλεσε τους πολίτες να μην πέσουν «σε μια καθημερινότητα κατάδοσης» ούτε να θεωρούν ότι «κάθε σχέση άνδρα-γυναίκας είναι ύποπτη», υπογράμμισε πως θέλει «να αγωνισθεί για τη μη διαπραγματεύσιμη ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα».


Σχεδόν 225.000 γυναίκες έπεσαν θύματα σωματικής ή σεξουαλικής βίας εκ μέρους του συζύγου τους και από αυτές μήνυση κατέθεσαν λιγότερες από μία στις πέντε.


Ο αρχηγός του κράτους παρουσίασε στη συνέχεια ένα σύνολο μέτρων για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας. Επιβεβαίωσε έτσι την προσεχή δημιουργία ενός «αδικήματος σεξιστικής προσβολής» με «αποτρεπτικά» πρόστιμα για την παρενόχληση στον δρόμο και ζήτησε να ορισθεί στα 15 έτη η ελάχιστη ηλικία συναίνεσης σε μια σεξουαλική πράξη.


macron 3


LUDOVIC MARIN/POOL/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ζήτησε επίσης να δοθεί «ιδιαίτερη προσοχή» στις μετανάστριες που «διαφεύγοντας από τη χώρα τους επιδιώκουν επίσης να διαφύγουν από την κλειτοριδεκτομή οι ίδιες και οι μικρές κόρες τους».


Για να διευκολυνθούν οι προσφυγές, τα θύματα βίας, παρενόχλησης ή διάκρισης θα μπορούν να απευθύνονται σε μια ειδική υπηρεσία που θα δημιουργηθεί στο Ίντερνετ. Από το σπίτι τους θα μπορούν να μιλάνε απ' ευθείας με πρόσωπα στα αστυνομικά τμήματα ή στη χωροφυλακή και να πληροφορούνται τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.


macron 1


LUDOVIC MARIN/POOL/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

γρίλιες αλουμινίου

Η ίδια εικόνα παρατηρείται και σε πολλές περιοχές του δυτικού τμήματος του νομού Τρικάλων, κυρίως όσες γειτνιάζουν με το όρος Κόζιακα, ενώ αναφορές από κατοίκους γίνονται και για κατολισθήσεις σε δρόμους.


Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και των τεσσάρων δήμων του νομού Τρικάλων συνδράμουν ώστε να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και ζημιές που έχουν δημιουργηθεί, όπως \αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.


φωτιστικα οροφης ιατρειου

Καταστροφές έχουν υποστεί τα δίκτυα ύδρευσης, ενώ δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους και τις αρμόδιες Αρχές μια ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.


γρίλιες αλουμινίου

κειμενο 25 λατινικα γ λυκειου

ολογραμματα στον ουρανο

Ο Αμπντεσλάμ είναι ο μοναδικός επιζών από τους τρομοκράτες που ευθύνονται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.


αγορα εξοχικου κινετα

Η ποινή των 20 ετών είναι η ανώτατη που μπορεί να επιβάλει το δικαστήριο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας των αστυνομικών, εξήγησε η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Καθλίν Γκροζάν. Δικαστικές πηγές νωρίτερα ανέφεραν ότι οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν ποινές που θα μπορούσαν να φτάσουν και τα 40 χρόνια.


ολογραμματα στον ουρανο

τι χρειαζεται για εμποριο καυσοξυλων

2018 02 05T135814Z 1 LYNXMPEE14139 RTROPTP 4 EUROPE ATTACKS TRIAL


REUTERS/Yves Capelle


Γάλλοι και Βέλγοι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν, ενώ εκτελούσαν έρευνα, στις 15 Μαρτίου 2016 σε ένα διαμέρισμα-κρησφύγετο των τζιχαντιστών στα προάστια των Βρυξελλών: δέχτηκαν πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από αυτούς. Ο ένας από τους δράστες, ο 35χρονος Αλγερινός Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών ενώ ο Αμπντεσλάμ και ο Αγιάρι κατάφεραν να διαφύγουν.


Η Γκροζάν εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δράστες είχαν την πρόθεση να σκοτώσουν τους αστυνομικούς. "Ακούγοντας «αστυνομία» στην πόρτα, γιατί δεν έφυγαν; Το γεγονός ότι έμειναν εκεί σημαίνει ότι στόχος τους ήταν να επιτεθούν, να πολεμήσουν τον εχθρό, να σκοτώσουν τους αστυνομικούς αν τους ανακάλυπταν", υποστήριξε.


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

βασιλεως γεωργιου θεσσαλονικη 6

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έχει αναλάβει το βάρος να επιλύσει το θέμα του ασύλου για τους οκτώ - την έκδοση των οποίων ζητά επίμονα η Άγκυρα - αμετάκλητα μετά την απόφαση για έναν από αυτούς, που αρχικά ήταν θετική για το άσυλο και στη συνέχεια ασκήθηκε έφεση από την κυβέρνηση.


βασιλεως γεωργιου θεσσαλονικη 6

υποτροφιες ιδρυμα γουλανδρη

Σε περίπτωση που το ανώτατο δικαστήριο κρίνει ότι μπορεί να δοθεί άσυλο στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, τότε θα πρέπει άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι.


τμήμα πληροφορικής τει κρήτης


σπιτι μητσοτακη ακρωτηρι

Η θέση αυτή που από συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις ερμηνεύθηκε ως μια νέα προσπάθεια απεμπλοκής του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα, ήταν και ο βασικός λόγος διαφωνίας για το χρέος.


Ωστόσο διαφωνίες επί της διαδικασίας έθεσε και η ελληνική πλευρά, η οποία δεν δέχθηκε να υπάρξει αποσύνδεση της δόσης από το ζήτημα του χρέους, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εάν η ευρωζώνη αποδεχόταν μια αόριστη υπόσχεση του ΔΝΤ για χρηματοδοτική εμπλοκή στο πρόγραμμα (σ. σ.προτάθηκε το ΔΝΤ να λάβει απόφαση για νέο πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2017, με εκταμίευση το φθινόπωρο του 2018 σαν προληπτική γραμμή στήριξης και αφού πρώτα εφαρμοστούν τα μέτρα απομείωσης του χρέους). Αυτή η υπόσχεση θα διευκόλυνε μόνον την γερμανική πλευρά η οποία θα πήγαινε σε εκλογές και χωρίς να έχει κάνει υποχωρήσεις για το χρέος και έχοντας θεωρητικά το ΔΝΤ μέσα στο ελληνικό πρόγραμμα.


σπιτι μητσοτακη ακρωτηρι


«Αν χθες αποφασιζόταν η εκταμίευση της δόσης, θα ήταν πολύ κακό διότι οι συζητήσεις για το χρέος θα πήγαιναν στις καλένδες», ανέφερε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στο CNN Greece.


λοφος πανι

δυαρια επιπλωμενα λαμια


Θέλοντας να καταδείξει την απόσταση μεταξύ ESM και ΔΝΤ για το θέμα των πλεονασμάτων ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε στο CNN Greece από τις Βρυξέλλες πως σε σχέση με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, οτιδήποτε πάνω από 2,6% του ΑΕΠ σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση για τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ οτιδήποτε κάτω από 2% του ΑΕΠ σημαίνει ότι χρειάζεται ελάφρυνση με δημοσιονομικές μεταβιβάσεις (fiscal transfers).



«Το ουδέτερο σημείο βρίσκεται ανάμεσα στο 2% και 2,6% του ΑΕΠ και εκεί αναζητείται μια λύση η οποία θα ικανοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», ανέφερε.



εισαγγελια πρωτοδικων τριπολησ τηλεφωνα

«Είπε ο κ. Βούτσης ότι οι δανειστές μας έριξαν. Ψέμα, εσείς μας ρίξατε, με τους ΑΝΕΛ, τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τη Χρυσή Αυγή» είπε ο Δημήτρης Σταμάτης απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση για να συμπληρώσει πως ένα κομμάτι των δανειστών είχαν λόγους να είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση Σαμαρά.


πρασινος καφες nescafe τιμη

«Για αυτό τράβηξαν το χαλί και αποσταθεροποιηθήκαμε… Εσείς όμως μας ρίξατε και σήμερα σας στηρίζουν γιατί τους δίνετε ότι δεν τους δώσαμε εμείς. Το Υπερταμείο, την μείωση του αφορολόγητου, την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά κ. α.», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός.


«Είναι μύθος ότι το mail Χαρδούβελη είχε κόστος ένα δισ. Οι προβλέψεις αφορούσαν πολλά δισεκατομμύρια σε τελικό λογαριασμό», απάντησε στον Δημήτρη Σταμάτη ο κ. Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε 1,5 μήνα πριν λήξει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο για να εφαρμόσει το «ευτυχές της αφήγημα». «Τι θα κερδίζαμε εμείς αν μέναμε 1,5 μήνα παραπάνω; Θα αλλάζατε μυαλό; Θα σταματούσατε να καταγγέλλετε τους βουλευτές ότι ήταν πληρωμένοι για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Εγώ είχα πει στον Τσίπρα: Γιατί βιάζεσαι ρε παιδί μου;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.


εισαγγελια πρωτοδικων τριπολησ τηλεφωνα

τι θεση παιζει ο καμπιασο

νοτης αγαπη τι δυσκολο πραγμα

Σε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζονται ως ψευδείς οι ισχυρισμοί του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της Ν. Δ. κ. Ν. Κακλαμάνη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε πίσω το Π. Δ. γιατί περιλάμβανε την κατάργηση της πρωινής προσευχής.


κοιλιακες εκτακτες συστολες

«Είναι επιεικώς απαράδεκτο ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Κακλαμάνης να επιστρατεύει το ψεύδος – εμπλέκοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – προκειμένου να ενισχύσει την φτωχή αντιπολιτευτική εικόνα του κόμματός του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


εφοπλιστής οικονόμου

Ο κ. Κακλαμάνης οφείλει δημοσίως και με παρρησία να παραδεχτεί το λάθος του, προστίθεται στην ανακοίνωση.


νοτης αγαπη τι δυσκολο πραγμα

«Με τις εμμονές της η αντιπολίτευση δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει ένα Προεδρικό Διάταγμα που έρχεται να αντικαταστήσει ένα αναχρονιστικό για τις μέρες μας Διάταγμα που είχε δημοσιευτεί πριν 20 χρόνια. Την καλούμε να το κάνει για να συνειδητοποιήσει τον βαθμό εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού που επιχειρούμε. Εκτός βέβαια αν την φοβίζουν τα βήματα αυτά και θέλει να στρέψει αλλού τη συζήτηση», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.


Υπενθυμίζομε πως ο κ. Κακλαμάνης είχε αναφέρει στον ραδιοσταθμό realfm ότι το προεδρικό διάταγμα περιείχε το θέμα της προσευχής και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί υπήρξε θέμα αντισυνταγματικότητας: «Το κουμπί σε αυτό το προεδρικό διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά, στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας πάνω στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι. Εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα Αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει».

υλη μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης γ λυκειου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση δεν κλείνει λόγω διαφορετικών θέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει αποφασίσει, εάν θα είναι ή όχι στο πρόγραμμα.


παπαγεωργιου μελια λαρισασ

Παράλληλα, υποστήριξε πως «δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει νέα μέτρα, σημειώνοντας πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ήδη υπεραρκετά».


υλη μαθηματικα και στοιχεια στατιστικης γ λυκειου

μηχανογραφηση σημαινει

Διεμήνυσε ότι «τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι δεδομένα, δεν μπαίνουν στο τραπέζι και κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συνθήκες», για να συμπληρώσει πως «όποιος έχει προβλήματα στο εσωτερικό του, ας τα λύσει διαφορετικά».


Την ίδια στιγμή, διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι υπάρχει θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος, όπως ανέφερε, κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σημείωσε, επίσης, πως όσοι γράφουν γι' αυτό θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς ενδέχεται να παίζουν το παιχνίδι των άλλων.



Σχολιάζοντας το Κυπριακό και τη Διάσκεψη της Γενεύης, άσκησε κριτική στην Τουρκία για τη στάση της αναφορικά με την παραμονή των στρατευμάτων, χρεώνοντας της ουσιαστικά την εμπλοκή για την επίλυση του προβλήματος και επεσήμανε ότι σκληρές δηλώσεις και θέσεις έχουν λάβει οι Τούρκοι και όχι ο κ. Κοτζιάς ή ο πρωθυπουργός.



Τόνισε επίσης, ότι η Τουρκία δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ εάν δεν πάει στην Ευρώπη.


Για τα προβλήματα στα προσφυγικά κέντρα, λόγω του καιρού, αναγνώρισε ότι ο μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος ενώ είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για παραίτηση του κ. Μουζάλα.


«Δεν σημαίνει ότι αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, θα πρέπει να οδηγούν κάθε φορά σε παραίτηση» είπε ο κ. Βίτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για να προσθέσει: «αν ήταν με την παραίτησή μου να λυθεί το προσφυγικό, τότε θα το έκανα».

αριστον φυτικα ελαια τιμες

«Η Γενική Διευθύντρια είχε μια παραγωγική συνάντηση με εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών για θέματα που σχετίζονται με τον ελληνικό τραπεζικό τομέα και τον τρόπο επίλυσής τους», ανέφερε σχετικά.


ιερό ναού

Από ελληνικές πηγές έγινε γνωστό πως η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και πως η πλευρά του ΔΝΤ ζήτησε από τους τραπεζίτες να προχωρήσουν ταχύτερα με τη διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων.


αριστον φυτικα ελαια τιμες

Να σημειωθεί πως χθες εμφατικά το Ταμείο ξεκαθάρισε μέσω εκπροσώπων του πως ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο να διασφαλίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν μια αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τη μείωση των κόκκινων δανείων τους.


atlantis dubai owner

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αίτημα που είχε θέσει το ΔΝΤ για τη διενέργεια ενδελεχούς ελέγχου των ελληνικών τραπεζών (AQR) παράλληλα με την προγραμματισμένη άσκηση προσομοίωσης σε ακραίες συνθήκες (stress tests) δεν βρίσκεται πια στο τραπέζι.

σαραντα πεντε λεμονιες στιχοι

Στην ερώτηση αν συμμερίζεται τους πανηγυρισμούς κάποιων κυβερνητικών στελεχών για την απόφαση του Eurogroup, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96, απάντησε:


σαραντα πεντε λεμονιες στιχοι

ohto slimline

«Κανένα πολιτικό στέλεχος της κυβέρνησης δεν πανηγυρίζει. Είναι μία μεγάλη ιστορική δοκιμασία την οποία έχει περάσει όλος ο ελληνικός λαός και οι αιρετοί», είπε και πρόσθεσε:


«Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές για να πανηγυρίζει κανείς ή για να πέφτει στην απόλυτη κατάθλιψη. Πρέπει να μείνουμε όρθιοι. Όχι για να πολεμήσουμε αορίστως εναντίον εξωτερικών εχθρών αλλά για να φτιάξουμε τη χώρα μας, να αναστηλώσουμε τη δημοκρατία, να την θωρακίσουμε, να στήσουμε την οικονομία στα πόδια της, όπως και το φρόνημα του ελληνικού λαού, την αυτοπεποίθησή μας και την αυτοεικόνα μας. Όλοι είμαστε πιο σοβαροί, πιο συνετοί, με μία βαριά και πικρή εμπειρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε».


ποιοτητα ταινιας webrip

πυργος του αιφελ επεσε

Με βάση το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που είναι σε διαβούλευση οι περιοχές που θα περιλαμβάνονται είναι οι εξής, σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας:


Στην Περιφέρεια Αττικής:


πυργος του αιφελ επεσε

ερευνα φαντασιωσεις

1. Το τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης - Ελληνικού και Γλυφάδας.


χρηστος μενιδιατης παιδι

2. Η περιοχή του Δήμου Πειραιώς η οποία περικλείεται από τις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.


3. Η περιοχή του Δήμου Καλλιθέας η οποία περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευρυπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισίστρατου, Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως Λεωφόρο Ποσειδώνος


4. Η περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Αμφιθέας έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.


5. Η περιοχή του Δήμου Αλίμου η οποία περικλείεται από τις οδούς Ελλης, Λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, Λεωφόρο Αλίμου και Λεωφόρο Ποσειδώνος .


6. Η περιοχή του Δήμου Γλυφάδας η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.


7. Το τμήμα του Ακινήτου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο.


Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:


1. Το τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπως ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση 3046/51009/1994 (ΦΕΚ Β' 833), το οποίο περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.


εκπαιδευτική υπηρεσία διεύθυνση

Για σήμερα Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη χώρα.


αρχαια ελλαδα αγορα

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, και από το βράδυ στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά. (Ενδεικτικό υψόμετρο 1000-1200 μέτρα στα βόρεια και 1500-1800 μέτρα στα κεντρικά).


χρονια πολλα στη μαμα σου παπακαλιατης

Στα λευκά «ντύθηκαν» αρκετές περιοχές της Ελλάδας


εκπαιδευτική υπηρεσία διεύθυνση

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά.



αγγελικη λαιου καβαλα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat (Population structure and ageing, Data estracted in May, 2018), την περίοδο 2007-2017 η αναλογία των ηλικιωμένων στον συνολικό πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε από 17% σε 19,4%, ενώ στην Ελλάδα από 18,6% σε 21,5%.

Το 2018 - κατά τα στοιχεία της παγκόσμιας τράπεζας δεδομένων - ευρισκόμενη ήδη στη δεύτερη (μετά την Ιταλία) θέση του πίνακα με τις πιο γερασμένες χώρες της Ευρώπης των «28» και στην 7η παγκοσμίως (με πρώτη την Ιαπωνία), η Ελλάδα «τρέχει» προς τη γήρανση του πληθυσμού της με ρυθμούς ταχύτερους από τον μέσο όρο της Ευρώπης.


Ειδικότερα, το 2030 (δηλαδή, σε μόλις 12 χρόνια), αναμένεται πλέον των 25 στους 100 Έλληνες να είναι άνω των 65 χρόνων, ενώ από αυτούς περισσότεροι από 31 υπολογίζεται ότι θα μετρούν έτη άνω των 80!

Το δε 2050, 34 στους 100 Έλληνες θα είναι άνω των 65 χρόνων και από αυτούς τους τελευταίους, περισσότεροι του 46% θα είναι άνω των 80 χρόνων.

Αλλά δεν είναι μόνον οι αριθμοί, που τρομάζουν...


αγγελικη λαιου καβαλα

οικογενειακη μεριδα προστιμο

Κολλημένη επί χρόνια στο τέλμα της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα «βλέπει» το πληθυσμιακό εκείνο κομμάτι των συνταξιούχων, που αποτελούσε αποκούμπι για τους άνεργους γιους και κόρες, να πλήττεται ποικιλοτρόπως με αποτέλεσμα προοδευτικά να καθίσταται και αυτό ανήμπορο να σηκώσει το βάρος της ανεργίας.


δερματινα μπουφαν camel

Η υπερφορολόγηση και η αύξηση στις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, επιδείνωσαν δραματικά τη ζωή των συνταξιούχων (και ως εκ τούτου, του προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντός τους) και ιδιαίτερα των υπερηλίκων με σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ με τρόμο υποδέχονται το ενδεχόμενο να υποστούν περικοπή των συντάξεών τους.

Η διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, Ήρα Έμκε Πουλοπούλου σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:


«Πριν την κρίση κι εφόσον την οικογενειακή εστία δεν είχε χτυπήσει η ανεργία, ένας ηλικιωμένος που αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας ή κινητικότητας, είχε τη δυνατότητα με τη σύνταξή του ή και με βοήθεια από τα παιδιά του, να πληρώνει κάποιον για φροντίδα στο σπίτι ή τα τροφεία κάποιου γηροκομείου. Δυστυχώς, αυτό σήμερα, είναι πολυτέλεια...».

Πώς, λοιπόν, προσπαθούν να επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι; Η κ. Έμκε Πουλοπούλου αποκαλύπτει κάτι εξαιρετικά εντυπωσιακό.

Θα μπορούσε κανείς να το τοποθετήσει πλάι στο «brain drain», στον όρο που επισήμως πλέον μεταφράζεται ως «διαρροή εγκεφάλων» και αποτυπώνει τη φυγή των νέων μυαλών εκτός συνόρων. Θα μπορούσε να είναι ένας αντίστοιχος νεολογισμός, ένα «elders drain» (διαρροή γερόντων) ή κάτι παρόμοιο, που να αποτυπώνει και τη φυγή της τρίτης ηλικίας από τη χώρα της παρατεταμένης κρίσης.


Όπως και να το πει κανείς, είναι μια πραγματικότητα. Διότι, ως φαίνεται, δεν είναι λίγοι οι Έλληνες συνταξιούχοι που μεταναστεύουν, κατά κανόνα στη Βουλγαρία, για να επιβιώσουν.

Όπως καταθέτει στη μεγάλη δημογραφική έρευνά της με τίτλο «Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν», η κ. Έμκε Πουλοπούλου, «συνταξιούχοι μας εγκαταλείπουν τη χώρα σε μια προσπάθεια να ζήσουν αξιοπρεπώς, μακριά από τη φτώχια και τη δυστυχία. Το έναυσμα για τη μετανάστευσή τους δίνει η γνωριμία τους με αλλοδαπές που ήρθαν στην Ελλάδα και συνήθως εργάζονται σε σπίτια ως οικιακές βοηθοί. Με την έναρξη της κρίσης, η αγορά εργασίας για τις γυναίκες αυτές συρρικνώθηκε. Επιστρέφοντας, λοιπόν, στην πατρίδα τους πληροφορούν τους συνταξιούχους Έλληνες ότι προτίθενται να τους φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, στην αλλοδαπή, με κάποιο αντίτιμο, πολύ μικρότερο από εκείνο που απαιτείται για τη ζωή τους στην Ελλάδα σε έναν οίκο ευγηρίας, μία ιδιωτική κλινική ή με τη φροντίδα μιας γυναίκας εσωτερικής».

«Ας μη μας ξαφνιάζει», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Έμκε Πουλοπούλου, «κάνοντας οι άνθρωποι αυτή την επιλογή, μπορούν ακόμη και να αποταμιεύουν κάποια χρήματα από τη σύνταξή τους, καθώς σε κάθε άλλη βαλκανική χώρα η ζωή είναι μάλλον οικονομικότερη από εκείνη της Ελλάδας. Αν με ρωτάτε τώρα… είναι σωστό; Ίσως δεν είναι τιμητικό για τη χώρα μας. Σωστό, όμως, για τον κάθε άνθρωπο είναι ό, τι εκείνος επιλέγει με βάση τη διαβίωσή του. Από τη στοιχειώδη έως την άνετη. Πόσω μάλλον όταν αισθάνεται υπό διωγμόν».


χρωματα μαλλιων μελι ξανθο

Το πλήγμα «ακριβείας» έγινε χθες Πέμπτη στην κοινότητα Σαφαφίγια, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να «σκοτωθούν τρομοκράτες που ήγειραν άμεση απειλή για τους σύρους εταίρους μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διεθνής συνασπισμός υπό αμερικανική διοίκηση.


χρωματα μαλλιων μελι ξανθο

Οι χώροι λατρείας κανονικά προστατεύονται από τις συμβάσεις της Γενεύης, όμως «το ΙΚ συνεχίζει να παραβιάζει το δίκαιο για τις ένοπλες συρράξεις και να καταχράται προστατευόμενες κτιριακές δομές, όπως νοσοκομεία και τεμένη, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν το καθεστώς των προστατευόμενων κτιρίων», πρόσθεσε ο συνασπισμός.


υλη βιολογιας β λυκειου γενικης 2016

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους εταίρους μας, που βαθμηδόν απελευθερώνουν τη μια πόλη μετά την άλλη από το ΙΚ», κατέληξε ο συνασπισμός, λίγες ημέρες αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε ότι ξεκινά η αποχώρηση των ανδρών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ από τη Συρία.


scale of preference opportunity cost

Προχθές Τετάρτη τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις Αμερικανοί - δύο στρατιωτικοί, ένας πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας κι ένας εργαζόμενος σε εταιρεία που έχει υπογράψει σύμβαση με το Πεντάγωνο - σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή καμικάζι στη Μάνμπιτζ. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ.


Επρόκειτο για τη φονικότερη επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού στο έδαφος της Συρίας από το 2014.

πως παω απο κεφαλονια ζακυνθο

Ο Τσούι Τιανκάι έκανε τα σχόλια αυτά ενόψει της αναμενόμενης ανακοίνωσης αυτή την εβδομάδα από την αμερικανική πλευρά για επιβολή δασμών σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 50-60 δισεκ. δολαρίων.


πως παω απο κεφαλονια ζακυνθο

στάθης ψημμένος

«Εάν το κάνουν, σίγουρα θα λάβουμε αντίμετρα ανάλογα και ίδιας κλίμακας, ίδιας έντασης», δήλωσε ο Τσούι σε συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της China Global Television Network (CGTN) και αναμεταδόθηκε σήμερα από την κρατική τηλεόραση.


Οι αμερικανικοί δασμοί αναμένεται να έχουν ως στόχο προϊόντα που ευνοούνται από το πρόγραμμα βιομηχανικής ανάπτυξης του Πεκίνου "Made in China 2025", αν και ίσως περάσουν παραπάνω από δύο μήνες πριν τεθούν σε ισχύ οι δασμοί, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.


γυρος φωτο

Η Κίνα ανακοίνωσε την Κυριακή δασμούς σε εισαγωγές τροφίμων και άλλων προϊόντων, ύψους 3 δισεκ. δολαρίων, από τις ΗΠΑ ως αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο, σε μια αψιμαχία που οι επενδυτές φοβούνται ότι αποτελεί οιωνό ενός ευρύτερου εμπορικού πολέμου.


«Η Κίνα δεν προκαλεί εμπορικό πόλεμο και δεν θέλει να πολεμήσει σε έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά από την άλλη δεν φοβόμαστε έναν εμπορικό πόλεμο», δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκενγκ Σουάνγκ.

αβλαβης συνωνυμα

Η καγκελάριος της Γερμανίας πρότεινε στους εταίρους του κυβερνητικού της συνασπισμού πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του ελέγχου των μεταναστευτικών ροών, σύμφωνα με το κείμενο που τους απηύθυνε χθες, παραμονή κρίσιμων για το μέλλον του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού πολιτικών συσκέψεων.


αβλαβης συνωνυμα

Η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε με την ευκαιρία αυτήν την διαβεβαίωση ότι έλαβε το πράσινο φως από 14 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανεισδοχή των προσφύγων που έχουν καταγραφεί στις χώρες αυτές, πέραν των συμφωνιών που έχει ήδη συνάψει με την Ελλάδα και την Ισπανία.


βεβαιωσεισ ελευθερων επαγγελματιων 2016

Όμως, Πράγα, Βαρσοβία και Βουδαπέστη, κατηγορηματικά αντίθετες στην υποδοχή προσφύγων, διέψευσαν τις συμφωνίες με το Βερολίνο.


ιδαιο αντρο ιερο και μαντειο

«Όπως έχω ήδη πει την Πέμπτη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Γερμανία δεν απευθύνθηκε σε εμάς και δεν θα υπογράψω αυτήν την συμφωνία», έγραψε σε ανακοίνωσή του ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις. «Καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Δημοκρατία της Τσεχίας και την Γερμανία δεν υπήρξε για το θέμα αυτό».


Ο Μπερταλάν Χαβάσι, εκπρόσωπος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν τόνισε ότι η θέση της χώρας του παραμένει «απαράλλακτη από το 2015». «Κανείς αιτών άσυλο δεν μπορεί να διεισδύσει στο ουγγρικό έδαφος, εάν αυτός ο αιτών άσυλο έχει ήδη εισέλθει από την Ελλάδα ή άλλο κράτος μέλος».



βιβλία εσόδων εξόδων αγροτών

«Ο τελευταίος επίσημος αριθμός είναι 35 αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας.


Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται κι ένα παιδί. Τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα οχήματά τους ενώ πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


παμακ θεσσαλονικη οικονομικα

καταστηματα cyta σαλαμινα

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Ντανίλο Τονινέλι, ζήτησε την παραίτηση των επικεφαλής της εταιρίας που είχε αναλάβει την κατασκευή της γέφυρας.


βιβλία εσόδων εξόδων αγροτών

30 με 35 αυτοκίνητα και τρία φορτηγά κινούνταν πάνω στη γέφυρα της στιγμή που τμήμα της ασφάλτου, μήκους 150 έως 200 μέτρων υποχώρησε, καταπλακώνοντας όσα οχήματα περνούσαν από κάτω και κατακρημνίζοντας όσα βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή πάνω στη γέφυρα.


8dcbaffe 9f29 4a4f 9c08 d8eae292232e


Με το κόκκινο χρώμα, το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε - Πηγή: CNNi


Η κατάρρευση της γέφυρας σημειώθηκε γύρω στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) της Τρίτης εν μέσω ισχυρής καταιγίδας με καταρρακτώδη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων που φιλοξενεί η La Repubblica, η κατάρρευση της οδογέφυρας ίσως οφείλεται σε κεραυνό που έπεσε στην περιοχή. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει φυσικά να εξακριβωθεί από τις έρευνες, αλλά το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στην γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την κατάρρευση. Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας.



κυπαρισσί χρώμα

Για το σύνολο του 2017, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό 1,0% (-1,9%, -1,0%, -0,8% και -0,4% το α΄, β΄, γ΄ και δ΄ τρίμηνο του 2017 αντίστοιχα), έναντι μείωσης 2,4% το 2016.


καταστροφεα με αλυσιδα

Δείκτες διαμερισμάτων κατά γεωγραφική περιοχή


Αναλυτικά, η μείωση των τιμών το α΄ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 ήταν οριακή κατά 0,1% για τα «νέα» διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 0,3% για τα «παλαιά», δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών.


κυπαρισσί χρώμα

πλάγιες πτώσεις αρχαία

Για το σύνολο του 2017, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, η μείωση των τιμών σε σχέση με το 2016 ήταν 0,8% για τα «νέα» διαμερίσματα, έναντι μείωσης 3,0% το 2016, ενώ η αντίστοιχη μείωση για τα «παλαιά» διαμερίσματα ήταν 1,2% το 2017, έναντι μείωσης 2,0% το 2016.


Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι οι τιμές των διαμερισμάτων το α΄ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 μειώθηκαν οριακά κατά 0,1% στην Αθήνα, 0,3% στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες μεγάλες πόλεις και 0,4% στις λοιπές περιοχές της χώρας.


Για το σύνολο του 2017, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2016 ήταν 0,9%, 1,4%, 1,2% και 0,9% αντίστοιχα.


Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το α΄ τρίμηνο του 2018 οι τιμές των διαμερισμάτων παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2017, ενώ για το σύνολο του 2017, η μέση ετήσια μείωση διαμορφώθηκε σε 1,0%, έναντι μείωσης κατά 2,4% το 2016.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

καραβια ηρακλειο

Υποστατικά και σπίτια πλημμύρισαν ή υπέστησαν ζημιές από τα ορμητικά νερά, ενώ δεκάδες δρόμοι πλημμύρισαν. Επίσης, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας για τον απεγκλωβισμό τους.


καραβια ηρακλειο

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον παρακαμπτήριο Πάφου - Λεμεσού, από την αερογέφυρα του νοσοκομείου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Πολεμιδιών, εγκλωβίστηκε μεγάλος αριθμός αυτοκίνητων.


πολιτικος ορκος δουρου

ο αντισημιτισμος στην ελλαδα

Επίσης, λόγω των καταρρακτωδών βροχών, πλημμύρισαν οι χώροι στάθμευσης της επίχωσης στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες αυτοκίνητα να υποστούν ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας, ενώ τα συνεργεία των δήμων της μείζονος Λεμεσού, αλλά και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Εκτιμάται ότι για να αποκατασταθούν οι ζημιές στην Λεμεσό θα χρειαστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.


«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος μετά από σύσκεψη με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, έκανε λόγο για «δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη κατάσταση».


Ο κύριος Νικολαΐδης ανέφερε ότι η έγκαιρη κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών συνέβαλε, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.


Σε ερώτηση, κατά πόσο οι καταστροφές οφείλονται σε παραλείψεις του δήμου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «ουδεμία πόλη στον κόσμο θα μπορούσε να είναι έτοιμη για τέτοια καιρικά φαινόμενα». Ανέφερε ότι χρειάζεται τουλάχιστον μια διετία για να ολοκληρωθούν αντιπλημμυρικά έργα στις βορειότερες πλευρές της πόλης, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.


Προβλήματα και σε άλλες περιοχές


Δυνατές βροχές έπεσαν και στις άλλες πόλεις, ενώ βαριά χιονόπτωση σημειώθηκε στο Τρόοδος και όλοι οι δρόμοι, που οδηγούν στην περιοχή είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.


Στην περιοχή Τροόδους, επικρατεί πυκνή ομίχλη και πνέουν δυνατοί άνεμοι.


Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, ενώ αργότερα θα καταστεί αίθριος.


Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, ισχυροί πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

φροντιστηριο συν στην αγια παρασκευη

Στο άρθρο του, στην “Εφημερίδα των Συντακτών” υπό τον τίτλο «Ο χωρισμός Εκκλησίας – Κράτους έχει ωριμάσει», ο Νίκος Φίλης, αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα καθιερώνει την ελευθερία της συνείδησης και το δικαίωμα κάθε πολίτη να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει ή και να μην πιστεύει ακόμη «η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική , σε συνθήκες μάλιστα "θρησκευόμενου Κράτους και πολιτευόμενης Εκκλησίας"».


σφηκα ανεκδοτα facebook

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη:


"Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ελευθερία της συνείδησης. Συνεπώς κατοχυρώνει το δικαίωμα κάθε πολίτη να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει ή και να μην πιστεύει. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με άλλες συνταγματικές διακηρύξεις, η πραγματικότητα συχνά είναι διαφορετική, σε συνθήκες μάλιστα καθεστώτος «θρησκευόμενου Κράτους και πολιτευόμενης Εκκλησίας».


φροντιστηριο συν στην αγια παρασκευη

διαταγη πληρωμησ κατοικοσ εξωτερικου

Η επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση είναι αναγκαίο να προσδιορίσει τα βήματα μιας καθυστερούμενης εδώ και δεκαετίες αλλαγής στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας. Το άρθρο 3 του Συντάγματος παράγει συγχύσεις, παρότι η αναφορά στην «επικρατούσα θρησκεία» ερμηνεύεται ως διαπιστωτική και όχι κανονιστική διάταξη.



Χρειάζεται πολιτική βούληση για να ρυθμιστούν εκκρεμότητες που συνιστούν αναχρονισμούς και συντελούν στη γενικότερη κρίση αξιών. Από την κρίση στην οποία έχουμε πέσει δεν θα βγούμε μόνο με οικονομικά προτάγματα.
Άλλωστε θεσμοί όπως η Εκκλησία, με τον τρόπο τους, συνετέλεσαν στη σημερινή κρίση. Να θυμηθούμε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που αποκαλύφθηκε λίγο πριν και επισήμως ξεσπάσει η οικονομική κρίση.



Ουδείς αναμάρτητος! Όπως η πολιτική εξουσία επιβάλλεται να προχωρήσει σε αυτοκριτική και ανατροπές, με πρώτο βήμα την κατάρρευση του δικομματισμού, έτσι και οι άλλες εξουσίες πρέπει να αντιληφθούν την ανάγκη της αυτοκριτικής. Άλλωστε ο Χριστός δεν είναι που μίλησε για μετάνοια;


Μάθημα Θρησκευτικών


Στα επίκαιρα ζητήματα τώρα. Η διδασκαλία των Θρησκευτικών, η καύση των νεκρών, η κατάργηση της βλασφημίας ως ποινικού αδικήματος, ο θρησκευτικός όρκος του ανωτάτου άρχοντα είναι επιβιώσεις αναχρονιστικές.


Για το μάθημα των Θρησκευτικών σημειώνω την απαίτηση της Ιεραρχίας για «συναπόφαση», κατά παράβαση μάλιστα ακόμη και του ισχύοντος Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος που προβλέπει συνεργασία (και όχι βέβαια συναπόφαση) με την Πολιτεία (άρθρο 2).


Ελπίζω ότι η εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, με τους «φακέλους των μαθητών» που θα διανεμηθούν με τη νέα χρονιά, θα δώσουν τη δυνατότητα στα Θρησκευτικά από ομολογιακό να γίνει μάθημα γνώσης των θρησκειών.

νοτης αγαπη τι δυσκολο πραγμα

«Το άκουσα. Σκοτώθηκε μέσα σε επτά λεπτά. Ήταν σκόπιμη δολοφονία» είπε ο Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στη γερμανική Suddeutsche Zeitung.


κοτοπουλο μπουτάκια με λαχανικα στο φουρνο

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποκάλυψε επίσης ότι άκουσε ένα γιατρό που μιλούσε στους δολοφόνους, συμβουλεύοντάς τους να ακούνε μουσική όσο τεμαχίζουν το σώμα του άτυχου δημοσιογράφου. Μάλιστα, ένας από αυτούς είπε ότι του αρέσει να κάνει κάτι τέτοιο.


«Είναι αηδιαστικό» σχολίασε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Russia Today.


νοτης αγαπη τι δυσκολο πραγμα

ωρεσ λειτουργιασ τραμ παρασκευη

Πολλές λεπτομέρειες για τη δολοφονία Κασόγκι έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ωστόσο οι αποκαλύψεις προέρχονταν κυρίως από διαρροές ανώτερων αξιωματούχων στον Τύπο.


Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η προτίμηση στη... μουσική προκειμένου να καλυφθούν οι κραυγές του θύματος, την ώρα που το τεμάχιζαν ζωντανό.


Το σώμα του Τζαμάλ Κασόγκι μετά από τόσο καιρό ακόμα δεν έχει βρεθεί, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

αποτελεσματα υπουργειο παιδειας

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Κουτεντάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα της πρώτης εξόδου της χώρας στις αγορές, τόσο γιατί «καταφέραμε να μειώσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες του 2019 και να αντλήσουμε πρόσθετη ρευστότητα», όσο και γιατί, «σε συμβολικό επίπεδο η επιτυχία της έκδοσης σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την πλήρη έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο του 2018».


αποτελεσματα υπουργειο παιδειας

το βαλς των χαμένων ονείρων για πιάνο

των ανδρων κλιση

Ο κ. Κουτεντάκης είπε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει και σε άλλες εκδόσεις ομολόγων μέχρι το τέλος του προγράμματος, ενώ πρόθεσή της είναι η χρηματοδότηση της χώρας να γίνεται εξολοκλήρου από τις αγορές μετά τον Αύγουστο του 2018.


Επίσης, είπε ότι το ΔΝΤ πρέπει πλέον να αποφασίσει τι θα πράξει, καθώς η εκκρεμής στάση του από το 2015 δεν εξυπηρετεί κανέναν.


Ο γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής εξέφρασε την αισιοδοξία του, βάσει στοιχείων που αποτυπώνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, για τη δυνατότητα υποστήριξης από την ελληνική οικονομία πλεονασμάτων 3,5% έως το 2021 και 2% έως το 2060.


Σε ό, τι αφορά την άποψη του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για «εύθραυστη» διαφαινόμενη ανάπτυξη, είπε ότι «αυτό που είναι εύθραυστο είναι οι προσδοκίες», σημειώνοντας ότι έχει δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα «με την εξάλειψη του δημοσιονομικού ρίσκου, το κλείσιμο της αξιολόγησης και την επιτυχή έξοδο στις αγορές», το οποίο πρέπει να προστατευθεί «αφού υπάρχουν παράγοντες εντός κι εκτός της χώρας που προσπαθούν να επαναφέρουν την αβεβαιότητα».

κουρτινοξυλα διπλα φ35

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 19χρονος αργά το μεσημέρι της Τρίτης, ενημερώθηκε ότι η οικογένειά του με την οποία διαμένει στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, αναχωρεί για την Αθήνα προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου, ενώ ο ίδιος μένει πίσω στο νησί.


ιδεες για ανδρικο υπνοδωματιο

επιπλα σπιτιου λιστα

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ανέβηκε στην κορυφή του πυλώνα στην πύλη του Κ. Υ.Τ., όπου όμως στην κορυφή από κάποιο λάθος του, ακούμπησε στον μετασχηματιστή απ’ όπου εκσφενδονίστηκε μέσα στο γειτονικό ρέμα.


κουρτινοξυλα διπλα φ35

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάστασή του προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία και θα παραμείνει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο.

δημοσιογράφοι ρικ

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ μεγάλη αύξηση σημείωσε και ο τζίρος.


δημοσιογράφοι ρικ

ρηγας φεραιος αιγινιακος

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 733,93 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,06%.


Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 737,75 μονάδες (+3,59%).


κεχριμπαρενιο τηλεσκοπιο

Η αγορά κινήθηκε ανοδικά για έκτη συνεχή συνεδρίαση, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 9,29% και έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2015.


Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 158,876 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 241.361.909 μετοχές.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,14%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+13,28% στα 0,836 ευρώ), της Πειραιώς (+10,77% στα 0,216 ευρώ), της Alpha Bank (+6,15% στα 2,07 ευρώ), της Εθνικής (+5,94% στα 0,303 ευρώ), της ΔΕΗ (+5,92% στα 3,58 ευρώ) και της ΕΧΑΕ (+4,32% στα 5,07 ευρώ).


Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-2,97% στα 8,83 ευρώ) και της Coca Cola HBC (-0,04% στα 25,34 ευρώ).


Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+8,23%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+4,61%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,61%), ενώ μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Ταξιδιών (-1,97%) και των Τροφίμων (-0,04%).


Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Πειραιώς διακινώντας 94.003.304 και 78.129.960 μετοχές, αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 47,218 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 28,437 εκατ. ευρώ.


Ανοδικά κινήθηκαν 87 μετοχές, 24 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βαρβαρέσος +17,00%, Πήγασος +16,67%, Γαλαξίδι+13,33% και Eurobank +13,28%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ -20,00%, Ιντερτέκ -9,79%, Δρομέας -6,45% και Ιντεάλ(κο) -6,25%.

βιβλιοθηκη βουλησ τηλεφωνο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, το βαγόνι ήταν εγκαταλειμμένο και δεν κινδυνεύει κάποιος πολίτης.


αναγγελιες γαμου παραδειγμα

Στο σημείο έχουν σπεύσει 3 πυροσβεστικά με 9 πυροσβέστες.


βιβλιοθηκη βουλησ τηλεφωνο

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:


substance over form

bag2


bag3


bag4


bag5


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ


φθηνα δωματια φουρκα

Το δηλωθέν εισόδημα των 75,157 δισ. ευρώ αναλύεται σε εισόδημα 59,4 δισ. ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις, σε εισόδημα 6,052 δισ. ευρώ εισόδημα από ακίνητα, σε εισόδημα 3,77 δισ. ευρώ από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα και υπεραξία από μεταβίβαση κεφαλαίου, σε εισόδημα 4,676 δισ. ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και σε εισόδημα 1,25 δισ. ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.


πολυ λεπτη ζυμη για πιτσα

Η φορολογική διοίκηση εκτός από το παραπάνω δηλωθέν εισόδημα συνυπολόγισε πρόσθετα δηλωθέντα εισοδήματα 6,943 δισ. ευρώ με τεκμαρτό τρόπο.


φθηνα δωματια φουρκα

κουρεματα για σγουρα μαλλια μακρια 2014

Βάσει των στοιχείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το 44% του συνόλου των φορολογούμενων είτε δεν πλήρωσε καθόλου φόρο, είτε πλήρωσε φόρο μέχρι 15 ευρώ. Συνολικά 1.626.660 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν καθόλου φόρο πέρυσι (το 26.3% επί του συνόλου), ενώ 1.094.939 φορολογούμενοι πλήρωσαν μέχρι 15 ευρώ φόρο (17,7%).


Το μεγαλύτερο μερίδιο φόρου κατέβαλαν 247.726 φορολογούμενοι ή το 4% του συνόλου που κατέβαλε συνολικά το 46,8% του συνολικού φόρου εισοδήματος, ήτοι 3,8 δισ. ευρώ περίπου.



ΚΛΙΜΑΚΙΑ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ


ΑΡΙΘΜΟΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
ΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΕΙΣΟΔΗΜΑ


ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ


_ = 0


598.266



15.393.288


< 1.000


686.438


155.133.131


41.103.924


1.000 - 2.000


253.375


377.429.341


28.004.063


2.000 - 3.000


253.331


626.966.720


33.630.580


3.000 - 4.000


236.111


832.864.216


36.599.085


4.000 - 5.000


336.093


1.507.400.669


37.192.689


5.000 - 6.000


272.897


1.497.763.892


40.083.942


6.000 - 7.000


285.437


1.849.511.779


40.334.399


7.000 - 8.000


233.326


1.747.626.201


41.398.037


8.000 - 9.000


217.287


1.845.193.402


41.206.460


9.000 - 10.000


203.429


1.930.670.651


44.360.093


10.000 - 11.000


186.712


1.960.792.697


60.419.728


11.000 - 12.000


201.865


2.321.098.907


90.568.568


12.000 - 13.000


176.141


2.200.605.044


102.896.622


13.000 - 14.000


166.727


2.250.313.427


125.805.963


14.000 - 15.000


156.573


2.268.915.147


144.894.770


15.000 - 16.000


144.922


2.245.729.181


159.745.917


16.000 - 17.000


151.290


2.492.315.469


195.495.806


17.000 - 18.000


124.543


2.178.110.868


180.684.656


18.000 - 19.000


114.146


2.111.225.043


185.481.303


19.000 - 20.000


105.404


2.054.627.960


189.734.465


20.000 - 22.000


172.697


3.615.931.941


346.850.711


22.000 - 24.000


131.917


3.029.697.067


303.221.320


24.000 - 26.000


105.899


2.643.992.314


275.878.253


26.000 - 28.000


88.453


2.386.044.060


259.069.178


28.000 - 30.000


77.445


2.244.350.501


254.858.329


30.000 - 33.000


97.288


3.059.906.410


365.157.127


33.000 - 36.000


81.944


2.823.502.142


355.773.303


36.000 - 39.000


68.160


2.552.337.141


341.664.727


39.000 - 42.000


52.837


2.135.760.439


307.293.742


42.000 - 45.000


38.035


1.651.511.352


259.311.982


45.000 - 50.000


43.553


2.061.145.044


350.022.468


50.000 - 55.000


28.601


1.497.506.633


274.748.360


55.000 - 60.000


20.270


1.162.634.914


228.558.490


60.000 - 65.000


14.733


918.992.947


190.029.056


65.000 - 70.000


11.292


760.919.682


163.568.418


γραφειο μεταφορων κω

Συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού, των διακρίσεων και του φασισμού. Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και έχει κατεύθυνση τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


γραφειο μεταφορων κω

4079737


Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά των ρατσιστικών συμπεριφορών και της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


μαλα αρχαια

λορδος βυρων μηχανη του χρονου

4079733



Οι φορείς που συμμετέχουν διαδηλώνουν, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «ενάντια στον ρατσισμό, τη στοχοποίηση προσφύγων - μεταναστών, στην ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή», καθώς και «για την κατάργηση της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας και των επιμέρους αντίστοιχων συμφωνιών».


4079727


4079738


Λόγω της πορείας έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας.


(Φωτογραφίες: Eurokinissi/Στέλιος Μισινάς)

ασφαλειες για πινακες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επισκέπτεται την Κόρινθο με αφορμή την έναρξη των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον αυριανό εορτασμό του πολιούχου Αποστόλου Παύλου, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του λέγοντας «έχει τεράστια σημασία το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου για τον σύγχρονο Ευρωπαϊκό πολιτισμό».


sherlock holmes movie 1 online

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, «ο Απόστολος Παύλος υπήρξε η πηγή από την οποία "ανάβλυσε", στη βάση του Ευαγγελίου, η χριστιανική διδασκαλία», προσθέτοντας ότι «μέσω αυτού, οι αλήθειες του Ευαγγελίου μεταφυτεύθηκαν από την Παλαιστίνη στον ελληνικό κόσμο και ύστερα, μέσα από τον δίαυλο του Βυζαντίου, στην Ευρώπη».


ζαντολαστιχα alfa romeo 146

Οδηγώντας λοιπόν, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «στην συγκλονιστική "όσμωση" της εβραϊκής Ανατολής και της ελληνικής Δύσης, ο "Απόστολος των Εθνών" υπήρξε ο καταλύτης της δημιουργίας του τρίτου πυλώνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, επέκεινα δε του Δυτικού πολιτισμού». Ήτοι, συμπλήρωσε, «του χριστιανικού πολιτισμού, ο οποίος κληροδότησε στον ευρωπαϊκό πολιτισμό τα θεμελιώδη ανθρωπιστικά του χαρακτηριστικά, που συντίθενται ιδίως από τις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».


ασφαλειες για πινακες

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο ο κ. Παυλόπουλος, «είναι ακριβώς αυτές οι αρχές, οι οποίες προσδιορίζουν τις συντεταγμένες του πλανητικού ρόλου που οφείλει να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να υπερασπισθεί το μέλλον και την προοπτική ολόκληρης της ανθρωπότητας», μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

που ψηφιζω χιοσ

Γεννημένος στη Χαβάη, ο Κάι Λένι παλεύει από μικρός με τα κύμματα. Η πρόκληση όμως του αγώνα Puerto Escondido Challenge στο Μεξικό ήταν τεράστια για κάθε αθλητή. Ο 24χρονος σέρφερ ξεπέρασε τον εαυτό του και κέρδισε τον πρώτο από τους τρεις αγώνες της εφετινής διοργάνωσης, με κινήσεις που κόβουν την ανάσα και τα κύμματα κυριολεκτικά να τον σκεπάζουν.


χοιρινα βεργος


Congratulations @kai_lenny, winner of the 2017 #BigWaveTour #PuertoEscondidoChallenge!! pic.twitter.com/IXH3sQfIEW


που ψηφιζω χιοσ
— World Surf League (@wsl) July 31, 2017

δυσφορια δυσπνοια

πρεζιντεντ hotel

Παράλληλα, έγινε από την ίδια ομάδα ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας.


πρεζιντεντ hotel

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Υπουργείο Εργασίας στις 12/12/16 και για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στις 19/4/17. Το συγκεκριμένο κτήριο της Eurobank στεγάζει τον τομέα καθυστερήσεων μέσω του οποίου φακελώνονται οι δανειολήπτες και οι περιουσίες τους, απειλώντας με κατάσχεση όσους έχουν στις μαύρες λίστες τους», αναφέρεται στην ανάρτησή τους.


λαμια ξενοδοχεια προσφορες


μιλφειγ μπαρμπαριγου

βουρακης οδοντιατρος τριπολη

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρα. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και θύματα, ενώ η έκρηξη φαίνεται να οφείλεται σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.


βουρακης οδοντιατρος τριπολη

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του δικτύου kurdistan24 αναφέρει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι για την επίθεση ευθύνεται το PKK.


alpha tv αστρα ελενη


σφηνακια καρπουζι




#Breaking
According to #Turkish mass media #PKK is responsible of #Adana #explosion which caused many #Kills and #Injired.

— Bilesa_Shaways (@Bilesa_Shaways) 28 Δεκεμβρίου 2017

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

οικογενειακο επιδομα οαεδ 2014 αιτησεις

Στο εν λόγω άρθρο, που αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα και τιτλοφορείται «Κοινοβουλευτική δημοκρατία, εξωτερική πολιτική και εθνικό συμφέρον», ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «καταστρατήγηση του Συντάγματος από την κυβέρνηση».


οικογενειακο επιδομα οαεδ 2014 αιτησεις

Μια «καταστρατήγηση» που, όπως αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «γίνεται μάλιστα βαρύτερη όταν οι κυβερνητικοί εταίροι παρότι διαφωνούν γύρω από σοβαρό ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και αυτό παραλύει την άσκηση της βασικής κυβερνητικής αρμοδιότητας, συμφωνούν μεταξύ τους να εξακολουθούν να συνεργάζονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα και να καλέσουν την αντιπολίτευση να επωμισθεί το βάρος των σχετικών αποφάσεων. Η κυβέρνηση μετατρέπει έτσι την εξωτερική πολιτική σε εσωτερικό πολιτικό τέχνασμα. Ζητά από την αντιπολίτευση να επιδείξει εθνική υπευθυνότητα, ενώ η ίδια επιδεικνύει προκλητική και πρωτοφανή εθνική και συνταγματική ανευθυνότητα. Η κυβέρνηση θέλει, ως έχει και ευρίσκεται, χωρίς δική της πολιτική ενότητα, να εκπροσωπεί τη χώρα, να διαπραγματεύεται, να συμφωνεί και μετά να καλεί την αντιπολίτευση να καλύψει το πολιτικό κενό της κυβέρνησης ψηφίζοντας ό, τι δεν ψηφίζει το ένα από τα δυο συνεργαζόμενα κυβερνητικά κόμματα. Αυτό το κόμμα μάλιστα δεν διαφωνεί απλώς αλλά οργανώνει ήδη δημαγωγική εκστρατεία εθνικολαϊκιστικής καταγγελίας όσων συμφωνήσουν με την κυβερνητική πρόταση!».

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός διερωτάται για τη στάση που πρέπει να τηρήσει η αντιπολίτευση: «Μπορεί άραγε, (…) να διαμορφωθεί τώρα μια στάση της αντιπολίτευσης που είναι εθνικά υπεύθυνη και αντιλαμβάνεται τη σημασία του momentum, χωρίς όμως να είναι πολιτικά αφελής, δηλαδή χωρίς να διευκολύνει τον τυχοδιωκτισμό και το διπλό παιχνίδι των κυβερνητικών εταίρων που δεν επιδιώκουν απλώς να συνεχιστεί ο βίος της κυβέρνησης, αλλά ενθαρρύνουν επιπλέον ένα παροξυσμό εθνικολαϊκιστικής δημαγωγίας με αφορμή μια συμφωνία την οποία ο ένας κυβερνητικός εταίρος προτείνει στην αντιπολίτευση να την ψηφίσει, ενώ ο άλλος εταίρος την καταγγέλλει ‘εθνικά υπερήφανος’;

Κατά τον ίδιο, μια τέτοια στάση είναι αυτή που συνδυάζει τα ακόλουθα στοιχεία:

Πρώτον, προστατεύει την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής από τους πειρασμούς της κομματικής σκοπιμότητας και προτάσσει τον πραγματικό και σύγχρονο πατριωτισμό σε σχέση με το λαθρεμπόριο υπερπατριωτισμού και ιστορικής αμνησίας για τις εξελίξεις των τελευταίων 28 ετών.

Δεύτερον, επιβάλλει την ουσιαστική λειτουργία των κανόνων του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και προβάλλει στην κοινή γνώμη τους τυχοδιωκτισμούς που γίνονται μόνον και μόνον για να παραταθεί η νομή της ωμής εξουσίας.

Τρίτον, στρέφει την προσοχή στο μεγάλο εθνικό ζήτημα της πραγματικής και όχι της εικονικής εξόδου από το μνημόνιο και της επανόδου στην κανονικότητα μιας χώρας μέλους της ΕΕ και της Ευρωζώνης».

Και στο «δια ταύτα», «είναι συνεπώς αναγκαίο να τοποθετηθούν τα πράγματα στη λογική τους σειρά τόσο από πλευράς συνταγματικών θεσμών, όσο και από πλευράς εξωτερικής πολιτικής. Πρώτον, οφείλει η κυβέρνηση να ενημερώσει για το αν υπάρχει συμφωνία και για το περιεχόμενό της. Δεύτερον, οφείλει η κυβέρνηση να ενημερώσει όχι μόνον για τη στάση των κυβερνητικών κομμάτων αλλά και για το πώς τοποθετείται πολιτικά και θεσμικά το καθένα από αυτά έναντι του άλλου. Τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης οφείλουν να τοποθετηθούν και μάλιστα δημόσια μόνο όταν η κυβέρνηση αποσαφηνίσει το τοπίο».


χτυπαει νευρο στο κεφαλι


εμπορίας και διαφήμισης

utorrent 4pda

Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από τον αντίστοιχο που είχε παρουσιάσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ (ΙΟΜ) την 1η Οκτωβρίου, ο οποίος έκανε λόγο για περισσότερους από 28.500 ανθρώπους.


κωδικός τηλεφώνου κωνσταντινούπολης

Οι έρευνες του ΙΟΜ έχουν επικεντρωθεί κυρίως σε θανάτους στη Μεσόγειο, αν και οι ερευνητές του ζητούν περισσότερα στοιχεία και από άλλες περιοχές του κόσμου.


utorrent 4pda

Μόνο φέτος, ο ΙΟΜ έχει καταγράψει περισσότερους από 1.900 θανάτους στα ύδατα μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης και πάνω από 17.000 από το 2014.


πωληση δερματινων ρουχων

Συνολικά, το Associated Press εντόπισε σχεδόν 4.900 άτομα των οποίων οι οικογένειες δηλώνουν ότι απλά εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη στην Ευρώπη ή καθ’ οδόν προς αυτήν, συμπεριλαμβανομένων περισσοτέρων από 2.700 παιδιών, των οποίων οι οικογένειες ανέφεραν την εξαφάνισή τους στον Ερυθρό Σταυρό.

κουρδιστο πορτοκαλι θεατρο κιβωτος εισητηρια

Η υπόθεση, που αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2015 σε Δημοτικό Σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, η ετυμηγορία του οποίου ήταν ομόφωνη.


μιλτιάδης βαρβιτσιώτης instagram

Ο 54χρονος εκπαιδευτικός κρίθηκε ένοχος για δέκα περιπτώσεις αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών, πράξεις που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έλαβαν χώρα στη βιβλιοθήκη του Σχολείου. Όπως στην πρωτοβάθμια δίκη, έτσι και τώρα, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Έτυχε όμως επιεικέστερης αντιμετώπισης ως προς το ύψος της τελικής ποινής, αφού πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική κάθειρξη 60 ετών.


δημητρα παπανδρεου σημερα

Ο ίδιος, μετά την απόφαση του δικαστηρίου και απευθυνόμενος προς τους δικαστές είπε: «είμαι αθώος, κάνατε λάθος».


κουρδιστο πορτοκαλι θεατρο κιβωτος εισητηρια

Νωρίτερα, στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «σκευωρία εις βάρος του», ενώ χαρακτήρισε τις καταγγελίες «προϊόν παιδικής φαντασίας».


Στο πλευρό του βρέθηκαν οικείοι του, φίλοι και πρώην συνάδελφοί του, οι οποίοι αποδοκίμασαν τόσο το δικαστήριο όσο και διευθυντικά στελέχη του σχολείου που κατέθεσαν στη δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας.


Ο 54χρονος επιστρέφει στις φυλακές για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του, από την οποία εκτιτέα είναι τα 25 έτη.

τεφαα αθηνων σεμιναρια

Χθες το πρωί όμως η ζωή τον κάλεσε να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ήρωας και για μια κοπέλα που κινδύνευε. Κι αυτός ανταποκρίθηκε.


γλυκα του κουταλιου κυπρος

0 31χρονος επιθετικός ξύπνησε από τις φωνές μιας κοπέλας που έξω από το σπίτι του καλούσε σε βοήθεια καθώς είχε πέσει θύμα απόπειρας βιασμού.


επαλ αργυρουπολης

Ο Μετζιορίνι αφού πρώτα κάλεσε την αστυνομία στη συνέχει βγήκε στο δρόμο ακινητοποίησε τον επίδοξο βιαστή και τον κράτησε στο έδαφος μέχρι να έρθει η αστυνομία και να τον συλλάβει.


τεφαα αθηνων σεμιναρια

Έτσι, ο επιθετικός της Κιέβο Βερόνα έσωσε την κοπέλα και έγινε... για λόγους διαφορετικούς από αυτούς που έχει συνηθίσει, πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της περιοχής.

ξερουμε τι ειδατε το σαββατοκυριακο

Η κυβέρνηση δέχεται τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης με αφορμή και το δημοσίευμα της Αυγής που κατονόμαζε τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ που ελέγχεται για προσωπική του υπόθεση.


στρεπτοκοκκικη αμυγδαλιτιδα και εγκυμοσυνη

«Ο κ. Παππάς από το καλοκαίρι έχει κάνει πραξικόπημα προκαταλαμβάνοντας το ΣτΕ. Χθες το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές των καναλιών. Και τι δεν έκανε η κυβέρνηση. Μέχρι και προσωπικά των δικαστών έβγαλε στη φόρα. Οι δικαστές χθες, όμως, μίλησαν. Χθες το ΣτΕ απέδειξε ότι υπάρχουν δικαστές», ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη, καλώντας την κυβέρνηση να αφήσει το ΣτΕ ανεπηρέαστο να κάνει τη δουλειά του. «Να μην προσπαθήσουν, στη διάρκεια της ημέρας και μετά, να προκαταλάβουν το ΣτΕ, είναι μεθοδεύσεις που δεν θα περάσουν» κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.


ξερουμε τι ειδατε το σαββατοκυριακο

Ιδιαίτερα καυστική στην κριτική της υπήρξε και η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που χαρακτήρισε «ποινικά κολάσιμο να παραβιάζεται το απόρρητο και να διαρρέονται προσωπικά δεδομένα για να εκβιαστούν δικαστές».


αυτη η νυχτα μενει στην υγεια μασ

Την ώρα πάντως, που ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κρατούν αποστάσεις από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας ανέβασε τους τόνους, ζητώντας την καταδίκη αυτών των πρακτικών. «Μάθαμε και τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας δικαστών από μια εφημερίδα που εκτιμούσαμε, ήταν εμετικά κίτρινο το ροζ δημοσίευμα και πρέπει να καταδικάσουμε απερίφραστα τον κιτρινισμό και την αήθεια με στοιχεία που υπεκλάπησαν», είπε.


Να σταματήσουν να θριαμβολογούν στην αντιπολίτευση με την απόφαση του ΣτΕ, ζήτησε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ.


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να διερευνήσει αν υπάρχει παράνομη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με αφορμή το δημοσίευμα της Αυγής.


Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εκπρόσωποι των υπερθεμαστών, από τον ΣΚΑΙ ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Κιμπουρόπουλος και ο νομικός σύμβουλος του σταθμού Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος και από τον ΑΝΤ1 ο managing director Στρατής Λιαρέλης. Από την πλευρά Μαρινάκη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απάντηση, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε να του σταλεί εγγράφως το αίτημα.


Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η "κατάθεση" του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην ίδια επιτροπή.

τι σημαινει ημερολογιο τσεπης

Σε δημοσίευμά του η εφημερίδα «Το Βήμα» παραθέτει τις ριζικές αλλαγές που έρχονται στο σύστημα εισαγωγής. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν και εφέτος τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα αφήσει μία εβδομάδα από την ολοκλήρωση των απολυτηρίων εξετάσεων στη Γ' τάξη του Λυκείου (που θα γίνουν στις αρχές του τελευταίου δεκαημέρου του Μαΐου) ώστε οι υποψήφιοι να κάνουν τις τελικές επαναλήψεις στα μαθήματά τους.


Ο αριθμός των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για το 2018-19 (με ένα νέο πανεπιστήμιο, εκείνο της Δυτικής Αττικής, «στα σκαριά») δεν είναι ακόμη γνωστός. Το μόνο γνωστό είναι ότι το υπουργείο πενταπλασίασε εφέτος τον αριθμό των εισακτέων από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) στα πανεπιστήμια της χώρας.


τι σημαινει ημερολογιο τσεπης

shop online o bag

Αυτό γίνεται για να αντιμετωπίσει τη «μεταφορά» των υποψήφιων φοιτητών στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (το οποίο προκύπτει από τη συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά). Η σχετική διάταξη που θα ψηφιστεί με το νομοσχέδιο για τη σύσταση του νέου ιδρύματος αναφέρει ότι από 1% που ίσχυε πέρυσι για τους υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ προς τα ΑΕΙ, εφέτος θα συμπεριληφθεί ένα 5% σε αυτή την κατηγορία, επί του συνολικού αριθμού των θέσεων εισακτέων που θα δοθούν την επόμενη χρονιά στα πανεπιστήμια.


μαθηματικα δ δημοτικου μετρω και εκφραζω το μηκος

Κατά τα άλλα και όπως αναλύει ο σύμβουλος καριέρας κ. Χρήστος Ταουσάνης, ακόμα μία χρονιά οι υποψήφιοι των πανελλαδικών καλούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις με ένα νέο σύστημα το οποίο περιέχει αρκετές αλλαγές από τις προηγούμενες χρονιές. Το εφετινό σύστημα εισαγωγής θυμίζει βέβαια στους μεγαλύτερους σε ηλικία τις περίφημες «Δέσμες» (εξέταση σε 4 μαθήματα ανά κατεύθυνση).


«Βόμβα» στις Πανελλήνιες 2018: Αυτό το επιστημονικό πεδίο καταργείται


Κατάργηση ενός πεδίου


Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που υπάρχουν στο εφετινό εξεταστικό σύστημα είναι η κατάργηση ενός επιστημονικού πεδίου, του πεδίου Επιστημών της Εκπαίδευσης (4ο Επιστημονικό Πεδίο) των προηγούμενων πανελλαδικών και η μείωση των πεδίων από πέντε σε τέσσερα. Παράλληλα, τα τμήματα τα οποία περιλαμβάνονταν στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο είναι πλέον κοινά προσβάσιμα σε όλους τους υποψηφίους και από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία.


Τα μαθήματα και οι συνδυασμοί των επιστημονικών πεδίων


Όπως εξηγεί ο κ. Ταουσάνης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:


Οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα μόνο επιστημονικό πεδίο εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν δύο επιστημονικά πεδία εξετάζονται και σε ένα πέμπτο μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.


Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο από τους εναλλακτικούς συνδυασμούς μαθημάτων ανά ομάδα προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας.


Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε επιστημονικού πεδίου, θα υπολογίζονται τα τέσσερα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην ομάδα προσανατολισμού στην οποία ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.


Πανελλήνιες εξετάσεις: Τα δύο σενάρια της κυβέρνησης για το νέο εξεταστικό σύστημα


Συγκεκριμένα:


Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών: Οι υποψήφιοι, σε όποιο επιστημονικό πεδίο και αν κατευθύνονται, εξετάζονται στα εξής τρία μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά Ομάδας Προσανατολισμού, Ιστορία Ομάδας Προσανατολισμού, Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας.


Θα πρέπει να εξεταστούν στα Λατινικά Ομάδας Προσανατολισμού για να έχουν πρόσβαση στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, στη Βιολογία Γενικής Παιδείας για να έχουν πρόσβαση στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο.


Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. Εξετάζονται υποχρεωτικά οι υποψήφιοί της, σε όποιο επιστημονικό πεδίο και αν κατευθύνονται, σε: Φυσική Ομάδας Προσανατολισμού, Χημεία Ομάδας Προσανατολισμού, Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας.


Θα πρέπει να εξεταστούν: στα Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού για να έχουν πρόσβαση στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, στη Βιολογία Ομάδας Προσανατολισμού για να έχουν πρόσβαση στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο


Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Εξετάζονται υποχρεωτικά σε: Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ) Ομάδας Προσανατολισμού, Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας.


Θα πρέπει να εξεταστούν: στη Βιολογία Γενικής Παιδείας για να έχουν πρόσβαση στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Ομάδας Προσανατολισμού για να έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.


Ξεχάστε όλα όσα ξέρετε για τις Πανελλήνιες εξετάσεις - Τι αλλάζει

ριμπαουντ πλατεια αμερικης

Γιορτές δεν σημαίνουν πολυφαγία. Σημαίνουν χαρά, συγκέντρωση φίλων και οικογένειας γύρω από το τραπέζι, αλλά όχι υπερβολή στο φαγητό, λέει ο κ. Σταμέλος, σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο FM επισημαίνοντας ότι ο οργανισμός δεν ξεχωρίζει γιορτές. «Έχει ‘αρχές’ που πρέπει να τις τηρήσουμε, ώστε να μην ξεπεράσουμε τα κιλά που δικαιολογούνται αυτές τις ημέρες, τα οποία δεν μπορούν να είναι περισσότερα από τρία στο 15ήμερο».


Τα γλυκά δεν πρέπει να καταναλώνονται μόνα τους ενδιάμεσα των γευμάτων


Ποια είναι όμως τα συνήθη λάθη των ημερών; «Ξεχνάμε τα τρία γεύματα την ημέρα. Ξεκινάμε το τσιμπολόγημα από το πρωί και αυτό διαρκεί πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να χάνουμε το ‘λογαριασμό’ αφού δεν φτιάχνουμε ένα πιάτο. Και φυσικά αυτές τις ημέρες το επικίνδυνο είναι τα γλυκά, τα οποία πρέπει να τα απολαμβάνουμε με μέτρο. Και μάλιστα συνιστώ στον κόσμο να τρώει το γλυκό του μαζί με ένα κυρίως γεύμα. Έτσι θα καταφέρει να καταβολίσει το τρόφιμο, μαζί με τις υπόλοιπες τροφές, και να μην επιβαρυνθεί το σωματικό βάρος. Τα ενδιάμεσα γλυκίσματα προσθέτουν βάρος, γιατί προλαβαίνουν να γίνουν λίπος μέσα στο σώμα μας. Καλόν είναι να μην καταναλώνονται μόνα τους με τον καφέ π. χ, και επίσης όχι μελομακάρονο μαζί με κουραμπιέ», λέει ο κ. Σταμέλος.


το πιο γλυκο ψωμι βοηθημα

Το αλκοόλ γίνεται αυτομάτως λίπος


Για τους πότες τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα, ειδικά αν είναι ολίγον... παχουλοκομψοί. «Η αλκοόλη μετατρέπεται στον οργανισμό αυτούσια σε λίπος, που σημαίνει ότι όση αλκοόλη πάρουμε, τόσο λίπος θα δημιουργηθεί στον οργανισμό μας. Τα αλκοολούχα ποτά δεν πρέπει να λαμβάνονται χωρίς τροφή, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει ο κόσμος να μην τρώει πολύ για να μπορεί να καταναλώσει περισσότερες θερμίδες στο ποτό», επισημαίνει ο κ. Σταμέλος.


ριμπαουντ πλατεια αμερικης

ο χριστοσ ηταν ανθρωποσ

Μέτρον άριστον

τι ειναι η θνησιμοτητα

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος για την έρευνά του στον τομέα των προηγμένων υλικών καθηγητής δίνει μια ιδέα για το επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον των έξυπνων υλικών, λέγοντας πως θα προορίζονται «για όλες τις χρήσεις» και θα είναι «μεταλλικά, κεραμικά και πολυμερή», ενώ «το επόμενο βήμα θα είναι το τύπωμα των υλικών αυτών από εκτυπωτές και στην Ελλάδα θα μπορούσε αυτό να πραγματοποιηθεί».


σεμιναρια αναδ 2015

καιρος σε πυργο ηλειας

Ο καθηγητής αναγορεύτηκε πρόσφατα Επίτιμος Διδάκτορα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1993 έλαβε τον τίτλο του Διακεκριμένου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Texas A&M. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Αεροδιαστημικής Μηχανικής και ήταν ο πρώτος Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υλικών του Πανεπιστημίου Texas A&M.


τι ειναι η θνησιμοτητα

Έχει διατελέσει επίσης Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Texas A&M και Διευθυντής δύο Ερευνητικών Κέντρων του TEES. Η έρευνά του περιλαμβάνει σχεδιασμό, χαρακτηρισμό και μοντελοποίηση πολύ-λειτουργικών υλικών σε νάνο, μίκρο και μάκρο επίπεδο με μεθόδους μικρομηχανικής, για τη γεφύρωση διάφορων κλιμάκων μεγέθους, και λειτουργίες που περιλαμβάνουν μηχανικές, θερμικές και ηλεκτρικές ιδιότητες νανοσύνθετων υλικών. Η ερευνητική του ομάδα είναι από τις πλέον αναγνωρισμένες διεθνώς στην περιοχή της μοντελοποίησης και του χαρακτηρισμού κραμάτων μνήμης σχήματος.


Έχει πολυετή συνεργασία με μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών (ΤΜΜ) του ΑΠΘ και έχει συνδιοργανώσει με τη σειρά διεθνών θερινών σχολείων ‘‘Advanced Materials Systems’’. Έχει συμβάλει στη διοργάνωση προγραμμάτων σπουδών φοιτητών του Texas A&M στο ΑΠΘ, ενώ ετησίως προσφέρει υποτροφία στον πρωτεύσαντα απόφοιτο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και στην Oμάδα ART του ΑΠΘ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του καθ. Λαγούδα στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη Σμαρώ Αβραμίδου:


Η επιτιμοποίηση σας από το ΑΠΘ ήλθε ως το επιστέγασμα της συνεργασίας του Ιδρύματος με το Πανεπιστήμιο TEXAS A&M – TEES;



Πιστεύω πως η συνεργασία μας έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο, αλλά και το συνολικό έργο της ερευνάς μου στο εξωτερικό είναι υπεύθυνο για την επιτιμοποίηση.


Είστε ικανοποιημένος από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των κοινών ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιούν τα δύο Πανεπιστήμια μέσω του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Προηγμένων Υλικών, στη Θεσσαλονίκη; Υπάρχει μετουσίωση των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε προϊόντα;



Τα κοινά ερευνητικά προγράμματα είχαν σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν κοινές δημοσιεύσεις, κοινές ερευνητικές προτάσεις για χρηματοδότηση, μια σειρά από καλοκαιρινά σχολεία, όπως επίσης μεταπτυχιακοί φοιτητές που ασχολούνται με τις κοινές δραστηριότητες. Ελπίζουμε να υπάρξει μετουσίωση σε προϊόντα στα επόμενα χρόνια της συνεργασίας.


Από το 1982 που φύγατε από την Ελλάδα σκεφτήκατε να επιστρέψετε; Σήμερα υπάρχει κίνητρο τόσο ισχυρό, ώστε να σας έκανε να το σκεφτείτε;


Πολλές φορές. Σήμερα, η κοινή συνεργασία είναι πιο αποτελεσματική από την επιστροφή.



Θα προτρέπατε σήμερα τους φοιτητές του ΑΠΘ να παραμείνουν στην Ελλάδα; Εκτιμάτε ότι μέσα στο ισοπεδωτικό περιβάλλον της πολλαπλής και παρατεταμένης κρίσης δόθηκε και η ευκαιρία για σωστό επανασχεδιασμό εκ του μηδενός, για διόρθωση στρεβλώσεων, αλλαγή νοοτροπίας;


Έχω παρατηρήσει αλλαγή νοοτροπίας τα τελευταία χρόνια στους νέους. Υπάρχει η θέληση της δημιουργίας, κυρίως καινούργιων επιχειρήσεων με υψηλές τεχνολογίες. Μετά από τα σκληρά μαθήματα της κρίσης, η Ελλάδα φαίνεται να είναι έτοιμη για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Οι φοιτητές του ΑΠΘ και των άλλων Πανεπιστημίων θα είναι αυτοί που θα ξεκινήσουν με τη νέα σπίθα της δημιουργίας.




Υπάρχει περισσότερη αξιοκρατία στο εξωτερικό; Κάποιος που σήμερα μπορεί να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα στην Ελλάδα θα φύγει για τις καλύτερες απολαβές ή γιατί την ανέλιξη βάσει αναγνώρισης της αξίας της δουλειάς και έρευνάς του;



Υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για δημιουργικό ερευνητικό έργο στο εξωτερικό. Ίσως και περισσότερη αξιοκρατία.


Και οι δυο λόγοι, απολαβές και αναγνώριση, είναι σημαντικοί για τη φυγή στο εξωτερικό. Θα έλεγα ότι οι απολαβές παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο.


Θα ήθελα να τονίσω ότι οι Έλληνες επιστήμονες της διασποράς θα πρέπει να βλέπουν την Ελλάδα όπως ακριβώς είναι, με τις δυνατότητες που έχει, και πως θα μπορέσει να μετασχηματισθεί με την συνεισφορά όλων.


Τι σημαίνει για ένα ελληνικό πανεπιστήμιο να συμμετέχει με πρόταση και να κερδίζει σε διαγωνισμό της Air Force Office of Scientific Research; Και γιατί ένα αμερικανικό πανεπιστήμιο να επιλέξει ένα ελληνικό για εταίρο του και δη σε περίοδο κρίσης;


Είναι η ποιότητα της προτεινομένης έρευνας που ξεχωρίζει. Αυτή τη στιγμή καινούργιες ερευνητικές προτάσεις ετοιμάζονται. Το National Science Foundation (NSF) της Αμερικής έχει επίσης χρηματοδοτήσει το Καλοκαιρινό Σχολείο, που μόλις τέλειωσε στο Αριστοτέλειο με θέμα την μικρομηχανική τον υλικών.


Πώς είναι να εισάγει κανείς ευφυΐα και μνήμη σε άψυχα υλικά; Νοιώθετε ποτέ ως πρωταγωνιστής σε ταινία επιστημονικής φαντασίας;


Η γνώση της συμπεριφοράς τους έχει σαν αποτέλεσμα την επιστημονική φαντασία να γίνεται μια απλή πραγματικότητα. Η γνώση αυτή επίσης βοηθά στην κατασκευή τους, με ιδιότητες που μοιάζουν σαν τα υλικά αυτά να σκέπτονται και να δρουν ανάλογα με το περιβάλλον που επιδρά πάνω τους. Αυτή είναι η μνήμη που ζει μέσα στη κρυσταλλική δομή του υλικού.



Τι επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον της επιστήμης σας και τι το απώτερο; Είναι απεριόριστες οι δυνατότητες και οι εφαρμογές;



Έξυπνα υλικά για όλες τις χρήσεις. Μεταλλικά, κεραμικά και πολυμερή. Το επόμενο βήμα θα είναι το τύπωμα των υλικών αυτών από εκτυπωτές και στην Ελλάδα θα μπορούσε αυτό να πραγματοποιηθεί.