Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

μοντιανο βραβειο νομπελ

Στα 400 και πλέον μηνύματα που αντήλλαξε με τον, επίσης, αυτοεξόριστο Ομάρ Αμπντουλαζίζ μέσω WhatsApp, ο δημοσιογράφος της Washington Post, περιέγραφε τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ως «τέρας» που «καταβρόχθιζε τα πάντα στο πέρασμά του», ακόμη και τους συμμάχους του. Τον παραλλήλησε, μάλιστα, με το γνωστό παιχνίδι του παρελθόντος Pac-man.


οαεε πληρωμη σε τραπεζα

«Οι συλλήψεις είναι αδικαιολόγητες και δεν τον εξυπηρετούν (σύμφωνα με τη λογική). Είναι ένα τέρας, όμως. Όσα περισσότερα θύματα τρώει στο πέρασμά του, τόσο περισσότερα θέλει», έγραφε χαρακτηριστικά, με τον συνομιλητή του να του απαντά: «Υπάρχει περίπτωση να τους απονείμει χάρη όταν γίνει βασιλιάς. Ως κίνηση ελέους».


νπδδ νευροκοπιου

Μεταξύ των μηνυμάτων που αποκαλύπτει το CNNi, υπάρχουν φωνητικές συνομιλίες με τον ακτιβιστή που ζει στο Μόντρεαλ, φωτογραφίες και βίντεο που σκιαγραφούν την εικόνα ενός βαθύτατα ανήσυχου ανθρώπου.


μοντιανο βραβειο νομπελ

«Όσο περισσότερα θύματα ‘’τρώει’’, τόσο περισσότερα θέλει», έγραφε ο Κασόγκι σε μήνυμα που εστάλη τον Μάιο, αμέσως μετά τη σύλληψη ομάδας ακτιβιστών στη Σαουδική Αραβία. «Δεν θα εκπλαγώ αν η καταπίεση αγγίξει ακόμη και όσους τον υποστηρίζουν».


KASOK


Πηγή: CNNi


Τα μηνύματα γίνονται ολοένα και πιο «εμπρηστικά» με το πέρασμα του καιρού, με τους δύο φίλους να οργανώνουν ένα κίνημα αφύπνισης των συμπολιτών τους στη Σαουδική Αραβία. Ονομάζουν το κίνημα αυτό «κυβερνομέλισσες», έναν όρο που χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους συζητήσεις.


«Ο Τζαμάλ θεωρούσε πως ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είναι το πρόβλημα και έλεγε πως αυτός ο άνθρωπος πρέπει να σταματηθεί», λέει ο Αμπντουλαζίζ σε συνέντευξή του στο αμερικάνικο δίκτυο.


«Ας μας βοηθήσει ο Θεός»: αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο Κασόγκι στον φίλο του τον Αύγουστο, όταν και έμαθε πως οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας είχαν - πιθανότατα - στη διάθεσή τους τις συνομιλίες τους.


Δύο μήνες αργότερα πέθανε με τον πλέον βάναυσο τρόπο στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.


«Το χάκινγκ του τηλεφώνου μου έπαιξε σημαντικότατο ρόλο σε ότι συνέβη στον Τζαμάλ, λυπάμαι πολύ που το λέω», δηλώνει στο CNNi ο Αμπντουλαζίζ. «Οι ενοχές με σκοτώνουν» λέει ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου