Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

καβο ντορο πευκι

Οι σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ονομάσθηκαν «Καλά Χριστούγεννα κ. Πρωθυπουργέ» από τους οργανωτές και ήταν η τέταρτη διαδήλωση σε διάστημα μίας εβδομάδας με την συμμετοχή αριστερών κομμάτων της αντιπολίτευσης, φοιτητικών οργανώσεων και πολιτών που εναντιώνονται στην κυβέρνηση Ορμπάν.


καβο ντορο πευκι

ξενοδοχειο στο νυμφαιο

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Ουγγαρίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς έκαναν πορεία από την ιστορική Πλατεία των Ηρώων προς το Κοινοβούλιο υπό συνθήκες έντονου ψύχους. «Η δυσαρέσκεια αυξάνεται», δήλωσε η Αντι, μία 26χρονη φοιτήτρια Κοινωνιολογίας. «Αυτήν την εβδομάδα πέρασαν δύο νόμους που δεν θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα των ανθρώπων».


εισοδος κυπρου στην εε

Ο νεός νόμος που ψήφισε η ουγγρική κυβέρνηση στα πλαίσια της «μεταρρύθμισης» του Εργατικού Δικαίου, επιτρέπει στους εργοδότες να απαιτήσουν μέχρι και 400 ώρες υπερωριακής απασχόλησης ετησίως και σύμφωνα με τους επικριτές του εισάγει συνθήκες δουλείας.


Οι εργαζόμενοι θα υποχρεώνονται να δουλεύουν σχεδόν δύο έξτρα ώρες την ημέρα ή αλλιώς μία επιπλέον μέρα τη βδομάδα. Η κυβέρνηση, που είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να αυξήσει τις υπερωρίες και το 2017, υποστηρίζει ότι το κανονικό ωράριο θα παραμείνει στις 40 ώρες την εβδομάδα και ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται για τις υπερωρίες τους, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο ως «ευκαιρία για όποιον θέλει να δουλέψει και να κερδίσει περισσότερα».


Βάσει νόμου, οι ώρες υπερωριακής εργασίας δε θα υπολογίζονται πλέον εντός ενός έτους, αλλά εντός τριών, ενώ οι αμοιβές για τις υπερωρίες θα συμφωνούνται μόνο μεταξύ του εργοδότη και του εργαζόμενου, ακυρώνοντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.



"We want democracy, rule of law, republic".
Crowd growing as many people join anti-Gov march in #Budapest. #Hungarian pic.twitter.com/VdaucRMTUC

— Balazs Csekö (@balazscseko) December 16, 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου