Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

δεσποτης δωροθεος

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του 35ου επετειακού πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ που διεξήχθη σήμερα στην ιστορική αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, παρουσία πλήθους ιδιοκτητών και στελεχών της ΠΟΜΙΔΑ από όλη τη χώρα, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κτηματαγοράς.


ποτε καταργηθηκαν οι σχολικες ποδιες

Τα κύρια συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα είναι:


δεσποτης δωροθεος


  • Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης μειώθηκε από 81,6% το 2006 σε 73,9% το 2018 (-7,7 ποσοστιαίες μονάδες). Πλέον είναι περισσότεροι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι πιο συμφέρον να νοικιάζει κανείς κατοικία (49%) από το να διαθέτει ιδιόκτητη (42,1%) ενώ έξι στους δέκα ιδιοκτήτες κρίνουν ότι είναι ασύμφορο να διαθέτει κανείς ακίνητα για να τα νοικιάζει.

  • Οι καθυστερήσεις και η μη πληρωμή ενοικίων παραμένουν τεράστια προβλήματα για τους ιδιοκτήτες κυρίως επαγγελματικών ακινήτων όπου το ποσοστό ασυνέπειας είναι 48,9% (37,6% στα διαμερίσματα και 20% στις μονοκατοικίες). Ωστόσο παρατηρείται σημαντική βελτίωση στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς έχουν αυξηθεί αισθητά οι συνεπείς ενοικιαστές.

  • Ο κύριος λόγος για τη βελτίωση του δείκτη συνέπειας είναι οι μειώσεις ενοικίων που έκανε η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών. Συγκεκριμένα το 76,4% έκαναν μειώσεις στα ενοίκια διαμερισμάτων, το 68% στα ενοίκια μονοκατοικιών και το 81,5% στα ενοίκια επαγγελματικών χώρων. Τα ποσοστά των μειώσεων στα ενοίκια κλιμακώνονται πάνω και από το 40%.


19056198


καπτεν σποκ φωτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου