Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

wok fissler

Εκτιμήσεις του Ταμείου αναφέρουν πως από το σύνολο των αιτήσεων που εκκρεμούν οι περίπου 100.000 αφορούν επικουρικές συντάξεις και οι υπόλοιπες 42.000 εφάπαξ παροχές. Οι νέες επικουρικές συντάξεις που θα εκδοθούν από το ΕΤΕΑΕΠ αναμένεται να είναι μειωμένες κατά μέσο όρο 22% και θα αποτελούνται από δύο τμήματα.


wok fissler

ραγες διατρητες

Το πρώτο τμήμα θα αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισης μέχρι 31/12/2014 και θα υπολογίζεται με βάση το ποσοστό αναπλήρωσης 0,45% για κάθε έτος ασφάλισης επί των συντάξιμων αποδοχών κάθε ασφαλισμένου που είχαν κρατήσεις σε εισφορές για επικουρική ασφάλιση (συντάξιμες αποδοχές Χ έτη ασφάλισης Χ 0,45%). Όμως, το δεύτερο τμήμα της σύνταξης, το οποίο αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισης από 1/1/2015 και μετά, θα υπολογίζεται με το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση.


δημητρα μαρκατατου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική, στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμούν ότι μεσοσταθμικά η μείωση ανέρχεται για το δεύτερο αυτό σκέλος των συντάξεων σε 10%. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η μέση επικουρική για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης από την 1/1/2015 και έπειτα, υπολογίζεται σε 157-160 ευρώ και το συνολικό τους κόστος (μαζί με τα αναδρομικά) υπολογίζεται περίπου στα 230 εκατ. ευρώ.


Αυτοί που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις νέες μειώσεις θα είναι οι εξής κατηγορίες δικαιούχων: εμποροϋπάλληλοι, πρώην εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ (εκτός της ΔΕΗ), τραπεζοϋπάλληλοι, υψηλόμισθοι μισθωτοί που ήταν ασφαλισμένοι στο πρώην ΙΚΑ, ναυτιλιακοί - τουριστικοί πράκτορες κ. ά. Στον αντίποδα, διασώζονται από τις πολύ υψηλές μειώσεις δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μηχανικοί, χαμηλόμισθοι του ΙΚΑ, χημικοί και αστυνομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου