Υπάρχει ένας οινοποιός στο Βέλγιο που κατάφερε να συνδυάσει την μπίρα με το κρασί.
ειδη μνημης εγκεφαλου
Πρόκειται για τον 49χρονο Filip Decroix από το Ypres ο οποίος πέρασε τον προηγούμενο χρόνο προσπαθώντας να τελειοποιήσει τη φόρμουλα για το «Steenstraetse Hoppewijn», ένα λευκό κρασί με γεύση μπίρας, που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό Chardonnay με βελγικό λυκίσκο.
Ο οινοποιός ανέφερε ότι ο ίδιος θέλησε να δημιουργήσει ένα κρασί που οι Βέλγοι σομελιέ θα εκτιμούσαν.
καμερεσ ασφαλειασ εξωτερικου χωρου πλαισιο
ξενοδοχείο κρυστάλ θασος
Η επίτευξη του συνδυασμού λευκού κρασιού με λυκίσκο ήταν μια πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία.
Ο Decroix έκανε πάρα πολλά πειράματα με διάφορες ποσότητες λυκίσκου, από τα οποία έμαθε ότι λεπτομέρειες όπως η θερμοκρασία και ο χρόνος ωρίμανσης του λυκίσκου, επηρεάζουν σημαντικά τη γεύση του ποτού.
(Πηγή: Filip Dcroix/Facebook)
Τον περασμένο Απρίλιο κατέληξε στη σωστή συνταγή, η οποία έτυχε θετικών σχολίων από τους ειδικούς.
Ήδη, έχει έτοιμες για αποστολή κάπου 3.000 φιάλες «Steenstraetse Hoppewijn», ενώ εργάζεται για μια δεύτερη παρτίδα 8.000 φιαλών.
(Πηγή: Filip Dcroix/Facebook)
Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται κρασί το οποίο περιέχει και κάποιο άλλο προϊόν. Πριν μερικά χρόνια, δημιουργήθηκε ένα λευκό κρασί με εκχύλισμα παπαρούνας το οποίο ήταν δημοφιλέστατο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο 49χρονος, σχεδιάζει να προωθήσει το κρασί λυκίσκου σε εστιατόρια και καταστήματα αλκοολούχων ποτών. Παράλληλα θέλει να συνεργαστεί με καφέ, τα οποία θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους κάτι ξεχωριστό και μοναδικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου