Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

παλιν εβγηκαν στο χορο

Χθες, κατά την 27η σύναξη κοινοταρχών στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος, αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάνης, χαρακτηρίζοντάς την «επιζήμια» για τη χώρα του. Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι «Κάποιοι, προσπάθησαν να μας κοροϊδέψουν, παρουσιάζοντας αυτή τη συμφωνία ως νίκη για την Τουρκία. Στην πραγματικότητα δώσαμε στην Ελλάδα τα νησιά που αν φωνάξεις ακούγεσαι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου»


παλιν εβγηκαν στο χορο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέδωσε τις δηλώσεις Ερντογάν στις πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, μετά τον μετασχηματισμό του κράτους, από κοσμικό κράτος σε λαϊκό Ισλάμ, και βέβαια, στη μεγάλη αναστάτωση που υπάρχει στα σύνορα της Τουρκίας και την ανησυχία της Άγκυρας για τη γεωγραφία της περιοχής.


εκτιμητεσ παλαιων χαρτονομισματων

Η πρώτη αντίδραση ήρθε χθες, από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών στο CNN Greece, «η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί μια πραγματικότητα για τον πολιτισμένο κόσμο και ως εκ τούτου πρέπει να είναι σεβαστή από όλους, και η Άγκυρα να μην την αμφισβητεί όσο οδυνηρό και αν της φαίνεται αυτό».


λακκια θεσσαλονικης

Λίγο αργότερα ακολούθησε και σχετικό τουίτ στον λογαριασμό του ελληνικού ΥΠΕΞ:



Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι μία πραγματικότητα την οποία ουδείς μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται.

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) 29 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου