Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

χατζηγεωργιου αννα

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του κ. Μπασιάκου εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήρε το «ήθος, την εντιμότητα και τη συνέπεια» του πρώην βουλευτή.


χατζηγεωργιου αννα

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη του, τόνισε μεταξύ άλλων πως ο κ. Μπασιάκος «υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος»


Μάλιστα, σε ένδειξη σεβασμού, το κόμμα ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του μέχρι τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.


ξενοδοχεια παλαιο φαληρο poseidon

ηλεκτρονικο σουπερ μαρκετ αθηνα

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα, με το οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του.


Ποιος ήταν ο Ευάγγελος Μπασιάκος


Γεννημένος το 1954 στη Θήβα, ανιψιός του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος και της ΕΡΕ Αριστείδη Μπασιάκου, εκλέγονταν στον νομό Βοιωτίας από το 1989 έως σήμερα. Ήταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου και είχε έναν γιο.


Δικηγόρος στο επάγγελμα, σπούδασε στην Αθήνα Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο στο Λονδίνο, ήταν μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Δικηγόρων (ΙΒΑ) και του Βρετανικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου.


Ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας από την ίδρυσή τους, το 1974, ενώ το 1983 υπήρξε μέλος του τμήματος Ιδεολογίας της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ και της Υπηρεσίας Υπαίθρου της Κεντρικής Περιφερειακής Οργάνωσης.


Επίσης, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών και Μελετών (ΙΚΕΜ) και (ΚΠΕΕ), ενώ το 1986 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Πολιτικών Μελετών και Επιμόρφωσης (ΙΠΟΜΕ).


Το 1987, ορίστηκε από τον τότε πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Μητσοτάκη μέλος της 10μελούς Κεντρικής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΤΑ) με οργανωτικά και ενημερωτικά καθήκοντα υπό την προεδρεία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Σωτήρη Κούβελα, θέση που διατήρησε μέχρι το 1989. Στις 5 Ιουλίου 1989, εξελέγη γραμματέας του προεδρείου της Βουλής με 167 ψήφους.


Στις 24 Αυγούστου 1989, εξελέγη αναπληρωματικός εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο που ανέλαβε να εκδικάσει την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού και να αποφανθεί για τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου