Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

δημητρης παπαδοπουλος μεταγραφη

Στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε τη χαρά του για το αποψινό γεγονός, χαρά που είναι κοινή για όλους όμως, «όπως φαίνεται και από τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει η σημερινή εκδήλωση». Και συνέχισε: «Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει στο ελληνικό δημόσιο μια εστία πολιτισμού που έχει τεράστια αξία για την πόλη μας. Αξία σε πολλαπλά επίπεδα».


Ξεκινώντας από την οικονομική αξία της δωρεάς, «τα 617 εκατομμύρια που το ίδρυμα δαπάνησε για την ανέγερση του κέντρου και την διαμόρφωση του χώρου, είναι μια ανιδιοτελής προσφορά που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί έγινε σε συνθήκες μεγάλων αντικειμενικών δυσκολιών για την χώρα και την οικονομία. Σε συνθήκες, δηλαδή - συνέχισε - που η δημόσια δαπάνη για πολιτιστικές υποδομές ήταν εκ των πραγμάτων περιορισμένη.


Στις συνθήκες αυτές, οι δωρητές, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επέλεξαν να τοποθετήσουν τους πόρους τους, όχι σε μια επικερδή για τους ίδιους πολιτιστική επένδυση, όπως θα είχαν κάθε δυνατότητα. Αλλά στη δημιουργία ενός κέντρου πολιτισμού την διαχείριση του οποίου αποδίδουν στο δημόσιο. Και παράλληλα ανέλαβαν να στηρίξουν οικονομικά την λειτουργία του Κέντρου για τα επόμενα πέντε χρόνια».


δημητρης παπαδοπουλος μεταγραφη

ερυθρα κατα την εγκυμοσυνη

αρχαια πετρινα μνημεια

TELIKO 2


(EUROKINISSI/ΓΑΙΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)


Με τον πρωθυπουργό να τονίζει χαρακτηριστικά, «το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήρθε να προσφέρει, σε μια εποχή που περισσότεροι ήρθαν για να πάρουν. Και θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι Έλληνες πολίτες στο σύνολό τους, εκτιμούν βαθύτατα την τεράστιας σημασίας πρωτοβουλία αυτή».



Παράλληλα, σημείωσε με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη συνέχεια της ομιλίας του, «αν όμως η οικονομική αξία του έργου είναι σημαντική, ή πολιτιστική του αξία είναι ακόμα μεγαλύτερη. Γιατί σε μια χώρα που ο πολιτισμός αποτελεί εθνικό κεφάλαιο, οι δυνατότητες που δημιουργούνται με αυτό το Κέντρο Πολιτισμού, είναι τεράστιες και πολλαπλασιαστικές. Όχι μόνο για πολιτιστικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας που θα προβάλλουν την Αθήνα και την χώρα μας.



Αλλά», πρόσθεσε, «και για την προβολή και την στήριξη της εγχώριας πολιτιστικής μας παραγωγής, που από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού και αποτελέσματος βρίσκεται σε ψηλό επίπεδο, αλλά έχει κάθε δυνατότητα να πατήσει σε ακόμα ψηλότερα σκαλοπάτια.


Το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» θα γίνει το καταφύγιο των μεγάλων καλλιτεχνικών ονείρων, αλλά ταυτόχρονα και το ορμητήριο μιας διεθνούς ακτινοβολίας καλλιτεχνικής παραγωγής που θα εκκινεί από την χώρα μας για να εκτιμηθεί από ολόκληρο τον κόσμο.



Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το Κέντρο δίνει την δυνατότητα σε ακόμα μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας να έρθει σε επαφή με πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε ένα ευρύ φάσμα, να συνδέσει πιο στενά τον πολιτισμό με την ζωή του, να καλλιεργήσει την αισθητική και την σκέψη του.


Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε εποχές που ο πολιτισμός και η ευαισθησία αποτελούν απάντηση σε πάρα πολλά και σκληρά ερωτήματα. Και επομένως ο πολιτισμός δεν είναι πλέον πολυτέλεια, ψυχαγωγία και ελεύθερος χρόνος. Είναι πραγματική ανάγκη - αν θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα και την ελπίδα σε έναν καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


TELIKO 3


(EUROKINISSI/ΓΑΙΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)


Στο εξής μάλιστα, ο χώρος θα αποκτήσει μεγαλύτερη σπουδαιότητα, με τη μεταφορά, εκεί, δύο οργανισμών που «συνδέονται στενά με την νεότερη πολιτιστική παράδοση της χώρας μας: Της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


Η μεταφορά της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε σύγχρονες, τεχνολογικά αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, η ριζική βελτίωση της προσβασιμότητας και των υπηρεσιών της, θα δώσει μια μεγάλη ώθηση στο ερευνητικό και μελετητικό έργο, γύρω από την γραπτή πνευματική παράδοση της χώρας μας.


η μπαρμπι και το νησι

«Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την 'Αραβική άνοιξη', μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.


«Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.


η μπαρμπι και το νησι

νεο opel astra autotriti

Θα υπάρξουν συνέπειες


Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.


αιγινα χαρτης αξιοθεατα

"Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες", τόνισε ο Αντόνοφ.


"'Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι", πρόσθεσε.

ξενοφωντα απομνημονευματα 4 2 26 28

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, 383.400 Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου βρίσκονται ακόμα στη ρύθμιση των 100 δόσεων, 427.063 βρίσκονται στη ρύθμιση των 12 δόσεων, ενώ 50.767 ΑΦΜ έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε 24 δόσεις.


μαυρο τσαι και αδυνατισμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο (που δημιουργήθηκε έως 31.12.2017) ανήλθε στο τέλος Φεβρουαρίου στα 98,340 δισ. ευρώ. Το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιουργήθηκε από την αρχή του έτους ανήλθε σε 2,779 δισ. ευρώ - αύξηση 2,013 δισ. ευρώ.


ξενοφωντα απομνημονευματα 4 2 26 28

Επίσης στο τέλος Φεβρουαρίου το σύνολο των οφειλετών ανέρχονταν σε 3.964.279, οι οφειλέτες στους οποίους δύναται να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1.739.301 και όσοι είναι υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1.088.696 (το 62,59%).


ανα γκαλινα ιβανοβα

η μπεσαμελ μπαινει στην καταψυξη

«Πριν από περίπου τρεις μήνες είχα τοποθετηθεί για το ζήτημα και είχα πει ότι στο πλαίσιο του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών με νόμο, γιατί έχουμε μια ρητή συνταγματική διάταξη η οποία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κ. Κοντονής, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αδειάζοντας έτσι την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, αναφορικά με την πρόταση της για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών.


η μπεσαμελ μπαινει στην καταψυξη

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει και να εκφράσει απόψεις εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Αναφορικά με το αν επιτρέπεται κάποια αλλαγή πρόσθεσε ότι έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και το κάνει και σήμερα «για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία».


ο μακρυς η μακρια το μακρυ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, άσκησε δριμεία κριτική στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στις δικαστικές Ενώσεις για «τη σφοδρότητα και την ταχύτητα με την οποία εκδίδονται ανακοινώσεις και βάλλει ο ένας εναντίον του άλλου, οι δικαστές μεταξύ τους».


τιμες μετοχων

μπισκοτο χαλαστρα

Ο άνδρας χτυπήθηκε από φορτηγό και υπέκυψε στον αυτοκινητόδρομο E25, ο οποίος συνδέει τη Λιέγη με την ολλανδική πόλη Μάαστριχτ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sudinfo και το πρακτορείο ειδήσεων Belga.


Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» από την έναρξη των κινητοποιήσεων, στα μέσα Νοεμβρίου. Το δυστύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή (11/1) περί τις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).


πολλα κλιση αρχαια

Ο άνδρας χτυπήθηκε από βαρύ φορτηγό που προσπάθησε να διαπεράσει οδόφραγμα των διαδηλωτών, καθώς ο οδηγός «δεν τον είχε δει», ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα L'Avenir και υπέκυψε επιτόπου.


μπισκοτο χαλαστρα

στιβος φιλοθεης ωραριο

Ο οδηγός του φορτηγού τέθηκε υπό κράτηση κι επρόκειτο να υποβληθεί σε εξετάσεις αλκοοτέστ.


ελλη απο το ταμαμ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» οι επιτήδειοι αξιοποιώντας κενά στη νομοθεσία και κυρίως την αδυναμία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης να ελέγξει εκ των υστέρων τους μετέχοντες στο πρόγραμμα, βρήκαν τρόπους ώστε οι ίδιοι και οι οικογένειες τους να αποκτούν πενταετούς διάρκειας άδειες διαμονής και διαβατήρια (που τους εξασφαλίζει την άνετη τους μετακίνηση σε όλη την ΕΕ και τις χώρες ζώνης Σένγκεν), προχωρώντας ουσιαστικά μόλις μια φορά σε αγορά ακινήτου αξίας 250.000 ευρώ.


Οι διωκτικές αρχές εντόπισαν περιπτώσεις Ιρακινών που απέκτησαν άδειες διαμονής στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Golden Visa. Από τον έλεγχο εμβασμάτων διαπίστωσαν πως οι συγκεκριμένοι Ιρακινοί απόκτησαν τις Golden Visa, με χρήματα που «ανακυκλώνονταν» από τις πωλήσεις των ακινήτων που είχαν αρχικά αγοράσει για να πάρουν την άδεια διαμονής.


πως θα σκοτωσω τα μυρμηγκια

Η μεθόδευση είχε ως εξής: Αρχικά πέντε Ιρακινοί κατέβαλαν έκαστος 50.000 ευρώ προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 250.000 ευρώ. Με αυτό το ποσό αποκτήθηκε από μέλος της ομάδας ακίνητο και του αποδόθηκε η Golden Visa. Εν συνεχεία αυτό το ακίνητο πωλήθηκε εντός τριμήνου έναντι του ίδιου ποσού (250.000 ευρώ). Τα χρήματα που αποκτήθηκαν δόθηκαν σε δεύτερο μέλος της ομάδος που αγόρασε άλλο ακίνητο και απέκτησε και εκείνο άδεια διαμονής. Και το ακίνητο αυτό εν συνεχεία πωλήθηκε εντός του ίδιου έτους για 250.000 ευρώ. Με τα χρήματα από την πώληση αυτή τρίτο μέλος της ομάδος απέκτησε και εκείνο Golden Visa, καθώς αγόρασε κατοικία αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ!.


ελλη απο το ταμαμ

αριθμητικά στα αγγλικά

Ο νόμος προβλέπει πως ο επενδυτής που έχει αποκτήσει Golden Visa έχει τη δυνατότητα να πουλήσει την ιδιοκτησία του, αλλά ξεκαθαρίζει πως για να διατηρήσει ο επενδυτής την άδεια διαμονής στη χώρα απαιτείται πριν από την πώληση του ακινήτου για το οποίο έλαβε την βίζα, να έχει αγοράσει άλλο ακίνητο αξίας 250.000 ευρώ. Στην ίδια βάση αναφέρεται ρητά πως εάν κάποιος μεταπωλήσει την ακίνητη περιουσία του κατά τη διάρκεια ισχύος της άδειας διαμονής σε άλλο πολίτη χώρας εκτός της ΕΕ, ο νέος αγοραστής αποκτά Golden Visa, αλλά ταυτόχρονα ανακαλείται η άδειας διαμονής του πωλητή.


Στην περίπτωση που αποκάλυψαν οι Αρχές οι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει πως η άδεια διαμονής που αποκτιέται μέσω Golden Visa διαρκεί για πέντε χρόνια και έως την ανανέωση της (ανανεώνεται ανά πέντε έτη) δεν υπάρχει καμία όχληση και κανένας επανέλεγχος.


Οι διωκτικές Αρχές θεωρούν πως ο νόμος πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να προβλέπει ανανέωση της βίζας σε διάστημα συντομότερο της πενταετίας. Σε κάθε περίπτωση θεωρούν πως θα πρέπει να υπάρξει ειδική βάση δεδομένων σε συμβολαιογραφεία ή υποθηκοφυλακεία, ώστε τα ακίνητα που αποκτούνται για τη χορήγηση αδειών διαμονής στην Ελλάδα να καταγράφονται και να παρακολουθούνται και να κτυπά «κόκκινο» όταν αλλάζουν χέρια.


Αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς από το 2013 έως σήμερα ο συνολικός αριθμός χορηγήσεων αδειών διαμονής σε επενδυτές-αγοραστές ακινήτων ανέρχεται σε 2.170. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με 16 άδειες το 2013, οι οποίες έγιναν 435 το 2014, 940 το 2015 και 1.522 το 2016. Μέσα στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2017 χορηγηθήκαν ακόμη 648 Golden Visa.

στολη μπασκετμπολιστας

Η μυστική ψηφοφορία επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής, από την οποία αποχώρησε το ΚΚΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στους βουλευτές έχουν δοθεί δύο ψηφοδέλτια, ένα το οποίο περιγράφει τα δύο αδικήματα (της απιστίας που έχει παραγραφεί και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα) και ένα λευκό.


στολη μπασκετμπολιστας

Στο πρώτο ψηφοδέλτιο οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν «ναι», «όχι» ή «παρών» στην πρόταση:


ψυχρο γαλβανισμα σπρευ


  • Nα μην ασκηθεί ποινική δίωξη λόγω εξάλειψης του αξιόποινου για τις πράξεις της απιστίας κατά του Δημοσίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

  • Nα παραπεμφθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα οι 6 υποθέσεις και οι σχετικές ποινικές δικογραφίες για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Capture


αδελφοι τσαχουριδη στην υγεια μας


Στο πόρισμα αναφέρεται ότι για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από υπουργό, δεν υπάγεται στον περί ευθύνης υπουργών νόμο και ούτε ισχύει γι΄ αυτή πενταετής παραγραφή, και συνεπώς αρμόδια για τη δίωξη και την εκδίκαση της παραπάνω πράξης, είναι κατά το κοινό ποινικό δίκαιο διωκτικά όργανα και δικαστήρια.


Το ΚΚΕ δια στόματος του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Θανάση Παφίλη επεσήμανε ότι τάσσεται υπέρ της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης.


Πριν την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας έδωσε διευκρινίσεις για το «όχι» στην περίπτωση του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, λέγοντας πως επί της ουσίας προσδιορίζει την αναρμοδιότητα της Βουλής. «Να είναι σαφές για να μην υπάρξει ένα λάθος μήνυμα για αυτό που ψηφίζει το Σώμα», είπε.

γιάννης χρήστου

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες που - για φέτος - θα διεξαχθούν πιλοτικά σε περιορισμένο αριθμό, αφορούν σε θέσεις παραχώρησης χρήσης αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή κοινού.


γιάννης χρήστου

αποτελεσματα εσπα δικηγορων

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο προτίθεται να διευρύνει τη χρήση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για τις παραχωρήσεις μέσα στα επόμενα χρόνια κάτι που θα εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων και το αδιάβλητο της διαδικασίας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού.


Σκοπός είναι η απλότητα και η ταχύτητα της διαδικασίας παραχώρησης απλής χρήσης χώρων αιγιαλού και παραλίας και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου και αφετέρου αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, για την επίτευξη των στρατηγικών και επιχειρησιακών στόχων τους και κατ’ επέκταση για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.


κουρεμα για μαλλια με ογκο

τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης

Το πιο σοβαρό δυστύχημα με τους περισσότερους νεκρούς ήταν η έκρηξη μιας φιάλης αερίου από την οποία σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 47 στην πόλη αυτή που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Βολιβίας.


προγραμμα ελεγχου φορολογικης δηλωσης

Οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν σοβαρά διακομίσθηκαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα στην Λα Πας, διευκρίνισε υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας.


τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης

ποιες χωρες θελουν διαβατηριο

Η κυβέρνηση της Βολιβίας υπολογίζει σε περίπου 400.000 αυτούς που θα επισκεφθούν την Ορούρο, την πόλη αυτή που έχει περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους, για το διάσημο καρναβάλι της, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό και φολκλορικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στη χώρα.

εφημεριδα ελευθερια τηλεφωνα

Ο κ. Παππάς κατηγορεί τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι υπονομεύουν την ομαλή πορεία της χώρας, επιμένοντας ότι «πρέπει να πάμε στην προληπτική γραμμή στήριξης» και σημειώνει: «Δεν θα τους περάσει. Για πρώτη φορά ολοκληρώνεται πρόγραμμα χωρίς μαύρες τρύπες και νέες απαιτήσεις, για πρώτη φορά η οικονομία ανακάμπτει πραγματικά».


Επιπλέον, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής ασκεί κριτική στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι εκφράζεται «με την ιδιότητα του αποτυχημένου υπουργού Οικονομικών του Σαμαρά, ο οποίος επιμένει ότι πρέπει οι χρεοκοπημένες επιλογές του να εφαρμοστούν εκ νέου» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να μείνει στις αρμοδιότητές του».


Τονίζει επίσης, ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επανάκαμψης στο εσωτερικό και για «να περάσει προς τα έξω, πρέπει να σταλεί ηχηρό και ουσιαστικό μήνυμα ότι η Ελλάδα τελειώνει με τα φαινόμενα διαφθοράς, ότι έχει μηχανισμούς ελέγχου και ορθής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές δημοσιονομικές ανάσες, καθώς και ότι επιλύει τα προβλήματα με τους γείτονές της».


εφημεριδα ελευθερια τηλεφωνα

κεντρικό λιμεναρχείο μυτιλήνης

λεωφορο ειρηνης ηλιουπολη

Σχολιάζοντας τις αλλαγές και προσθήκες υπουργών στην κυβέρνηση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης είπε, ότι έγιναν συμπληρώσεις κενών θέσεων και «μία πολιτική ανοίγματος στον χώρο της δημοκρατικής Αριστεράς, με την επανασυστράτευση του Φώτη Κουβέλη» αναφέροντας ότι «το άνοιγμα αυτό δεν ήταν ούτε στιγμιαίο, ούτε τυχαίο» και τονίζοντας παράλληλα, ότι «δικός μας διαρκής στόχος είναι η διεύρυνση του φάσματος στήριξης αυτής της κυβέρνησης».


Στην κριτική που ασκείται για την απόφαση της εταιρείας ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές να προχωρήσει σε αύξηση των μισθών των εργαζομένων και στην πρόσληψη προσωπικού, ο κ. Παππάς απάντησε ότι «η ΝΔ παρουσιάζει έντονα αλλεργικά φαινόμενα όταν η ζωή των εργαζομένων βελτιώνεται» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία συμμάζεψε μέσα σε ένα χρόνο τα οικονομικά της, το 2017 είχε ανάπτυξη 10% και κέρδη προσαυξημένα κατά 30%.


«Μέρος των θετικών αποτελεσμάτων πρέπει να γυρίσει στους εργαζόμενους» είπε και γι΄ αυτό το λόγο «έχει προταθεί 6% μεσοσταθμική αύξηση, ενώ με την επίτευξη κάποιων στόχων, μπορεί να φτάσει μεσοσταθμικά στο 14% ή σε απόλυτη τιμή στα 200 ευρώ». Επιπλέον, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για 100 θέσεις αορίστου χρόνου, όπως ανέφερε ο υπουργός.

ροφημα για τη δυσκοιλιοτητα

Οι μολότοφ στις οδούς Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας πέφτουν «βροχή». Υπολογίζεται πως περίπου 100 άτομα στο σημείο επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Στην πλατεία των Εξαρχείων έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι «φορτωμένος» με πολλά πολεμοφόδια, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία, παρότι υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία.


youtube τρομαρας νικος

Μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη.


διαμερισμα κυψελη πωληση

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το κτήριο του Πολυτεχνείου, όμως μέσα στο ίδρυμα θεωρείται βέβαιο πως υπάρχουν μέλη των αντιεξουσιαστών, που τις προηγούμενες μέρες είχαν κάνει κατάληψη στο κτήριο, αλλά και πολεμοφόδια που θα χρησιμοποιηθούν κατά της αστυνομίας.


ροφημα για τη δυσκοιλιοτητα

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αμέσως μετά το τέλος της μαζικής πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που έγινε ειρηνικά. Ένταση υπήρξε μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων που συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της Ιπποκράτους.


Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και διέλυσαν τους νεαρούς, που αποχώρησαν προς τα στενά των Εξαρχείων. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έγινε μια προσαγωγή.

πανια προβολεων

Κυρίαρχος στο μήκος ο Τεντόγλου


Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα ότι δεν θα χάσει το χρυσό μετάλλιο. Με τα δύο πρώτα άλματα στα 8.07, έκοψε τον αέρα στους αντιπάλους του. Μόνον ο 2ος Πολωνός Αντρέισακ πήδηξε 8.02 στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει (7.31 η 2η και 4 άκυρες ρισκάροντας για να περάσει τον Έλληνα πρωταθλητή).


GettyImages 819416180
(Άνετη νίκη του Τεντόγλου στον τελικό του μήκους - Πηγή: Getty Images / Giuseppe Bellini)


πανια προβολεων

διαυγεια περιφερεια θεσσαλιας

Ο Έλληνας πρωταθλητής με το 8.07 εξασφάλισε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ είχε ακόμη άλμα στα 7.91 (4ο) και στα 7.78 (και δύο άκυρα). Το χάλκινο πήγε στον Ισπανό Σάντος με 7.96 στην τελευταία του προσπάθεια.


τρολευ απεργια σημερα


European U20 leader Miltiadis Tentoglou from Greece opens his account in the long jump final with an impressive 8.07m. #Grosseto2017 pic.twitter.com/AQxz6555fG

— European Athletics (@EuroAthletics) July 21, 2017

λογιστρια νικαια

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο Peugeot στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια σταμάτησε στο πάρκινγκ. Ο οδηγός κατέβηκε να πάει στην τουαλέτα και μέσα στο αυτοκίνητο παρέμεινε η σύζυγός του με το μωρό τους.


λογιστρια νικαια

οι συμμαθητες τελος

troxaio2


που 'σαι θανάση - ζαμπέτας γιώργος

Την ώρα που ο πατέρας μπήκε στην τουαλέτα ήρθε μια ένα αυτοκίνητο μάρκας Porsche με πολύ μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω στο Peugeot, αναφέρει το lamiareport.gr.


troxaio3


troxaio 5


Η μάνα με το μωρό βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ σκοτώθηκαν και τα δυο άτομα που επέβαιναν στην Porsche. Το ένα άτομο, άνδρας, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε, ενώ το άλλο, απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.


troxaio 6


troxaio 7

μπολ σκρουτζ

Ο υπουργός σημείωσε ότι το 1940 «η χώρα σύσσωμη με το λαό της αψήφησε τη λογική των αριθμών και υπερασπίστηκε αξίες του ανθρωπισμού, της Ευρώπης, της Ιστορίας μας» και εξήρε τη θυσία των θυμάτων του πολέμου.


χειροποιητες γιρλαντες

«Ο λαός ξαναστάθηκε όρθιος και έδωσε θύματα για τα οποία πρέπει αιωνίως να είμαστε ευγνώμονες γιατί πολλά από τα στοιχεία της δημοκρατίας μας σήμερα δεν θα ήταν ικανά να υπάρχουν αν δεν υπήρχε η θυσία αυτών των ανθρώπων», είπε.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνων, Ερμίνα Κυπριανίδου, τόνισε ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί οδηγό για το σήμερα και το αύριο και αναφέρθηκε στην αντίσταση και της νεολαίας ενάντια στο φασισμό, λέγοντας «συνεχίζουμε στα βήματα τους για κοινωνικά δικαιώματα και λαϊκή κυριαρχία».

Εκ μέρους της Βουλής, ως αντιπρόεδρος, ο Μάριος Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα παιδιά που παρέλασαν είναι το μέλλον της χώρας και θα πρέπει «να μείνουν στην Ελλάδα και να κάνουν ακόμη καλύτερη τη χώρα μας». Ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, υπογράμμισε τη θέση του κόμματος κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Από μεριάς του, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτήρισε τη σημερινή, «ημέρα εθνικής ενότητας και υπερηφάνιας». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι για να "πάει μπροστά" η χώρα χρειάζεται και «σοβαρότητα, δουλειά και απόσταση από τα μεγάλα λόγια και τα συνθήματα, για να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες, κυρίως της νέας γενιάς».

Τη σημασία της ομοψυχίας και της ενότητας, στις νικηφόρες μάχες των Ελλήνων αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής. «Ενότητα και ομοψυχία, που τα τελευταία δύσκολα χρόνια έλειψε, με ευθύνη κάποιων. Ποτέ δεν είναι αργά, μα χάθηκε πολύτιμος χρόνος», δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, που σημείωσε ότι η 28η Οκτωβρίου μας ενώνει όλους. «Με ομοψυχία, με εθνική αυτοπεποίθηση, χωρίς ηττοπάθεια, παλέψαμε από τη σωστή πλευρά της ιστορίας και κερδίσαμε».

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο γραμματέας, Κωσταντίνος Καράμπελας, τόνισε ότι η σημερινή επέτειος είναι «επέτειος ανάδειξης της ελληνικής ψυχής, που αγωνίζεται υπέρ ανεξαρτησίας και ελευθερίας».

Τέλος, εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς, σημείωσε: «Η μαθητική παρέλαση μάς έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας, ότι η χώρα και στις δύσκολες στιγμές της θα καταφέρει να υπάρχει και να αντέχει».



μπολ σκρουτζ

καταπολεμηση φιδιων

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

τουρκια κανονες εμπλοκης

Από τότε άλλαξαν πολλά. Προστέθηκαν πολλές στοιχηματικές επιλογές, μπήκαν κι άλλα αθλήματα στο κουπόνι. Το Πάμε Στοίχημα εκσυγχρονίστηκε κι έγινε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, κερδίζοντας το ένα στοίχημα μετά το άλλο.


Το νέο κουπόνι σε μορφή μοντέρνου περιοδικού


Το 2015 το Πάμε Στοίχημα έφτασε να προσφέρει περισσότερους από 1.500 αγώνες την εβδομάδα και πάνω από 100 στοιχηματικές επιλογές ανά παιχνίδι. Στις 21 Αυγούστου 2015 κυκλοφορεί στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ το νέο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα, με τη μορφή μοντέρνου περιοδικού. Στο εξώφυλλό του παρουσιάζονται οι πιο δημοφιλείς αγώνες, ενώ σε ειδική ενότητα περιλαμβάνονται αναλυτικά όλα τα μεγάλα παιχνίδια των δημοφιλέστερων διοργανώσεων για τα οποία παρέχονται και επιπλέον στοιχηματικές επιλογές. Με την καινούργια του μορφή το νέο κουπόνι γίνεται πιο εύχρηστο.


τουρκια κανονες εμπλοκης

αχεπα β νευρολογικη

Το 2016 το Πάμε Στοίχημα προσφέρει ενισχυμένες αποδόσεις με τέσσερις προωθητικές ενέργειες, το Mega Booster, τη Super List, το Super Paroli και τα Ματς του Κουπονιού.


επ ουδενί λόγω προτασεις

Τα SSBTs και το Πάμε Στοίχημα Virtuals Sports


Το 2017 εισάγονται στα πρακτορεία οι συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs). Ξεκινάει και το Πάμε Στοίχημα Virtuals Sports, με το οποίο οι παίκτες ζουν τη δράση ενός αγώνα σε 5 λεπτά στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

τελευταια νεα ανορθωσης

Η σχετική Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, που θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, περιλαμβάνει και παραρτήματα με τη λίστα των απαιτούμενων δικαιολογητικών για διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, τα έντυπα των προτεινόμενων παρεμβάσεων και της ολοκλήρωσης των έργων, η υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου και του αναδόχου, κ. α.


Υπενθυμίζεται ότι τα ποσοστά ενίσχυσης κλιμακώνονται μέχρι 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση ενώ υπάρχει δυνατότητα χορήγησης δανείου με επιδοτούμενο (άτοκο) δάνειο διάρκειας 4 - 6 ετών.


τελευταια νεα ανορθωσης

king otto occult

Οι εργασίες που ενισχύονται είναι: αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση - αναβάθμιση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης - ψύξης και σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.


παθος και μαθως

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτηση ωφελούμενου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας κύριας χρήσης.


Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

χειμερινα συνολα 2016

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου.


ηλεκτρικη αντλια αερα


A heavy explosion in The Hague's Van der Heijdenstraat has destroyed multiple houses. Number of casualties, cause of the explosion, etc. unknown. https://t.co/K6xJTdYq5N


— Wim Bartelds (@bartelds) 27 Ιανουαρίου 2019


χειμερινα συνολα 2016

κολυμβητήριο της ραφήνας

Σε ανακοίνωσή της, η πυροσβεστική υπηρεσία της Χάγης αναφέρει ότι επτά άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.



#Update: An video of the scene of the Explosion in "The Hague" The Netherlands! Video Credit: @pjokhan61 pic.twitter.com/f3ciT8l8nl


— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) 27 Ιανουαρίου 2019

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

γλωσσα β δημοτικου ζωη

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι, στην ουσία, το τελευταίο βήμα που έχουν να κάνουν οι υποψήφιοι σε σχέση με την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Οι τελικές επιλογές των σχολών και των τμημάτων, ο αριθμός τους και η ταξινόμησή τους σε σειρά είναι παράγοντες που θα καθορίσουν το εάν ο κάθε ο υποψήφιος θα αξιοποιήσει στο βέλτιστο τα μόρια που έχει αποκτήσει.


わかったわかったから

Αυτό που ακούγεται συχνά, αλλά το επισημαίνουν και οι ειδικοί, είναι ότι θα πρέπει οι επιλογές του κάθε υποψήφιου να προέρχονται λαμβάνοντας υπ' όψιν τα ενδιαφέροντά του, τις ικανότητες και την προσωπικότητά του. «Το πρώτο βήμα είναι να γίνει μία πρώτη επιλογή, βρίσκοντας σχολές που συνδυάζουν τα ενδιαφέροντα του υποψηφίου, τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, τις ικανότητες, τις κλίσεις και τις αξίες του», επεσήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Έρη Γκόγκογλου, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, υποψήφια διδάκτωρ και επιστημονική συνεργάτις του εργαστηρίου επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής «Μιχ. Κασσωτάκης» της φιλοσοφικής σχολής του τμήματος Φ-Π-Ψ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Μέσα από αυτόν τον συνδυασμό, ο κάθε υποψήφιος θα βρει μία πρώτη ομάδα σχολών, από το σύνολο των επιλογών που προσφέρονται. Δεν πρέπει να μείνει, όμως σε αυτό. Το δεύτερο, σημαντικό βήμα, είναι η μελέτη των οδηγών σπουδών των σχολών αυτών, ούτως ώστε, να γνωρίσει τι μαθήματα διδάσκονται και να δει εάν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά. «Για παράδειγμα», ανέφερε η κ. Γκόγκογλου, ένας υποψήφιος μπορεί να θέλει να μπει σε μία σχολή, γιατί από τον τίτλο του φαίνεται ενδιαφέρουσα, αλλά βλέποντας το πρόγραμμα σπουδών να δει ότι έχει πολλά μαθήματα Φυσικής, στην οποία εκείνος δεν είναι καλός, ή δεν του αρέσει σαν μάθημα».


γλωσσα β δημοτικου ζωη

ευχές γιορτής

Ταυτόχρονα, η μελέτη του οδηγού σπουδών μπορεί να βγάλει τους υποψηφίους από αδιέξοδα, σε περιπτώσεις που κάποιες σχολές είναι παρεμφερείς. «Σε συγκεκριμένα πεδία, όπως είναι τα Οικονομικά, τα τμήματα έχουν διαφορές μεταξύ τους, που όμως δε μπορούν να φανούν στον τίτλο», επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βίκτωρας Κούκης, στέλεχος του γραφείου διασύνδεσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Είναι καλό να ενημερώνονται οι υποψήφιοι από τις ιστοσελίδες των τμημάτων, αλλά και από τα ίδια τα τμήματα για τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό του κάθε τμήματος, το υπόβαθρο που ζητά το καθένα, για να δει και ο ίδιος πού θα πάει καλύτερα. Πού θα ολοκληρώσει, δηλαδή, με μεγαλύτερη επιτυχία τις σπουδές του», προσθέτει.


4170799


(Πηγή: EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

βιβλιο νικη

Ο ουρανός ήταν καθαρός, όπως ακριβώς και την 6η Αυγούστου 1945, όταν, στις 08:15 τοπική ώρα, ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό B-29, το Enola Gay, έριχνε την ατομική βόμβα Little Boy, η οποία την ίδια ημέρα και τις εβδομάδες που ακολούθησαν στοίχισε τη ζωή σε 140.000 ανθρώπους.


βιβλιο νικη

ευκολο και γρηγορο κεικ πορτοκαλιου

«Αν η ανθρωπότητα ξεχάσει την ιστορία ή πάψει να την κοιτάει καταπρόσωπο, μπορεί να διαπράξουμε άλλο ένα φρικιαστικό λάθος. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για τη Χιροσίμα», υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης Καζούμι Ματσούι.


«Οι προσπάθειες για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων πρέπει να συνεχιστούν», συνέχισε.


κατωτατο μισθωμα

«Ορισμένες χώρες εμφανίζονται να υιοθετούν ανοικτά εθνικιστικές θέσεις και εκσυγχρονίζουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια, αναζωπυρώνοντας τις εντάσεις που είχαν αμβλυνθεί με το τέλος του ψυχρού πολέμου», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.


Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, πάντως υιοθέτησε πολύ λιγότερο αιχμηρό τόνο στην ομιλία του, αφήνοντας να διαφανούν οι διαφωνίες στην Ιαπωνία όσον αφορά το ζήτημα των πυρηνικών όπλων.


2018 08 06T005928Z 180870416 RC1DAAA74BD0 RTRMADP 3 WW2 ANNIVERSARY HIROSHIMA
Πηγή: Mandatory credit Kyodo/via REUTERS


Πέρυσι, η δεξιά, εθνικιστική κυβέρνηση της Ιαπωνίας επέλεξε να μην υπογράψει μια διεθνή συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, που υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ, ευθυγραμμιζόμενη με τις μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες επικαλούμενες τη βορειοκορεατική απειλή κατήγγειλαν την αφέλεια του κειμένου.


κεντρο αγαπητος εργατες

Για άγαμο φορολογούμενο η έκπτωση φόρου μειώνεται από τα 1.900 ευρώ σήμερα, σε 1.250 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο όριο από 8.636 ευρώ σε 5.685 ευρώ. Για φορολογούμενο με ένα παιδί, η έκπτωση φόρου από 1.950 ευρώ θα υποχωρήσει σε 1.300 ευρώ και το αφορολόγητο όριο από 8.864 ευρώ σε 5.905 ευρώ.


Για οικογένεια με δύο παιδιά, η έκπτωση φόρου θα διαμορφωθεί σε 1.350 ευρώ από 2.000 σήμερα και το αφορολόγητο σε 6.135 ευρώ από 9.090 ευρώ. Για φορολογουμένους με τρία παιδιά και άνω, η έκπτωση φόρου από 2.100 ευρώ θα μειωθεί σε 1.450 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο θα διαμορφωθεί σε 6.595 ευρώ από 9.545 ευρώ.


κεντρο αγαπητος εργατες

Στο ιδανικό σενάριο το μειωμένο αφορολόγητο, θα εφαρμοστεί στα εισοδήματα του 2020. Στο αρνητικό σενάριο κατά το οποίο το πακέτο δημοσιονομικής απόδοσης 3,6 δισ. ευρώ θα εφαρμοστεί συνολικά το 2019, θα έρθει έναν χρόνο νωρίτερα μαζί με το μαχαίρι στις συντάξεις.


εθισμενος στο στοιχημα

ρ θεσ

Βάσει των όσων αναφέρονται στα κείμενα των αναθεωρημένων Μνημονίων ο πρώτος συντελεστής φόρου θα διαμορφώνεται στο 22%. Αυτό μεταφράζεται σε φορολογικές επιβαρύνσεις ακόμα και για φορολογουμένους με μηνιαίο εισόδημα της τάξεως των 500 ευρώ, οι οποίοι μέχρι τώρα καλύπτονταν από το αφορολόγητο.


Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μπορούν να ελπίζουν σε μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από το 2020, αν εφαρμοστούν τα αντίμετρα υπό την προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

βραβεία εμμυ 2017

Εξάλλου, το Σαββάτο (19 Αυγούστου), μεταφέρθηκαν με πλοίο του Λιμενικού Σώματος για καταγραφή στη Χίο, 51 πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτό συνέβη, λόγω του μεγάλου αριθμού των φιλοξενουμένων στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης στη Σάμο, όπου ζουν με υποδομές για 700 άτομα περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.


Τέλος στη Χίο, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι, προκειμένου να εντοπιστούν άτομα που έχουν και σε δεύτερο βαθμό απορριπτική απόφαση για το άσυλο. Σε αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Σούδας στο Κάστρο της Χίου προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου 15 άτομα εκ των οποίων δύο Αλγερινοί και ένας Αιγύπτιος κρατήθηκαν για να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.


βραβεία εμμυ 2017

υπέρηχος β επιπέδου εβδομάδα

υπουργικη αποφαση ορια ηλικιας

εισιτηρια αεκ πανιωνιοσ

Στο κείμενό τους υπό τον τίτλο «Αυτόνομη πορεία του Ποταμιού - Συνέδριο τώρα» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι είχαν εκφράσει την αντίρρησή τους, θεωρώντας το εγχείρημα θνησιγενή προσπάθεια ανακύκλωσης του παλιού πολιτικού συστήματος.


«Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια καθαρά προσωπική του απόφαση έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του Νέου Φορέα. Δεν σταμάτησε σε αυτό, εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά, προδιάγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφηση του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε» επισημαίνουν και σημειώνουν ότι «δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες».


πρωταπριλια δροσινης

Οι υπογράφοντες δηλώνουν ότι συνεχίζουν και μένουν πιστοί στο ταξίδι του Ποταμιού που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014, «για την Ελλάδα της δημιουργίας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών. Ενάντια στο πελατειακό κράτος, τη διαφθορά, τον κομματισμό. Για την επιστροφή του Ποταμιού στις ιδρυτικές αξίες και αρχές του, για την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Για να γίνει το Ποτάμι ο σύγχρονος προοδευτικός φιλελεύθερος μεταρρυθμιστικός πόλος που έχει ανάγκη ο τόπος».


εισιτηρια αεκ πανιωνιοσ

εισαγωγη στα τεσσερα ευαγγελια καραβιδοπουλος

Τα Μέλη του Ποταμιού


Αγγελοπούλου Νικολίτσα Λίλη


Αγγελοπούλου Αικατερίνη


Αγγελοπούλου Μαρίζα


Αγγελοπούλου Μυρτώ


Αθανασιάδου Σοφία


Αθανασόπουλος Θάνος


Αναστασοπούλου Μαρία


Αντωνοπούλου Αργυρή


Αργυρός Ευάγγελος


Βασιλούδης Θεοδόσιος


Γκεντζής Αλέξανδρος


Δημήτρης Σαράντου


Ζήρας Παναγιώτης


Ιωαννίδου Στέλλα


Καβούνη Ροδή


Καλαθενιός Γεώργιος


Κάλφας Νικήτας


Καραγιάννης Μάρκος


Καρακατσάνης Γιώργος


Καραμανιώλας Δημήτρης


Κατσανούλας Κωνσταντίνος


Κατσαρέλης Τριαντάφυλλος Δημήτρης


Καχριμάνης Σπύρος


Κίκιλης Ιωάννης


Κοντόπουλος Ανδρέας


Κόρδας Νίκος


Κοσμάτος Ανδρέας


Κουρκουνάς Δημήτρης


Κουρούβανη Ελένη


Κριπαράκος Κώστας


Λαπόρδα Χριστίνα


Μανθόπουλος Θεόδωρος


Μανουσάκης Στάθης


Μαυρίκιος Γιάννης


Μολδοβανίδης Νίκος


Μουζάς Παύλος


Μπαζάκης Κώστας


Μπακάλης Νάσος


Μπακέας Παναγιώτης


Μπινιάρης Θωμάς


Νάτσης Ευθύμιος


Ντζελβέ Μαρία


Οικονομόπουλος Ανδρέας


Παπαδοπούλου Ελένη


Παπαστράτος Στέλιος


Πατέλης Βασίλης


Ρηγούτσος Αλοΐσιος


Σπετσιέρης Ελευθέριος


Τάνης Κώστας


Τουτουντζόγλου Δημήτριος


Τριανταφυλλίδης Τρύφων


Τσαούσης Γιώργος


Τσίγγου Κίττυ


Τσιριγώτη Κοντάκη Δέσποινα


Φουντάκης Γιώργος


Χάιδου Νατάσσα


Χατζηαθανασίου Παντελής


Χατζηιερεμίας Σιμεών


Χριστόπουλος Θανάσης

ασημι 925 αλυσιδα

Αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή του Πολυανέμου Καστοριάς, κοντά στην Ελληνοαλβανική οριογραμμή, τους δύο αλλοδαπούς, 30 και 44 χρόνων, αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση.


ξανθια πριγκιπισσα facebook

Οι δράστες είχαν προβεί στην κοπή ξυλείας δρυός περίπου δυόμιση κυβικών μέτρων και την είχαν φορτώσει σε 5 άλογα.


ασημι 925 αλυσιδα

3η. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


ρομαντικοι στιχοι για γενεθλια

Ελληνική Αστυνομία


Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.

οικονομικο πανεπιστημιο αθηνων τοξικομανεις

Με ρεκόρ άλωσε την Τρίπολη


23 χρόνια είχε να βάλει 4 γκολ σε ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός (10/1994 με 4-1 επί του Ιωνικού και συνολικό σκορ 2-5 στη Νεάπολη) και το έκανε κόντρα στον απογοητευτικό Αστέρα Τρίπολης.


οικονομικο πανεπιστημιο αθηνων τοξικομανεις

4053624
(Ο Κλωναρίδης ανοίγει το σκορ στην Τρίπολη - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)


τρελο τρελο ποδοσφαιρο

Όλα κρίθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με τα δύο γρήγορα γκολ του Κλωναρίδη και του Μπεργκ, αφού ο Παναθηναϊκός είχε ήδη βρει τρόπο να βρίσκεται μόνος του απέναντι στο Ντοναρούμα.


ντορα μητσοτακη βιογραφικο

4053554
(Σκόραρε και πάλι ο Μπεργκ, έφτασε τον Ιντέγιε στα 13 γκολ - EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Το 45λεπτο έκλεισε με 0-4 και τον Εμποκού να έχει δύο ασσίστ και ένα γκολ, ενώ το 4ο γκολ της απόλυτης κυριαρχίας του τριφυλλιού το έβαλε ο Μολέντο.


4053789
(Καθοριστικός ο Εμποκού για τον Παναθηναϊκό - EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)


Στο β μέρος οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ταχύτητα ολοκληρώνονατς το ματς με 17 τελικές (7 εντός εστίας) και 5 γκολ, αφού βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και ο πολύ καλός μετά από καιρό Μπουμάλ.


4054004
(Καλή εμφάνιση και από τον Μπουμάλ μετά από καιρό - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)


Οι «πράσινοι» έπιασαν στους 38 τον Πανιώνιο (υποδέχεται αύριο τον Ηρακλή) και δείχνουν να ανακάμπτουν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Η βαριά ήττα οδήγησε στο τέλος της συνεργασίας του Αστέρα με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.


Μίλησε η έδρα


Στα άλλα δύο ματς μίλησε η έδρα. Στους Ζωσιμάδες ένα χέρι του Ντιμιτρόφσκι και το εύστοχο πέναλτυ του Κόντε (11 γκολ) έδωσαν το τρίποντο στον ΠΑΣ, που έφτασε στο -2 από την 5άδα περνώντας την ΑΕΚ (31 ο ΠΑΣ, 30 η ΑΕΚ).


4053187
(Το εύστοχο πέναλτυ του Κόντε για τον ΠΑΣ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)


Η Κέρκυρα έκανε κάποιες φάσεις στο β μέρος αλλά δεν μπόρεσε να φύγει έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας, έχοντας πάντως ακόμη μαξιλαράκι ασφαλείας στην μάχη της ουράς.


4053188
("Βλέπει" και πάλι Ευρώπη ο ΠΑΣ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)


Η Ξάνθη με 33 νιώθει την πίεση πλέον για την 5η θέση αφού έχασε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο σε ένα επεισοδιακό ματς.


4052924
(Σπουδαίο τρίποντο του Ατρόμητου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)


Το γκολ του Πλατέλλα για τους γηπεδούχους ισοφαρίστηκε με ένα πολύ αυστηρό πέναλτυ που κέρδισε η Ξάνθη και ευστόχησε ο Γιουνές.


4052954
(Η σύγκρουση Γιουνές-Γκορμπούνοφ που οδήγησε στο πέναλτυ της Ξάνθης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)


Το ματς έγινε σκληρό και γεμάτο ένταση με τον Τόνσο να δίνει το τρίποντο στον Ατρόμητο, ενώ στο φινάλε ο Ρατζβάν Λουτσέσκου «επιτέθηκε» φραστικά στον διαιτητή Παπαπέτρου, θεωρώντας ότι αδίκησε την Ξάνθη.


4053193
(Ο Λουτσέκσου (πίσω από το Μανιάτη) έχει φτάσει στον διαιτητή Παπαπέτρου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)


Η 21η αγωνιστική


Σάββατο 18/2


Ατρόμητος-Ξάνθη 2-1 (42 Πλατέλλας, 84 Τόνσο / 57 πεν. Γιουνές)
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0 (18 πεν. Κόντε)
Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός 0-5 (7 Κλωναρίδης, 9 Μπεργκ, 30 Μολέδο, 39 Εμποκού, 83 Μπουμάλ)


Κυριακή 19/2


Πανιώνιος-Ηρακλής (15.00)
ΠΑΟΚ-Βέροια (17.15)
Παναιτωλικός-Πλατανιάς (17.15)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19.30)


Δευτέρα 20/2


ΑΕΛ-Λεβαδειακός (19.30)


Η 22η αγωνιστική


Σάββατο 25/2


Πλατανιάς-Αστέρας Τρ. (15.00)
Κέρκυρα-Παναιτωλικός (17.15)
Ξάνθη-Παναθηναϊκός (19.30)


Κυριακή 26/2


ΑΕΚ-ΑΕΛ (15.00)
Ηρακλής-ΠΑΟΚ (17.15)
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα (17.15)
Ολυμπιακός-Πανιώνιος (19.30)


Δευτέρα 27/2


Βέροια-Ατρόμητος (19.30)

δεν θα ξαναπαω σχολειο

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά την άποψή του έχει επιτευχθεί η πρόοδος που ήταν απαραίτητη στις συνομιλίες για το Brexit, τονίζοντας ότι η συμφωνία με την Βρετανία, αποτελεί έναν συμβιβασμό.


δεν θα ξαναπαω σχολειο

αστερι αυγερινος

Ο ίδιος, τόνισε ότι ήταν μία δύσκολη διαπραγμάτευση τόσο για την ΕΕ, όσο και για την Βρετανία, ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος για το τελικό διαζύγιο.


αποτελέσματα ψηφοφορίας διευθυντών εκπαίδευσης

Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι συνομιλίες θα εισέλθουν στην δεύτερη φάση, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ θα την ενεργοποιήσουν.


Ο πρόεδρος της Κομισιόν έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την έκτακτη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, τον υπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, και τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων για το «διαζύγιο» της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Αισιόδοξο ήταν το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα μέσω Twitter ένας συνεργάτης του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Μάρτιν Σελμάιρ, που ανέβασε μια φωτογραφία που εικονίζει λευκό καπνό.



pic.twitter.com/GsNCrVhQXZ

— Martin Selmayr (@MartinSelmayr) 8 Δεκεμβρίου 2017

διαθεση κερδων δλπ

Κατά μέσο όρο, το χρέος παγκοσμίως υπερβαίνει σήμερα τα 86.000 δολάρια (75.695 ευρώ) ανά άτομο, ήτοι είναι 2,5 φορές μεγαλύτερο από το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα.


διαθεση κερδων δλπ

Οι πιο χρεωμένες χώρες στο κόσμο είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου χρέους, υπερβαίνοντας το μερίδιό τους στην παγκόσμια παραγωγή.


οστεοαρθρίτιδα γόνατο

Το μέγεθος που ανακοίνωσε σήμερα το ΔΝΤ είναι κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερο από ότι είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2018, διότι περιλαμβάνει τα χρέη αρκετών χωρών που δεν είχαν αναφέρει τα επικαιροποιημένα δεδομένα τους.


δυαρια στην πατρα

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

τι μαγειρευουν την πρωτοχρονια

«Μετά την επίθεση σήμερα το πρωί εναντίον λεωφορείου που μετέφερε παιδιά σε μια αγορά της Ντάχιαν στο βόρειο τμήμα της Σαάντα, ένα νοσοκομείο που υποστηρίζεται από τη ΔΕΕΣ δέχθηκε δεκάδες τραυματίες αλλά και νεκρούς που μεταφέρθηκαν εκεί», ανακοίνωσε η οργάνωση μέσω Twitter, χωρίς να διευκρινίσει τον χαρακτήρα της επίθεσης.


Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, πρόσθεσε η ΔΕΕΣ.


αδεια ασκησεως επαγγελματος νοσηλευτη ιεκ

γουρνας αραχωβα

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Massirah των ανταρτών Χούτι, που ελέγχουν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, μετέδωσε ότι 39 είναι οι νεκροί και 51 οι τραυματίες «παιδιά στην πλειονότητά τους».


τι μαγειρευουν την πρωτοχρονια

Σύμφωνα με το Al-Massirah, επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή του υπό σαουδαραβική διοίκηση συνασπισμού ο οποίος επιχειρεί στην Υεμένη υποστηρίζοντας τις δυνάμεις της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης.


Επί του παρόντος δεν υπάρχει αντίδραση του εκπροσώπου του συνασπισμού στην κατηγορία αυτή.


Την περασμένη Πέμπτη, τουλάχιστον 55 πολίτες σκοτώθηκαν και 170 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις στη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, σύμφωνα με την ΔΕΕΣ.


Η στρατηγικής σημασίας πόλη Χοντέιντα ελέγχεται από τους Χούτι, οι οποίοι επίσης απέδωσαν στον συνασπισμό την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές. Ο συνασπισμός κατηγόρησε από την πλευρά του τους αντάρτες ότι εκείνοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις.


Ο πόλεμος στην Υεμένη μετρά ήδη 10.000 νεκρούς μετά την επέμβαση του συνασπισμού τον Μάρτιο του 2015 και έχει προκαλέσει τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση» παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

επιπλο αισθηση

«Οι ειδικές δυνάμεις των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας είναι σε επιχείρηση. Κανένας απολογισμός δεν είναι διαθέσιμος προς το παρόν», αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Υπηρεσίας πληροφοριών της κυβέρνησης της Μπουρκίνα Φάσο.


ηχεια οροφης μεταχειρισμενα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται τον υπουργό Άμυνας της Μπουρκίνα Φάσο, Ζαν-Κλοντ Μπουντά, τρεις ένοπλοι σκοτώθηκαν στο αρχηγείο του στρατού στην Ουαγκατούγκου.


Πριν από λίγο από το περιβάλλον του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν έγινε γνωστό πως «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» στη γαλλική πρεσβεία και στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Ουαγκατατούγκου που αποτέλεσαν σήμερα το πρωί στόχο επίθεσης.


επιπλο αισθηση

τροφικη πυραμιδα ζωγραφια

σκιζει η πλωρη τα νερα

Την επόμενη εβδομάδα η Γέλεν αναμένεται, σύμφωνα με αναλυτές και οικονομολόγους, να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού σε δολάρια. Αναμένεται όμως να δώσει κάποιο σήμα για το εάν θα προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους σε μια ακόμη αύξηση επιτοκίων, όπως έχει αφήσει στο παρελθόν να εννοηθεί, ή εάν θα καθυστερήσει κι άλλο την απόφαση αυτή μέχρι να αναλύσει νέα στοιχεία από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.


σκιζει η πλωρη τα νερα

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κυμαίνεται κοντά στο 1,7% σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουλίου, ενώ ο στόχος της Fed είναι να φτάσουν οι αυξήσεις των τιμών πιο κοντά στα επίπεδα του 2%. Αυτό το διάστημα επίσης η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά τις ζημιές από τον τυφώνα Ιρμα για να διαπιστώσει σε ποιον βαθμό οι φυσικές καταστροφές έχουν πλήξει την οικο - νομική δραστηριότητα.


Η Fed δεν είναι η μόνη κεντρική τράπεζα που αντιμετωπίζει διλήμματα στη χάραξη της νομισματικής της πολιτικής. Αυτό το διάστημα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλείται να ζυγίσει το ισχυρό ευρώ και τη συνεχή ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη για να λάβει αποφάσεις για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει και σε δεύτερη φάση για τα επιτόκια που βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.


βαψιμο ποδηλατου με πιστολι

βασίλη κούκουρα

λορεν ολιβερ παραληρημα

Σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντόπισαν το απόγευμα του Σαββάτου, πνιγμένη μια ηλικιωμένη γυναίκα, στα πίσω καθίσματα ΙΧ αυτοκινήτου, στην κοίτη ρέματος στο Οβριόκαστρο Κερατέας, ενώ αγνοούνται ο σύζυγός της και ένας γείτονας, που είναι και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.


λορεν ολιβερ παραληρημα

καστρο ελσα και αννα

φωτα πορειας ελλη παππα

Το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε φύγει την Παρασκευή από το σπίτι του στην Κερατέα, μαζί με τον γείτονα τους, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τους μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην αγορά για ψώνια. Από την ώρα εκείνη όμως χάθηκαν τα ίχνη τους και το πρωί του Σαββάτου, ο γιος των ηλικιωμένων πήγε στην Αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνιση.


Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από την Πυροσβεστική και τελικά το απόγευμα της ίδιας ημέρας βρέθηκε το αυτοκίνητο με τη νεκρή γυναίκα, περίπου 400 μέτρα από ένα γεφυράκι, κοντά στο Βρωμοπούσι Κερατέας.



#Εντοπίστηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις σορός γυναίκας σε ΕΙΧ όχημα, εντός ρεματιάς στην περιοχή Οβριόκαστρο Κερατέας.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) January 5, 2019

συσχετίσεις spss

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.


αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι - papercut remix

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.


αγια μαρινα φερυ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


συσχετίσεις spss

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:


Αττική


Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι πιθανώς ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη


Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Ζάκυνθος


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακά στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

γυναικα με αρη στον σκορπιο

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου τους (ΣΕΤΕΟ), οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την άμεση έναρξη υλοποίησης του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, με φορέα υλοποίησης την ομώνυμη εταιρεία. Ζητούν επίσης τη διατήρηση του κόστους των διοδίων της Οδού στα τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο, δηλώνοντας "κάθετα αντίθετοι" στον σχεδιαζόμενο υπερδιπλασιασμό τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


γυναικα με αρη στον σκορπιο


«Παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου σχεδόν του ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας μήκους 1.000 χλμ, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων.


γωνιαστρεσ ξυλου μεταχειρισμενεσ

φωτιστικα ανεμιστηρας


Οι υπό παραχώρηση οδικές υποδομές της Εγνατίας Οδού έχουν χρηματοδοτηθεί πλήρως, είναι ήδη κατασκευασμένες και δεν υφίσταται ουδεμία τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της παραχώρησής τους με οικονομικούς ή/και τεχνικούς όρους» καταλήγει η ανακοίνωση.

εικονες απο ουασιγκτον

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, από σήμερα Τετάρτη (27/12), από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


εικονες απο ουασιγκτον

βεακειο 2015 εισιτήρια

bitcoin open source exchange

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:



  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π. χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π. χ. κάτω από μπαλκόνια).

  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:


Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:



  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


Αν μετακινούνται πεζή :



  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)


Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ. ΑΣ. www.astynomia.gr.


Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ονειροκριτης ερμηνειες ονειρων

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:


σαραντα αλβανια

Αττική


Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρες αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια οπού υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


salina travel center

Θεσσαλονίκη


Καιρός: αρχικά αίθριος βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


ονειροκριτης ερμηνειες ονειρων

Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

κλιση παυομαι στα αρχαια

«Εχθροί» των σωστικών συνεργείων είναι οι βροχοπτώσεις αλλά και η πτώση των επιπέδων του οξυγόνου μέσα στη σπηλιά. «Σήμερα έβρεξε αλλά τα επίπεδα του νερού είναι ακόμη σε ικανοποιητικά επίπεδα» είπε ο κυβερνήτης της περιοχής, και συνέχισε: «Οι επόμενες τρεις ή τέσσερις ημέρες είναι ο ιδανικές για να πραγματοποιηθεί μια επιχείρηση διάσωσης… Αν περιμένουμε πολύ είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόση βροχή θα πέσει».


γυμνια σε ονειρο

Εξήγησε, μάλιστα, ότι οι βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας προκάλεσαν ένα «φαινόμενο τσουνάμι» μέσα στο σπήλαιο, κάτι το οποίο φαίνεται να προβληματίζει τους ειδικούς.


δου κορινθου τηλ

«Εάν το οξυγόνο πέσει σε επίπεδα κάτω του 12%, τότε θα επηρεαστεί ο εγκέφαλος των εγκλωβισμένων» τόνισε ο Osatanakorn, και συνέχισε: «Μπορεί να υποστούν κάποιο σοκ».


κλιση παυομαι στα αρχαια

Η φύση «εχθρός» της διάσωσης


Για τους βουδιστές μοναχούς που κάνουν ολονυχτία έξω από τη σπηλιά όπου βρίσκονται εγκλωβισμένα 12 αγόρια και ο προπονητής τους, το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη βρέξει έντονα είναι απόδειξη ότι οι προσευχές τους εισακούστηκαν…


Τα μέλη αυτής της μικρής κοινωνίας του Μάε Σάι, στη βόρεια Ταϊλάνδη, ξέρουν ότι οι βροχοπτώσεις της εποχής θα περιπλέξουν οποιαδήποτε προσπάθεια διάσωσης των παιδιών από το σπήλαιο.


Κάτι το οποίο γνωρίζουν και οι Αρχές της Ταϊλάνδης, που πλέον βλέπουν τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα.


Η περίοδος των μουσώνων στην Ταϊλάνδη διαρκεί από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Τους τέσσερις αυτούς μήνες, η στάθμη του νερού στην περιοχή Μάε Σάι - που βρίσκεται στα ορεινά σύνορα με την Μιανμάρ - μπορεί να ανέβει επικίνδυνα, πλημμυρίζοντας χωράφια και αποκόπτοντας ολόκληρα χωριά από τον πολιτισμό.


Το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, όπου έχει εγκλωβιστεί η ποδοσφαιρική ομάδα, λειτουργεί ως φυσικό αποχευτευτικό σύστημα της περιοχής. Τα αγόρια και ο 25χρονος προπονητής τους έχουν βρει καταφύγιο σε μια φυσική κοιλότητα, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχία για τα επίπεδα οξυγόνου στο χώρο.


Για να προσεγγίσουν το σημείο, οι δύτες πρέπει να κολυμπήσουν μέσα σε στενά περάσματα με σχεδόν μηδενική ορατότητα. Το νερό είναι θολό και παγωμένο και οι πεπειραμένοι δύτες πρέπει να προσέξουν πολύ ώστε να μην σκίσουν τη στολή τους στα βράχια…


ποιηματα αγαπης ελληνικα μικρα

«Έχουμε περίπου 10.000 που δικαιούνται relocation και 6-7.000 που δικαιούνται επανένωση οικογενειών» είπε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε: «Έχουμε στείλει για καλύτερη ζωή 25.000 ανθρώπους μετά το κλείσιμο της Ειδομένης» τόνισε ο υπουργός.


στιχοι για μητερα

εν αιθρια νεα φιλαδελφεια τιμοκαταλογος

MESOGEIOS


ποιηματα αγαπης ελληνικα μικρα

Kenny Karpov/SOS Mediteranee/Handout via Reuters


Οχτώ στους δέκα που μπαίνουν στην Ελλάδα είναι πλέον οικονομικοί μετανάστες


Όσον αφορά την ιδιότητα όσων πλέον μπαίνουν στην Ελλάδα ο κ. Μουζάλας είπε ότι πλέον «το 70%-80% είναι οικονομικοί μετανάστες και όχι πρόσφυγες». «Όποιος έρχεται κάνει αίτηση ασύλου και από εκείνη τη στιγμή η υπηρεσία πρέπει να κρίνει αν είσαι οικονομικός μετανάστης ή πρόσφυγας» εξήγησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προσθέτοντας ότι αν και μπορεί να κάνει και έξι μήνες για να υπάρξει μια τελική απόφαση «λειτουργούμε πλέον πιο γρήγορα».


download 1


REUTERS/Leonhard Foeger


Εξήγγειλε, τέλος, ότι «το πλάνο είναι το 2018 να αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων ασύλου κατά 30%».

ειτε βραδιαζει ειτε φεγγει

«Ο αρχαιολογικός χώρος Βλοχού είναι γνωστός από το 19ο αιώνα. Η θέση έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος με Υπουργική Απόφαση ήδη από το 1964 (ΥΑ 1154/4.3.1964/ΦΕΚ91/Β’/19.3.1964), ενώ έχει καταρτισθεί πρόταση επικαιροποίησης της κήρυξης και οριοθέτησής του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και προσθέτει:


ειτε βραδιαζει ειτε φεγγει

αλμυρό κέικ βεφας

«Σημαντικές εργασίες πραγματοποιήθηκαν κατά την φετινή περίοδο στον αρχαιολογικό χώρο του Βλοχού, που εκτείνεται στην κορυφή και τις άμεσες παρυφές του λόφου «Στρογγυλοβούνι», στη δυτική θεσσαλική πεδιάδα και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Παλαμά, στην ΠΕ Καρδίτσας.


Πρόκειται για μία ακρόπολη με ισχυρά τείχη εξαιρετικής διατήρησης που αναπτύσσονται τόσο στην κορυφογραμμή του λόφου όσο και στις κλιτύες του. Τα τείχη στον πεδινό χώρο δεν είναι ορατά επιφανειακά, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε κατά τη γεωφυσική διασκόπηση, διατηρούνται αμέσως κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.


θετικο στρεπ τεστ

Στην κορυφή εντοπίζονται επίσης κατάλοιπα αρχιτεκτονικών κατασκευών, που αφορούν σε ένα κτιστό περίβολο ασαφούς προς το παρόν χρήσης, καθώς και σε θεμελιώσεις κτηρίων. Ο πολεοδομικός ιστός της αρχαίας πόλης εκτείνεται κατά κύριο λόγο στην πεδινή περιοχή, στη θέση «Πάτωμα», καθώς στο χώρο διατηρούνται ορατά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα».


a1


(Πηγή: SIA/EFAK/YPPOA)


Όπως αναφέρει το υπουργείο «η πρώτη αναφορά στο χώρο έγινε από τον W. Leake (Travelers in Northern Greece, vol. IV, 1835). Ακολούθησε ο J. L. Ussing (Rejsebilleder fra Syden, 1847), οι παρατηρήσεις του οποίου αποτελούσαν τη βασική πηγή πληροφοριών για τουλάχιστον 150 χρόνια. Στη συνέχεια ο Léon Heuzey (Excursion dans la Thessalie turque en 1858, 1927) επισκέφτηκε το χώρο το 1850, ενώ ο Friedrich Stählin (Das hellenische Thessalien (1924) προχώρησε σε ταύτιση της θέσης με την αρχαία πόλη Πειρασία. Το 1960 έγιναν οι πρώτες ανασκαφές τάφων στο νεκροταφείο. Επιπλέον, σωστικές ανασκαφές στο Βλοχό διεξήχθησαν πρόσφατα από τις αρμόδιες Εφορείες (πρώην ΙΓ’ ΕΠΚΑ (Βόλος) και πρώην ΛΔ’ ΕΠΚΑ (Καρδίτσα)».


φορολογικοσ νομοσ 4172

Οι ενέσεις περιέχουν συνθόλη, ουσία η οποία δεν είναι παράνομη και διατίθεται σε διάφορες μορφές. Αποτελείται από 85% λάδι, 7,5% λιδοκαΐνη (ουσία που περιέχεται στα παυσίπονα) και 7,5% αλκοόλ. Η συνθόλη εγχέεται στους μύες με σκοπό να αλλάξει το σχήμα τους και αρκετοί μποντιμπίλντερς τη χρησιμοποιούν πριν τους διαγωνισμούς επίδειξης.


το μεγαλο σαββατο ειναι αργια

πλαισιο καρεκλες γραφειο

Οι μύες του Κιρίλ είναι 64 εκατοστά, αλλά δεν αυξάνουν τη δύναμή του και η συνθόλη θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία του ανθρώπου.



φορολογικοσ νομοσ 4172



σπιτια για φοιτητες κομοτηνη

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στο νησί ήταν η περιφέρεια, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποίο συζήτησαν τα αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης με έμφαση τον Βόρειο Οδικό 'Αξονα και το αεροδρόμιο Καστελλίου.


φωτοπουλος εμποριο ξυλειας

Ο κ. Αρναουτάκης έθεσε στον Αντιπρόεδρο τις προτεραιότητες της Περιφέρειας για τα μεγάλα έργα της Κρήτης, ζητώντας τη στήριξη της κυβέρνησης. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Κρήτη, όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές και που να μπορούν μέσω αυτού να ωφεληθούν οι μικροί δήμοι και γενικά να υπάρξει στήριξη σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία του τόπου.


Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα που ενδυναμώνουν τους πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, και που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εξ άλλου επεσήμανε τη στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και τα Ερευνητικά-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού με στόχο την ανάπτυξη της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» και τη διασύνδεση της με την παραγωγική διαδικασία, οικονομία του νησιού.


σπιτια για φοιτητες κομοτηνη

βρυξελλες αμβερσα αποσταση

Επίσης, ανέφερε ότι συζητήθηκε και η δυνατότητα της Κρήτης να αποτελέσει τον ενεργειακό κόμβο, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της Μεσογείου της Ευρώπης.


Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι βουλευτές Ν. Ηγουμενίδης, Σ. Βαρδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ε. Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Ν. Ταβερναράκης και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

χριστιανα παπαγεωργιου santa marina

Σύμφωνα με το πρακτορείο, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά στην είσοδο ενός υποκαταστήματος της Kabul Bank.


καυτα κουτσομπολια

Την στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν μπροστά από την τράπεζα πολλοί υπάλληλοι ασφαλείας, οι οποίοι περίμεναν για να εισπράξουν τον μισθό τους ενόψει της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής των μουσουλμάνων, της Έΐντ Αλ-Άντχα, στο τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Γουαχίντ Μαγρόχ.


χριστιανα παπαγεωργιου santa marina

Ο δρόμος όπου βρίσκεται η τράπεζα είναι εμπορικός και οδηγεί στην πλατεία Μασούντ, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.


λα στραντα χαλανδρι




Eyewitnesses say #explosion was close 2 #bank @ #MassoudCircle in #Kabul city. Unconfirmed reports say suicide bomber detonated explosives pic.twitter.com/LZsWUvkwKo

— sudhakar (@naidusudhakar) 29 Αυγούστου 2017

μαρια ηλιακη στο πρωινο μου

Στη διαδήλωση που διοργανώθηκε από το συνδικάτο USB και το αριστερό κίνημα Potere al Popolo (Εξουσία στον Λαό), στην οποία μετείχαν και πολλοί μετανάστες, οι μετέχοντες φώναζαν συνθήματα, όπως "Στοπ στον Ρατσισμό" και "Όχι Σαλβίνι".


διακήρυξης του μπαλφούρ

2018 12 10T160334Z 1028669595 UP1EECA18LX0D RTRMADP 3 ITALY BUDGET SALVINI


golden sun hotel φοινικουντα booking

Ο Σαλβίνι ηγείται μιας σκληρής πολιτικής για τη μετανάστευση - REUTERS/Tony Gentile


μαρια ηλιακη στο πρωινο μου

Ορισμένοι διαδηλωτές φορούσαν "κίτρινα γιλέκα" πάνω στα οποία αναγραφόταν "Get up, Stand up, For Your Rights", σε μια αναφορά στο διάσημο τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ το οποίο ακουγόταν κατά τη διάρκεια της πορείας στην ιταλική πρωτεύουσα.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα, έχει ηγηθεί μιας πιο σκληρής πολιτικής για τη μετανάστευση.



Several thousand people marched in Rome in protest at Italy's tough new anti-migrant law which makes it easier to expel new arrivals https://t.co/h7kKIRIzLX

— AFP news agency (@AFP) 15 Δεκεμβρίου 2018

κανελλοπουλοσ φυτα εταιρεια περιορισμενησ ευθυνησ

Οι πρώτες περιπτώσεις σημειώθηκαν το καλοκαίρι που πέρασε με ιερείς να ανακοινώνουν πως στο εξής τα παιδιά θα λαμβάνουν μόνο ένα όνομα στη βάφτισή τους.


Η απόφαση, όπως αναφέρει το thebest.gr, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Προ αυτής είχε προηγηθεί ακόμη μία απόφαση από την αρμόδια Μητρόπολη, με την οποία απαγορεύονταν τα μυστήρια στο προαύλιο των εκκλησιών.


κανελλοπουλοσ φυτα εταιρεια περιορισμενησ ευθυνησ

ξενοδοχειο ριτζ ιερουσαλημ

Υπάρχει και συνέχεια όμως. Οι περισσότεροι ιερείς τονίζουν πως έχουν εντολή να μην επιτρέπουν ανήλικους ή σε παντρεμένους με πολιτικό γάμο να βαφτίζουν.


παραδοσιακες συνταγες πασχα

Οι γονείς πλέον είναι αναγκασμένοι να ψάχνουν εκκλησίες εκτός Πατρών για να κάνουν το μυστήριο, με τους όρους που οι ίδιοι επιθυμούν.


Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις γονέων που προ της βάφτισης προχωρούν σε ονοματοδοσία του παιδιού τους στο ληξιαρχείο ώστε στα επίσημα έγγραφα να αναγράφονται και τα δύο ονόματα.

παπουτσια μπασκετ γυναικεια

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή είπε ότι το σημαντικό είναι ο (ομαλός) τρόπος λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Σημασία, πρόσθεσε, έχει η διάκριση των εξουσιών. «Εμείς περάσαμε στο προεδρικό σύστημα και βλέπουμε τα οφέλη του», δήλωσε.


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι στην «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου πραγματοποιήθηκαν εκλογές με δημοκρατικό τρόπο. Ωστόσο, είπε, το «εκλογικό» σύστημα της «ΤΔΒΚ» είναι διαφορετικό και περίπλοκο, ενώ δυσχεραίνει την συνεργασία των κομμάτων.


παπουτσια μπασκετ γυναικεια

Ως γνωστόν με βάση το αποτέλεσμα των «εκλογών» δεν προκύπτει μια αυτοδύναμη «κυβέρνηση». Η νέα «κυβέρνηση» θα μπορούσε να είναι δικομματική, τρικομματική ή πολυκομματική. Σε περίπτωση, που υπάρξει αδιέξοδο θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές «εκλογές», τονίζει ακόμα ο Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, επείγει ο σχηματισμός της νέας «συγκυβέρνησης», το γρηγορότερο δυνατόν.


χαρτης αθηνας μπραχαμι

τι σημαινει εκτιμω

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, στον απόηχο των δηλώσεων του στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή ο Τσαβούσογλου, με ευκαιρία μιας σύσκεψης του τουρκικού κοινοβουλίου, ζήτησε από τα τουρκοκυπριακά κόμματα να ξεπεράσουν τους ενδοιασμούς τους σε ό, τι αφορά τη συμμετοχή στη νέα «συγκυβέρνηση».


Ο Τούρκος υπουργός θεωρεί σημαντική υπόθεση τον γρήγορο σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης» για την έναρξη της διαβούλευσης για τα νέα βήματα της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό. Εκτός από τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σε αυτές τις διαβουλεύσεις σημαντικό ρόλο, σημείωσε, διαδραματίζει και η «κυβέρνηση».


Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η χώρα του δεν φέρει καμία ένταση σε ό, τι αφορά τις παραμέτρους του ΟΗΕ:



Οι σκέψεις των Ελληνοκυπρίων για τους Τούρκους είναι γνωστές. Για ποιο λόγο εμείς να μοιραστούμε το κράτος μας με τους Τούρκους; Θα υπάρξει εκ περιτροπής προεδρία. Για ποιο λόγο να έχουμε Τούρκο Πρόεδρο, ακόμη και σε περίπτωση της εκ περιτροπής προεδρίας; Έχουμε ισχυρή οικονομία. Για ποιο λόγο να την μοιραστούμε με τους Τούρκους; Γιατί να παρέχουμε τέτοιου είδους δυνατότητες στους Τούρκους; Αυτή είναι η νοοτροπία (της ελληνοκυπριακής πλευράς.



Ποιες εξελίξεις θα έρθουν στο προσκήνιο του Κυπριακού κατά την επόμενη περίοδο; Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα ο κ. Τσαβούσογλου τονίζει ότι μετά το τέλος «εκλογών» ξεκινούν διαβουλεύσεις στην τουρκική πλευρά για έναν νέο οδικό χάρτη.

μουσειο θεοφιλου τεριαντ

Μάλιστα η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της με την οποία εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν αναστολή της υπηρεσίας UberX, επικαλείται την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι θα επανεξετάσει τη θέση της υπό το φως των νέων δεδομένων.


«Όποιοι θέλουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο κ. Σπίρτζης, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


μουσειο θεοφιλου τεριαντ

ραδιο αρβυλα θεοδωρακης

strand μεταφραση google

Κληθείς δε να σχολιάσει εκείνους που του καταλογίζουν ότι έκανε τα πάντα για να διώξει την Uber, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως αυτοί «δεν ξέρουν τι τους γίνεται».


καρδιά φωτιά

Ο κομήτης, με την επίσημη ονομασία C/2017 S3, είχε ανακαλυφθεί από το τηλεσκόπιο PanSTARRS στη Χαβάη το Δεκέμβριο του 2017. Πιθανότατα είναι η πρώτη φορά που έχει «τρυπώσει» στην εσωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος.


καρδιά φωτιά

Οι έως τώρα παρατηρήσεις του έδειξαν δύο φωτεινές απροσδιόριστης αιτίας εκρήξεις πάνω στον κομήτη (μία στις 30 Ιουνίου και η δεύτερη μετά από δύο εβδομάδες), οι οποίες τον έκαναν ξαφνικά πολύ πιο φωτεινό. Η δεύτερη έκρηξη δημιούργησε ένα τεράστιο νέφος αερίων γύρω από τον κομήτη, το οποίο έχει μέγεθος σχεδόν διπλάσιο του Δία, φθάνοντας σε έκταση έως 260.000 χιλιομέτρων.


θερμες πηγες ισλανδια

Η πράσινη απόχρωση του κομήτη αποδίδεται στα μόρια κυανίου και άνθρακα, τα οποία ιοντίζονται, όταν θερμαίνονται από τον Ήλιο, με αποτέλεσμα τα ηλεκτρόνια και τα πρωτόνιά τους να διαχωρίζονται.


ενοικιαστης χωρις συμβολαιο δεν πληρωνει

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), o κομήτης θα κάνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο στα μέσα Αυγούστου και μετά θα αρχίσει να απομακρύνεται ξανά προς τις παγωμένες εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

φαρμακειο πλατεια αναληψεωσ βριλησσια

«Είναι η πρώτη φορά στα οκτώ χρόνια που ξέρουμε με βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίζεται από το ελληνικό κοινοβούλιο» είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.


φαρμακειο πλατεια αναληψεωσ βριλησσια

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνησή του προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις που δεν είχε κάνει ποτέ κανείς - μεταρρυθμίσεις που, όπως τόνισε αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς. «Η Ελλάδα έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα στη διεθνή κοινή γνώμη από αυτή που μας αφήσατε εσείς πριν περίπου τρία χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία, με ανεργία κοντά στο 27%, με μηδενική αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους αλλά και στις διεθνείς αγορές, με τα επιτόκια δανεισμού για τα δεκαετή ομόλογα να αγγίζουν το 8%».




αοριστη αγωγη συνεπειες
aegean ο στολος

ναι η οχι τσαουσοπουλος

Στην ανακοίνωσή του, το ελληνικό ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει πως «η Ελλαδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής και θα συνεχίσει να συμβάλει σταθερά και υπεύθυνα, στην αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο, η οποία μπορεί να επιτευχθεί, μόνο μέσω, του τερματισμού της κατοχής, της κατάργησης του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων και της επανένωσης της Κύπρου, στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».


ναι η οχι τσαουσοπουλος

δημοσ θεσσαλονικησ βλαβεσ

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:


ronaldo χοντρος

«Συμπληρώνονται φέτος 35 χρόνια από την παράνομη και μονομερή ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» του ψευδοκράτους, η οποία έχει διεθνώς καταδικασθεί με τις Αποφάσεις 541 (1983) και 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η θλιβερή αυτή, για τη διεθνή κοινότητα, επέτειος, υπενθυμίζει σε όλους την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συνεπεία της παράνομης τουρκικής στρατιωτικής εισβολής, της κατοχής μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εποικισμού του.


Η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί με τις ως άνω Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαιτούν την ανάκληση της παράνομης και άκυρης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Περαιτέρω, την καλούμε να εργαστεί για την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και συνολικής λύσης του Κυπριακού Ζητήματος που θα διασφαλίσει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που απορρέουν από τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η Ελλάδα, τασσόμενη στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής και θα συνεχίσει να συμβάλει σταθερά και υπεύθυνα, στην αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο, η οποία μπορεί να επιτευχθεί, μόνο μέσω, του τερματισμού της κατοχής, της κατάργησης του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων και της επανένωσης της Κύπρου, στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ην. Εθνών».



Ανακοίνωση YΠΕΞ για την 35η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο https://t.co/h50oT2FACt pic.twitter.com/PvzrAPmzGM

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) 15 Νοεμβρίου 2018

πρωινος σεισμος

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο επιχειρούν μέχρι και αυτή την ώρα 78 πυροσβέστες με 37 οχήματα.


ναυπλιο εκκλησια καποδιστρια

Τις επόμενες δύο ημέρες, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε, θα διενεργηθούν σε ακτίνα 15χλμ από το εργοστάσιο δειγματοληψίες, ενώ αναμένεται να εφαρμοστούν και προληπτικά, περιοριστικά μέτρα προστασίας των κατοίκων.


πρωινος σεισμος

δεντρο χαρακτηριστικο της ελληνικης χλωριδας στα παραλια

Φωτιά Ξάνθη: Ποιο είναι το εργοστάσιο μπαταριών που έχει παραδοθεί στις φλόγες


Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στα σχολεία στις περιοχές Όλβιο, Εξοχή και Τοξότη.


Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ζώα που κρατούνται σε κλειστούς χώρους.

πυροσβεστικη φωλια τιμη θεσσαλονικη

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα για τον Πολ Μάναφορτ», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο Τσάρλστον, στη Δυτική Βιρτζίνια, για μια προεκλογική συγκέντρωση των ρεπουμπλικάνων.


σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ή μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα

Ο «Μάναφορτ», πρόσθεσε, είναι «καλός άνθρωπος» και η καταδίκη του εντάσσεται στο πλαίσιο του «κυνηγιού μαγισσών», επαναλαμβάνοντας την έκφραση που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στις έρευνες για την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία το 2016.


πυροσβεστικη φωλια τιμη θεσσαλονικη

Ωστόσο η καταδίκη του Μάναφορτ «δεν συνδέεται με εμένα. Καμιά σχέση με τη σύμπραξη με τη Ρωσία», έσπευσε να συμπληρώσει ο Αμερικάνος πρόεδρος.


παρουσιαση δωρα χριστουγεννων

γιορτη πολυτεχνειου εικονες

Για την επετειακή αυτή εκδήλωση – γιορτή έχουν προσκληθεί όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ ενώ θα παρευρεθούν και ιστορικά στελέχη που έχουν αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα τους στο κόμμα, όπως η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη και ο Πέτρος Μολυβιάτης.


γιορτη πολυτεχνειου εικονες

Η εκδήλωση της ΝΔ θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στο κόμμα ενώ γίνεται σε μία χρονική συγκυρία, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζεται για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές.


όπως εγώ μέλισσες

Ο πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να δώσει το στίγμα του για την επόμενη μέρα της ΝΔ, μία εποχή όπου το κόμμα θα ανοίξει τις πόρτες του και σε στελέχη διαφορετικών πολιτικών χώρων, όπως έχει προϊδεάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μεγάλη έκπληξη για όσους, το απόγευμα της Πέμπτης, βρεθούν στο Μουσείο Μπενάκη, θα είναι η παρουσίαση του νέου σήματος της ΝΔ.


ονειροκριτης ξανθο μωρο αγορι


φθηνα μωρουδιακα ρουχα

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα μετέχουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), ενώ μεταξύ άλλων παρεβρίσκεται και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.


ζωη η συγχρονη οδυσσεια

«Βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουμε να κλείσουν τα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα, που αποτελούν ορμητήριο των νεοναζί. Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι νεοναζί», ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και επισήμανε: «Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και όχι ο τρόμος και η απελπισία».


φθηνα μωρουδιακα ρουχα

fyssas 1


γκρεϊσ του μονακο

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


Οι συγκεντρωμένοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα, την αμερικανική πρεσβεία και θα καταλήξουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Μεσογείων.


Σημειώνεται, επίσης, ότι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είναι κλειστοί.


fyssas 2


(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


fyssas 3


(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


fyssas 5


(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


πολυχρωμα φιδια

Εκτενές ρεπορτάζ του Guardian τονίζει πως σύμφωνα με τους ειδικούς, η Γαλλία αναμένει την χειρότερη σοδειά σταφυλιών από το 1945 μετά τον ασυνήθιστα ήπιο, καιρικά, Μάρτιο και τον παγωμένο Απρίλιο, παρά το γεγονός πως το ζεστό καλοκαίρι υπόσχεται να φέρει εξαιρετικής ποιότητας οίνο.


Όπως αναφέρει ο Jérôme Despey, επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλευτικού συμβουλίου για τον οίνο « Οι συγκομιδές παντού θα είναι λιγότερες, πολύ λιγότερες». Αυτή τη χρονιά οι συγκομιδές θα είναι οι χαμηλότερες από το 1945, ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου.


νομαρχια ανατολικησ αττικησ μεσογειων 448

εφες ρεαλ μπασκετ

Μάλιστα, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης της χώρας ανέφερε πως το αποτέλεσμα αναμένεται να φτάσει τα 3720 λίτρα, δηλαδή 18% λιγότερα από ότι το 2016 και 17% κάτω από τον μέσο όρο των προηγούμενων πέντε ετών. Σημειώνεται πως το 2016 η σοδειά ήταν μία από τις «φτωχότερες» εδώ και 30 χρόνια.


πολυχρωμα φιδια

Ωστόσο, ο Despey συνέχισε λέγοντας πως τα νούμερα του υπουργείου είναι βασισμένα σε εκτιμήσεις που σημειώθηκαν στην αρχή του Αυγούστου, πριν από την έναρξη των συγκομιδών, που έχουν τώρα αρχίσει στα νοτιοανατολικά-δύο εβδομάδες νωρίτερα από το συνηθισμένο.


χριστουγεννιατικη διακοσμηση δεντρων

«Το ότι αλλάζουν χαρακτήρα οι τάξεις, δεν σημαίνει υποβάθμιση των τάξεων αυτών» είπε, για να επισημάνει ότι η Γ' Λυκείου θα μετατραπεί σε προπαρασκευαστικό έτος, που θα έχει μεν λιγότερα μαθήματα, αλλά με περισσότερο βάθος στη διδασκαλία.


χριστουγεννιατικη διακοσμηση δεντρων

apple watch 3

«Πρόκειται για ένα σύνολο ρυθμίσεων που προτείνουμε, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ανυπαρξίας της Γ' λυκείου και το πρόβλημα του απολυτηρίου, που δεν έχει αξία. Είναι κοινωνικό και εκπαιδευτικό το πρόβλημα» τόνισε.


Εξάλλου, μιλώντας για το ζήτημα του αδιάβλητου των ενδοσχολικών εξετάσεων, ο κ. Γαβρόγλου άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Νίκο Παπαχρήστο, λέγοντας ότι «δεν επιτρέπεται να λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ "τα μέλη μου είναι επιρρεπή σε πιέσεις"».


αξεσουαρ για φορτηγα mercedes

Πανελλαδικές: Όλες οι αλλαγές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


Παράλληλα, υπερασπίστηκε το αδιάβλητο της προτεινόμενης διαδικασίας, λέγοντας ότι τα θέματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι μαθητές θα προκύπτουν από κλήρωση και ότι τα παιδιά θα δίνουν ενδοσχολικές εξετάσεις με κλειστό όνομα, ενώ τα γραπτά θα διορθώνονται από καθηγητή του διπλανού σχολείου, όχι από τον δικό τους. «Ενισχύεται το αδιάβλητο» ανέφερε και πρόσθεσε, σχετικά με τον κοινό βαθμό δυσκολίας των θεμάτων ανά ομάδες σχολείων: «Στο υπουργείο έχουμε μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους ζητήματα. Για την κλιμακούμενη δυσκολία, θα γίνουν σεμινάρια και επιμορφώσεις και ελπίζουμε ότι το σύστημα θα αποκτήσει ομοιογένεια».


Ακόμη, ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα συνοδεύσουν αυτές στο λύκειο.


Σχετικά με το θέμα της κατάργησης των λατινικών, εξέφρασε την αντίθεση για το ότι το ζήτημα «έχει ιδεολογικοποιηθεί».


Τέλος, σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς χαρακτήρισε τη φετινή ως την «καλύτερη χρονιά», από άποψη ετοιμότητας, ώστε βιβλία και εκπαιδευτικοί να είναι στις θέσεις τους αν και, όπως είπε, «θέματα θα υπάρχουν πάντα».


«Ελπίζω από του χρόνου, αυτό να μην είναι αντικείμενο συζήτησης γιατί τα πράγματα κυλάνε κανονικά» κατέληξε.

ιδρυμα μειζονος ελληνισμου τιμη εισητηριου

Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς «να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.


πατρα κουρουτα χιλιομετρα

σπιτια προς ενοικιαση θεσσαλονικη ανω τουμπα

Εντός των επόμενων ημερών, η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, θα ανακοινώσει, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, τη διοργάνωση συγκεντρώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας.


ιδρυμα μειζονος ελληνισμου τιμη εισητηριου

αλλεργια στο ξενο γαλα συμπτωματα

Ο Τομάς Λουσένα «δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς εκτελεστές», τόνισε ο Μαδούρο. Αναφερόμενος στην Πολιτεία Τρουχίγιο, όπου διαπράχθηκε ο φόνος του Λουσένα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υποστήριξε πως «η βία, η βία εκεί (...) κατευθύνεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ», χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη για αυτό.


Ο Λουσένα, δικηγόρος, 31 ετών, τραυματίστηκε βαριά όταν ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του τον πλησίασαν δυο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα κι εκείνος που καθόταν στο πίσω μέρος του καθίσματός της πυροβόλησε τον σοσιαλιστή πολιτικό επανειλημμένα. Ο Λουσένα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με την εισαγγελία.


αλλεργια στο ξενο γαλα συμπτωματα

κολυμπι με δελφινια ντουμπαι

υπολογισμος σωματικου λιπους

ραδιο βερα βολοσ live

Αναφέρει επιπλέον πως πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο ο οποίος για χρόνια αποφάσιζε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και δε μετάνιωσε ποτέ. Δεν έδειξε καν ίχνος μεταμέλειας. Αντιθέτως.


τζοκινγκ και εγκυμοσυνη


ραδιο βερα βολοσ live

θεματα συνταγματικης ιστοριας




κοκκινιλα στο ματι του μωρου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ που επικαλείται το υπουργείο, σε διάστημα λίγων ωρών εκδήλωσαν ενδιαφέρον σχεδόν 9.000 πολίτες (οι αιτήσεις υποβάλλονται στη διεύθυνση www.idika.gr/kot).


knvb shop kortingscode

Το ΥΠΕΝ παραθέτει επίσης τον πίνακα με τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με ΚΟΤ, που κυμαίνονται από 1400 έως 2000 κιλοβατώρες ανάλογα με το πλήθος των μελών του νοικοκυριού.


σημαία τσιγγάνων

Για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει άτομο με αναπηρία 67% και άνω τα όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 300 kWh, ενώ αν υπάρχει άτομο που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 600 kWh.


κοκκινιλα στο ματι του μωρου

Υπενθυμίζεται τέλος ότι όσοι υπάγονται στο παλαιό ΚΟΤ έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου να υποβάλουν τη νέα αίτηση και ότι το νέο ΚΟΤ προσφέρεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και όχι μόνο τη ΔΕΗ.

καστρο σιφνος ποτο

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ είπε πως είναι η ώρα των προοδευτικών δυνάμεων να κάνουν πειστικό και ηγεμονικό το δικό τους όραμα για την Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.


καστρο σιφνος ποτο

Εκτίμησε πως το Brexit φέρνει αβεβαιότητα, αλλά δεν φέρνει το τέλος της ΕΕ, αντίθετα σηματοδοτεί δυνητικά μια νέα αρχή. Υπογράμμισε την ανάγκη η ΕΕ να γίνει πάλι ελκυστική για τους πολίτες, να δείξει ότι σέβεται τη βούλησή τους και τις πραγματικές τους ανάγκες και εισακούει την απογοήτευση των πολιτών για τη δυσχέρεια να απαντηθούν αποτελεσματικά οι κρίσεις. «Η ΕΕ οφείλει να θυμηθεί γιατί γεννήθηκε μετά τη φρίκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: για ειρήνη, σταθερότητα, ευημερία, δημοκρατία» προσέθεσε.


tena original

Στο μεταξύ προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Λουξεμβούργο στον απόηχο του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος και ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής στις 28 Ιουνίου, συνέστησε ψυχραιμία, δήλωσε πως «η διαδικασία θα είναι μακρόχρονη και εκτίμησε ότι όλα τα κράτη - μέλη και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα είναι πολύ προσαρμοστικοί και ευέλικτοι, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις και να βρουν το σχήμα των όσων ακολουθήσουν. Προσέθεσε πως η ΕΕ εξακολουθεί να είναι η πιο εύπορη και δημοκρατική ζώνη στον πλανήτη και έτσι θα παραμείνει.


κοιμησου παιδι μου πατακησ

κατασταση γενικης εκμεταλλευσης υποδειγμα

Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά, η οποία περιορίστηκε σε εξωτερικό τμήμα των εγκαταστάσεων και σβήστηκε από την Πυροσβεστική. Σημειώθηκαν μικρές υλικές φθορές στην είσοδο των Γραφείων της Ιεράς Μητρόπολης.


Αστυνομικοί συνέλλεξαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση. Η υπόθεση ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


κατασταση γενικης εκμεταλλευσης υποδειγμα

i'm not the only one ukulele



κλικ διαφημισεις

αντιδημαρχος ζεφυριου

«Δεν πιστεύουμε ότι οι οικογένειες πρέπει να χωρίζονται, τελεία και παύλα» δήλωσε ο Πολ Ράιαν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.


Οι Ρεπουμπλικάνοι πλειοψηφούν στο Σώμα όμως αυτός ο νόμος πρέπει, προκειμένου να εγκριθεί, να υπερψηφιστεί κατόπιν από τη Γερουσία, όπου η πλειοψηφία είναι σχεδόν οριακή (51-49).


ακινδυνες κρεατοελιες

εφαρμογή για γνωριμίες

«Με τον νόμο μας, όταν οι μετανάστες θα διώκονται διότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, οι οικογένειες θα παραμένουν κατά τη διάρκεια όλης της νομικής διαδικασίας, υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας» συνέχισε ο Ράιαν.


αντιδημαρχος ζεφυριου

Το νομοσχέδιο προβλέπει επιπρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να μπορεί να «στεγάσει και να φροντίσει τις οικογένειες καθ' όλη τη διαδικασία».


ανακυκλωση χαρτιου στο αγρινιο

Τα 63 άρθρα του σχεδίου αναφέρονται σε μια δέσμη εθνικών μέτρων και σε μέτρα τα οποία θα πρέπει να συμφωνηθούν με τους ευρωπαίους εταίρους. Σκοπός του σχεδίου είναι ο περιορισμός της παράτυπης μετανάστευσης και η καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού, τόνισε ο υπ. Εσωτερικών στη συνέντευξη Τύπου.


ανακυκλωση χαρτιου στο αγρινιο

μελος κπισν

Αποφασιστικός παράγοντας για την επιτυχία του εγχειρήματος, είναι η επίτευξη συμφωνιών με κράτη-μέλη της ΕΕ, από τα οποία έρχονται πρόσφυγες στη Γερμανία, οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο σε αυτές τις χώρες. Βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου, η Γερμανία έχει το δικαίωμα να επαναπροωθεί τους πρόσφυγες. Ο Κανονισμός δεν λειτουργεί πλέον, και για αυτό ο κ. Ζεεχόφερ επιδιώκει τώρα να πετύχει την επαναπροώθηση με διμερείς συμφωνίες - προπαντός με την Ιταλία και την Ελλάδα απ' όπου έρχονται οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, τεχνικά κλιμάκια του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα για συνομιλίες με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.



tig συγκόλληση

worn on tv arrow

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής, με τη διευρυμένη πλέον δράση του «Κέντρου Διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων», σε συνεργασία με την «Αλληλεγγύη για Όλους» και την Ζ' Λαϊκή Αγορά (Ανατολικής - Δυτικής Αττικής), προχώρησαν σε νέα διανομή υλικών, κυρίως τροφίμων αλλά και παιχνιδιών, για τα παιδιά της πληγείσας περιοχής της Μάνδρας Αττικής.

Η παροχή βοήθειας και στήριξης στην περιοχή και ειδικά προς τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, θα συνεχιστεί.


αστυνομικοι βαθμοι στα αγγλικα

pillar of the earth pdf



worn on tv arrow

ελαιο brahmi φαρμακειο

«Εν μέσω προγραμμάτων θέσαμε για πρώτη φορά κανόνες για την τήρηση των ωραρίων εργασίας, τη δήλωση των υπερωριών, την καταβολή των μισθών, την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες. Θεσμοθετήσαμε μέτρα καταπολέμησης της απλήρωτης εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που πτωχεύουν παίρνουν πρώτοι τα δεδουλευμένα τους», ανέφερε η υπουργός .


ελαιο brahmi φαρμακειο

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στα νέα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας τονίζοντας πως «τη στόχευση αυτή υπηρετούμε και με τα νέα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας που σχεδιάζουμε και υλοποιούνται άμεσα 11 νέα προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, που απευθύνονται σε 88.500 ανέργους. Μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019, 31.500 νέοι άνεργοι επιστήμονες θα εργαστούν με μισθούς σημαντικά υψηλότερους του κατώτατου, για την ανάσχεση ή αντιστροφή του brain drain».


plank on knees and elbows
πομόνα νερού

διας κοινοχρηστα

Η διαδικασία για τη μετονομασία του διεθνούς αυτοκινητόδρομου της χώρας σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία» και του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» θα ξεκινήσει μετά τη δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, της σχετικής απόφασης που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο της πΓΔΜ κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.


Οι ενέργειες και εργασίες για την αφαίρεση των υπαρχουσών σημάνσεων κυκλοφορίας και την τοποθέτηση των νέων θα διεξαχθούν από το κρατικό Ταμείο Οδοποιίας της πΓΔΜ.


αστρικη καμερα

Σε ό, τι αφορά τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων, εκπρόσωποι της τουρκικής εταιρείας «TAV», η οποία από το 2010 διαχειρίζεται τον αερολιμένα των Σκοπίων, δήλωσαν πρόσφατα ότι αυτό είναι πολιτικό ζήτημα και ότι θα σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης της πΓΔΜ.


διας κοινοχρηστα

οροι ατομικησ συμβασησ εντυπο

κοττα μαρια

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της στην εφημερίδα «Τα Νέα» η κ. Γεννηματά, «ζήτησα καθαρή εντολή από τους πολίτες για να εγγυηθώ την ενότητα και τις προοπτικές της παράταξης, χωρίς βαρονίες και τιμάρια. Έκανα όλες τις αναγκαίες υπερβάσεις, ακόμη και παραχωρήσεις, για να το διασφαλίσω».


θυμωνω ευκολα στιχοι

«Γι' αυτό και κατ' απαίτηση της κοινωνικής βάσης δεν είναι αποδεκτές στρατηγικές που συγκρούονται με την απόφαση του Συνεδρίου μας για αυτόνομη πορεία. Απευθύνομαι στη βάση της παράταξης, στους ιδρυτές προοδευτικούς πολίτες, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο ενιαίος φορέας και να δώσουμε νικηφόρα τις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας», τονίζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


πως να κανω φορματ το usb

Η απόφαση για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι του κόμματος και όχι προσωπική, επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για τη διαγραφή του προέδρου της Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


κοττα μαρια

«H επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση αφορά τη ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι είναι του κόμματος και όχι προσωπική» υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.