Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

παντελιδης ηπιε

«Οι μαχητές της οργάνωσης Τζάις αλ Ισλάμ παρέδωσαν χθες τα βαρέα όπλα τους στη ρωσική στρατονομία στην Ντούμα», αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


παντελιδης ηπιε

ηλιος συνοδος ερμη

«Η πλειονότητα των υψηλόβαθμων στελεχών της Τζάις αλ Ισλάμ, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της Ίσαμ Μπουγουεϊντάνι, εγκατέλειψε την Ντούμα και έφτασε χθες το βράδυ στη βόρεια Συρία», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.


Η αποχώρηση των ανταρτών γίνεται μετά τη συμφωνία που επετεύχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο με τις κυβερνητικές δυνάμεις για την απομάκρυνση και των τελευταίων ανταρτών από την Ντούμα, μερικές ώρες έπειτα από μια φερόμενη χημική επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην πόλη.


ψυλλου μαρια

Βάσει της συμφωνίας αυτής, χιλιάδες μαχητές της Τζάις αλ Ισλάμ και άμαχοι απομακρύνθηκαν από την πόλη και μετέβησαν σε περιοχές της επαρχίας του Χαλεπιού που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.


2018 04 01T172834Z 1854964295 RC12231CC830 RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA GHOUTA


REUTERS/Bassam Khabieh


Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις σήμερα.


Παράλληλα η ρωσική στρατονομία άρχισε να κάνει περιπολίες στην Ντούμα στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Νωρίτερα εξάλλου από τη Μόσχα, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι η σημαία της συριακής κυβέρνησης κυματίζει στην Ντούμα, σηματοδοτώντας την ανάκτηση από τις κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ του ελέγχου "όλης της Ανατολικής Γκούτα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου